Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Starmie
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 121.png]
Starmie
[Resim: water.png][Resim: psychic.png]

Ability:
Illuminate,
Vahşi pokemonla karşılaşma şansınızı iki katına çıkarır.
Natural Cure, Değiştirildiği takdirde statusu iyileşir.
Analytic, Rakipten sonra saldırdığında saldırının gücü %30 artar.

Statları:
60 / 75 / 85 / 100 / 85 / 115


  Starmie, 1. nesilden beri OU listesinde yer alan etkili bir pokemondur. Ofansif tarafının baskın olmasına karşın destek ve defansif özellikleride bulunmaktadır. Oyundaki en etkili Rapid Spinner'lardan birisidir. HP'sini yükseltebileceği Recover move'u bulunmaktadır. Güçlü Thunder, Water ve Psychic saldırıları ile pek çok türe "Super Effective" yapabilir.
  Choice Specs yükseltmesiyle birlikte Psyshock saldırısı kullanılmazsa Chansey ve Blissey rahatlıkla Starmie'yi durdurabilir. Ferrothorn Power Whip saldırısıyla OHKO yapabilirken Starmie Ferrothorn'a HP Fire ile 2HKO yapabiliyor. Hydro Pump ve Thunderbolt saldırılarına karşı dayanıklı olan Gastrodon Starmie'yi karşılamak için çok iyi bir seçenek. Gastrodon'a vurmak için tek şans Ice Beam saldırısıdır. Eğer Gastrodon HP grass kullanıyorsa Starmie'ye 2HKO yapabilir. Porygon2 ve Lanturn'de sorun çıkarabilecek pokemonlardandır. Tyranitar ofansif Starmie'nin Hydro Pump saldırısında 2HKO alırken Crunch yada Pursuit saldırılarıyla rahatlıkla OHKO yapabilir. Scizor'da Starmie'yi karşılamak için iyi bir seçenek. Yağmurlu havada bile Hydro Pump saldırısından fazla hasar almaz. Sonrasında Starmie'nin zayıf olduğu Bug türünde bir saldırı yapıp indirebilir. Rotom-W'a karşıda zayıf olduğunda VoltTurn takımlara karşı çaresiz kalıyor. Bunların yanında Celebi, Virizion, Latios ve Jolteon'a karşıda birşey yapamıyor.
  OU'daki tek Water / Psychic kombinasyonudur. Bug, Ghost, Grass, Electric ve Dark saldırılarından x2 hasar alır. Fighting, Steel, Fire, Water, Psychic ve Ice türlerine karşı x2 dayanıklıdır. Yanında Heatran gibi bir pokemon kullanırsanız bütün açıklarını kapatabilir.
  Statlarına baktığımızda İyi SpA ve Çok iyi Spe statları gözümüze çarpıyor. Bunun yanında 60/85/85 ile defansif tarafı biraz daha sönük kalıyor. Atk statı 75 olduğunda "Phsycal" saldırıları kullanmaya uygun değildir.
  Savaşlarda işe yaramayan Illuminate'yi yok sayarsak bir güzel ability'si bulunuyor. Natural Cure ile Status sorunu çözülüyor. Analytic bir işe yaramıyor...


~ Hydro Pump / Surf
~ Ice Beam
~ Thunderbolt
~ Rapid Spin / Recover 

İtem: Life Orb / Leftovers
Nature: Timid
Ability: Natural Cure
Evs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Standart ofansif diziliş. Natural Cure kullanımı sayesinde sahada daha uzun süre kalacak ve sonuna kadar verim alacaksınız. Yüksek hızı Timid ile dahada artıyor. Saldırılara gelince: Düşük Accuracy'li ancak çok güçlü Hydro Pump yada gücü az ama ıskalamayan Surf saldırılarından birisini seçmelisiniz. Sonra Ice Beam ve Thunderbolt kullanmalısınız. Son seçenek içinse Eğer Anti-Lead kullanmıyorsanız ve TS/SR/Spikes kullanan takımlarla baş edemiyorsanız Rapid Spin kullanmalısınız. Ancak sahada daha uzun süre kalmak istiyorsanız Recover seçmelisiniz. Rapid Spin daha çok takıma karşı destek bir hareket olur.


