Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 049 - So Near Yet So Farfetch'd
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : So Near Yet So Farfetch'd
Japonca Adı : Farfetch'd's Easy Target
Türkçe Adı  : Farfetch’d Çok Yakın Ama Bir O Kadar Uzak


[Resim: genizet.png]

Ash ve arkadaşları saatlerdir yollardaydı. Sonunda güzel bir yaylada mola vermeye karar verdiler.

Farfetch’d: Bir tür vahşi ördek Pokémon’dur. Farfetch’den çok lezzetli yemek olur, özellikle pırasayla birlikte pişerse. Bu yüzden Farfetchler’in soyu tükenmek üzeredir.

Bölümümüz Ash’in Pokédex’inden bu nadir Pokémon’u dinlemesiyle başlar. Şuan bulundukları alanda bir Farfetch’d görüldüğünü duymuşlardır ve Ash de bu nadir Pokémon’u yakalamaya niyetlidir.

Brock’la Ash, dere kenarından su almak için oradan ayrılırlar. Bu sırada Misty, çalıların arasından bir ses duyar. Yanındaki Psyduck’a sesi sen mi çıkarıyorsun diye sorar ama sesin kaynağı o değildir. Asıl kaynak ortaya çıkar ve bu Farfetch’dir. Misty, Ash ve Brock’un yokluğunu fırsat bilerek onu kendisi yakalamak ister. Fakat bunu duyan Farfetch’d koşarak oradan uzaklaşır. Misty de Psyduck’ı PokéTop’una sokarak onun peşinden koşar. Koşarken ormanın ortasında bir çocukla çarpışır. Misty’e düşen çantasını verip ondan özür dileyerek oradan uzaklaşır. Ancak Misty, Farfetch’d i kaybetmiştir ve bu yüzden geri döner.

Arkadaşları onu çok merak ettiği için neredeydin diye sorarlar. Onlardan habersiz Farfetch’d yakalamaya çalıştığı için de ona kızarlar. Brock, Misty’e su şişesini verir. Misty, şişeyi çantasına koymak için çantayı açar ama bu onun çantası değildir. İçinde sadece buruşturulmuş kağıtlar vardır. Çarpıştığı çocukla karıştırmış olabileceğini düşünür.

Bu sırada çocuk çadırında keyifle gülüyordur. Çünkü Misty ile çarpışarak onun Pokémonlar’ını çalmıştır. Çocuk ve Farfetch'd, ormanın içinde gezen Roket Takımı’nı görürler ve aynı yöntemle onların da Pokémonlar’ını çalmak isterler. Böylece Farfetch’d ile ikisi güzel bir planla Roket Takımı’nı kandırırlar ve onları delik bir kayıkla nehre gönderirler. Bu delik yüzünden kayık battığında onların tüm Pokémonlar’ı nehre düşer ve Farfetch’d de gelip onları toplar. Roket Takımı suyun dibini boylarken Keita da bütün Pokémonlar’ı ele geçirir.


Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Farfetch'd

Misty ve arkadaşları, kayıp eşyaları için olanları Memur Jenny’e anlatır. Memur Jenny de onlara çantası çalınan 5. kişi olduklarını söyler. Ondan yardım isterler ve hep birlikte ormana geri dönerler. Misty tam kaybettiği Pokémonlar’ını sayarken çalıların arasından Psyduck çıkar. Keita’nın çadırından kaçıp onların yanına gelmiştir. Misty ona birçok soru sorar ama hiçbirine düzgün yanıt veremez. Misty buna çok sinirlense de sonra zar zor yolu bulurlar. Bu sırada Roket Takımı da onu bulmuştur. İntikam için ona meydan okurlar ama Keita onlara bir çanta dolusu Pokémon verince intikamdan vazgeçip çantayla oradan uzaklaşırlar. Keita tam gidecekken bu sefer de karşısına Misty çıkar. Ona bir maç teklif ederler. O da mecburen kabul eder.

Ash, Bulbasaur’ı gönderir. Keita da tek Pokémon’u olan Farfetch’d i gönderir. Bulbasaur ilk olarak Çarpma saldırısını kullanır fakat Farfetch’d bunu atlatır. Bu işe yaramadığı için Ash, ondan Sarmaşık Kırbacı saldırısını kullanmasını ister. Bu sefer hedefi tam yerinden vurur ve Farfetch’d büyük yaralar alır. Keita durması için yalvarır ama Ash’in durmaya niyeti yoktur. Keita’nın bağrışını duyan Farfetch’d in gözlerinde alev oluşur ve bir anda hızlıca koşmaya başlar. Bulbasaur’ın etrafında dönmeye başlar ve sürekli elindeki pırasasıyla ona vurur. En sonunda buna dayanamayan Bulbasaur bayılır. Ash sıranın Pikachu da olduğunu söyler ama Misty onu durdurur. Onun Pokémonlar’ını çaldığı için savaşması gerekenin kendisi olduğunu söyler. Elinde sadece Psyduck olduğu için onu gönderir. Farfetch’d onu hiç önemsemez ve pırasasıyla onun başına vurmaya başlar. Bu bir süre sonra Psyduck’ın başını ağrıtır ve onu güçlü bir saldırı ile ağaca doğru savurur. Kazanan Psyduck olmuştur.

Roket Takımı gökyüzünde balonla süzülürken Keita’dan aldıkları Pokémonlar’ı incelemek isterler. Fakat onların hepsi Voltorb’dur. Tam patlamak üzerelerken onları aşağı atarlar ve Ketia ile Farfetch’in üzerine gelir. Keita da o kadar korkar ki bir daha kötü bir şey yapmayacağım diye söz verir. Misty den özür diler ve Farfetch’d i de yanına alarak oradan uzaklaşır.


Misty, Pokémonlar’ını sonsuza kadar kaybedebilirdi. Neyse ki küçük Psyduck ona biraz yardım etti. Hatta Psyduck ona çok yardım etti. Böylece Pokémonları güvenle geri geldi ve herkes dürüstlük, cesaret ve güvenle ilgili çok iyi bir ders aldı.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Memur Jenny
Keita



[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif]


Misty: [Resim: rsiconani054.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Keita: [Resim: rsiconani083.gif][Resim: rsiconani100.gif]
[align=center]


[align=center][Resim: olaylar.png]

- Önemli bir olay olmadı.





[Resim: bymanga.png]
Çeviriler için saolun inşallah birinci sezonu bitirirsiniz tabi bunun için hem ilgi gerekiyor bölüme hem de özet hazırlayacak eleman . Yardım etmeyi çok isterim işiniz hiç kolay değil ama özet yazamayacağımı düşünüyorum :(
evet ilgi çok önemli!

denemek isteyenlere kapımız açık, istersen söylemen yeterli :)
(25-05-2012, 12:31 AM)maNga link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:evet ilgi çok önemli!

denemek isteyenlere kapımız açık, istersen söylemen yeterli :)

Aslında denemek isterim :D fakat şu an istesem de yapamam bilgisayara 1 saat girebiliyorum en fazla okullar kapanınca denerim neden olmasın  Smile



yapmaya karar verdiğinde bana söylersin :)
Leafon adlı arkadaşım. Hala özet yazma konusunda üşenen üyeler için benim hala manga ile ortaklaşa yaptığımız bir sistem var. Ben özetleri mangaya veriyorum o konuyu açıyor. Sende böyle yapabilirsin. Özet yazmassın fakat konuları açabilirsin.