Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Mienshao
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 620.png]
Mienshao
[Resim: fighting.png]

Ability:
Inner Focus, Flinch olmaz.
Regenerator, pokemon değiştirildiğinde HP'si %30 artar.
Reckless, Recoil'i bulunan saldırıların gücü %20 artar.

Statları:

65 / 125 / 60 / 95 / 60 / 105

  B/W ile birlikte gelen hızlı ve güçlü bir pokemondur. Statları, abilityleri göz önüne alındığında diğer B/W Fight pokemonlarından ayrılıyor. Güçlü Hi Jump Kick saldırısı, U-turn, Fake Out, Stone Edge gibi saldırılarla kombine edildiğinde çok iyi verim alınabiliyor.
  Jirachi, Cresselia, Cofagrigus, Dusknoir ve Dusclops bütün saldırılarını karşılayabilir. Bu tarzda pokemonlar gördüğünüzde yapacağınız en iyi şey U-turn kullanmak yada direk pokemon değiştirmek olacaktır. Ghost ve Psychic türü pokemonlara karşı zaafiyeti olduğundan yanında güçlü Dark türü saldırıları kullanabilen bir pokemonda kullanabilirsiniz. Gengar gibi bir rakiple karşılaşırsanız Shadow Ball ile OHKO olursunuz. Golurk, Dusclops, Cofagrigus gibi bir rakiple karşılaştığınızdayse Will-o-wisp ile yandığınız takdirde gücünüz yarıya inecek. Ve bu büyük bir sorun yaratacaktır. Bu yüzden ben yanında Heal Bell kullanabilen bir "Support" pokemonda tercih ediyorum.
  OU'daki 2 adet tek tür Fighting olan pokemondan birisidir. Tür konusunda herhangi bi avanatajı yada dezavantajı olduğu söylenemez. Yalnızca Psychic ve Ghost türü pokemonlara karşı sorun yaşıyor...
  Statları konusunda oldukça şanslı. 125 Atk statı Life Orb ile kullanıldığında Hi Jump Kick saldırısını tam bir yokediciye çeviriyor. Ayrıca Spe statıda 105 olduğundan "Stat-Boosting" yapmamış pek çok pokemondan daha hızlıdır. Bunun yanında pek bir faydası dokunmayan SpA statıda fena sayılmaz. Defansif statları ise 65/60/60 ile vasat altıdır.
  3 adet abilitysi bulunuyor. 3'ü de kullanılabilir ancak en çok işimize yarayanı Regenerator. Her pokemon değiştirdiğinizde HP'si %30 arttığından Life Orb'un olumsuz etkilerinden kurtulmuş olacaksınız. Ayrıca her seferinde yenilenmiş bir pokemon ile gelerek sahada çok daha uzun süre kalabileceksiniz. Duruma göre Reckless'ta kullanılabilir. Hi Jump Kick'in gücünü %20 oranında arttırıp neredeyse her tür pokemona OHKO yapabilecek hale getiriyor.



~ Hi Jump Kick
~ U-turn
~ Hidden Power Ice
~ Fake Out / Grass Knot 

İtem: Life Orb
Nature: Naive
Ability: Regenerator
Evs: 252 Atk / 4 SpA / 252 Spe

  Genellikle Lead olarak kullanılan bir diziliş. Önce Fake Out vurulur. Sonra U-turn basılıp asıl pokemona geçilir.
  Oyun içinde eğer "şans" faktörünüz yerindeyse çok işe yarıyor. Hem Anti-Lead hemde Sweeper işi görüyor. Birçok türe Super Effective veriyor. Regenerator ile her "Switch-out" yaptığınızda HP'nizin %30'u doluyor. Life orb yükseltmesiyle saldırılarınız dahada güçleniyor. Tek sorun Hi Jump Kick'in ıskalaması... HP'nizin yarısını kaybediyorsunuz. Bu da çok kötü bir durum...



~ Hi Jump Kick
~ U-turn
~ Stone Edge
~ Hidden Power Ice 

İtem: Choice Scarf / Choice Band
Nature: Naive
Ability: Regenerator
Evs: 252 Atk / 4 SpA / 252 Spe

  Sweeper yöne daha baskın olan bir diziliş. CS seçerseniz hızlı olursunuz ancak az vurursunuz. CB seçerseniz daha yavaş ancak daha güçlü olursunuz. Farklı olarak Stone Edge ile Rock saldırılarına dayanıksız pokemonlarada yüksek damage vurabilirsiniz.


~ Swords Dance
~ Hi Jump Kick
~ Stone Edge
~ Hidden Power Ice / Baton Pass 

İtem: Life Orb
Nature: Naive / Jolly
Ability: Regenerator
Evs: 252 Atk / 4 SpA / 252 Spe

  Baton Passer yada Sweeper olarak kullanılabilir. Swords Dance yükseltmesinden sonra 2 adet Choice Band kullanmış gibi olacaksınız. Naturenizi Jolly olarak belirlerseniz hız sorunu bir nebze olsun çözülmüş olur. Sonrasında rakip pokemonları indirmek kalıyor :) Baton Pass üzerine kurulu takımlarda Swords Dance basacak pokemon işinide görebilir. Ancak bence bu Mienshao'yu harcamak olur :)


~ Substitute
~ Hi Jump Kick
~ Hidden Power Ice
~ Grass Knot / Baton Pass 

İtem: Life Orb
Nature: Naive / Hasty
Ability: Regenerator
Evs: 252 Atk / 32 SpA / 224 Spe

Substitute ile sahada daha fazla kalmak amaçlanmış. 2 saldırı önceki dizilişle aynı. Son saldırıda ise Grass Knot kullanacaksanız 32 Spa verin. Eğer Baton Pass kullanıp pokemon değişimi yapmak isterseniz 252 Spe verin. Diğerlerine göre biraz daha karmaşık bir diziliş olduğu için başlangıçta verim alamayabilirsiniz.