~ Hydro Pump / Surf
~ Thunderbolt
~ Ice Beam
~ Psyshock / Trick 

İtem: Choice Specs
Nature: Timid
Ability: Natural Cure
Evs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Choice Specs ile daha ofansif bir diziliş. Birçok pokemona OHKO yapabilirsiniz. Son seçimde Trick seçip oyundan düşecekken rakibin defansif pokemonunu bitirebilirsiniz. Yada Psyshocp seçip direk vurabilirsiniz.


~ Hydro Pump / Surf
~ Thunderbolt
~ Ice Beam
~ Trick 

İtem: Choice Scarf
Nature: Timid
Ability: Natural Cure
Evs: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Bu defa Choice Scarf ile bir diziliş... Son seçenekte sadece Trick veriyoruz. Psychock ile Choice Specs kullanmadan her pokemona OHKO yapamayabilirsiniz. Yine oyundan düşecekken Trick ile itemlerinizi değiştirip chansey gibi pokemonları oyundan düşürebilirsiniz.


~ Rain Dance
~ Rapid Spin
~ Hydro Pump / Surf
~ Thunder / Thunder Wave 

İtem: Damp Rock / Life Orb
Nature: Timid
Ability: Natural Cure
Evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Rain Dance ile Thunder ve Hydro Pump saldırılarından mükemmel verim alabilirsiniz. Yada dizilişteki gibi diğer move'ları tercih edebilirsiniz. Eğer Rain Team'de kullanıyorsanız Rain Dance yerine Thunder Wave koyup iteminizi Life Orb yapın.
Starmie favori pokemonlarımdan  :pray: Starmie'ye sorun olan Gastrodon için Grass Knot kullanılabilir ama yinede OHKO yapamıyor ;D .Buarada Analytic aslında pokemon rakipten sonra saldırısını yaparsa saldırıların gücünü arttırıyor.Starmie gibi hızı fazla olan pokemonlar için en kötü yeteneklerden biri maalesef.
Bulky Rapid Spin

~ Rapid Spin
~ Scald
~ Psyshock / Ice Beam / Thunderbolt
~ Recover

@ Leftovers
Ability: Natural Cure
IVs: 0 Attack
EVs:248 HP / 32 Def / 4 SpA / 224 Spe

Bildiğiniz gibi Starmie defansif yönünden oldukça vasat bir pokemon. Bu yüzden Starmie super effective olmayan saldırılara bile OHKO olabiliyor. Bunun dışında Starmieden daha hızlı olan pokemonlar tabii ki var. Starmienin kötü defanslarından yararlanarak güçlü bir saldırı ile hemen OHKO olabiliyor. Bu sebepten dolayı Rapid Spin yapabilmeye vakit bile bulamıyorsunuz. Bu set sayesinde Super Effective dışında olan saldırılara dayanabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Calm Mind Basan Bir Keldeonun saldırılarından en az 2HKO olabileceksiniz. Scald yakma şansı olduğundan dolayı tercih edilmeli. Üçüncü saldırıda ise istediğiniz saldırıyı seçebilirsiniz. Psyshock ikinci STAB saldırınız ve ayrıca Starmieye karşı rakip Blissey gibi pokemonlar göndereceği için onlara büyük bir hasarlar verebilir. Diğer seçeneğiniz Ice Beam Starmieyi engellemek isteyen Grass Türlerine Super Effective vurur. Breloom'a OHKO ve Venusaura 2HKO atar. Son seçeneğiniz Thunderbolt diğer su türleri için. Recover ise canınız azaldığında doldurmaya yarıyor.