Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Terrakion
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 639.png]
Terrakion
[Resim: rock.png][Resim: fighting.png]

Ability:
Justified,
Dark türünde bir saldırı alırsanız Atk statınız +1 artar.

Statları:
91 / 129 / 90 / 72 / 90 / 108


  BW birlikte gelen efsanevi pokemonlardan birisidir. Statları, türü, movepool'u gözönüne alındığında ofansif bir pokemon olduğunu görüyoruz. Gerek Choice kullanımında gerekse "stat-booster" (stat yükseltici) kullanımında harika verim alabilirsiniz.
  Tehditler: Slowbro problem yaratabilir.  Mew, Reuniclus ve Jellicent gibi pokemonlar, Hippowdon'un Slack Off saldırısı ve Skarmory kolaylıkla karşılayabilir. Scizor ve Azumarill priority öncelikli saldırılarıyla, Infernape güçlü vuruşlarıyla OHKO yapabilir. Conkeldurr, SR'den sonra Drain Punch ile karşılayabilir. Gengar ve Starmie Focus Blast ve Hydro Pump ile OHKO yapabilir. Espeon Psychic ile OHKO yapabilir. Choice Scarf kullanıcıları Rotom-W ve Landorus OHKO yapabilir.
  Rock/Fight türündeki tek pokemondur. Fighting, Ground, Steel, Water, Grass, Psychic türlerinden x2 hasar alır. Normal, Poison, Rock, Bug, Fire, Dark pokemonlarına karşı x2 dayanıklıdır. Bunların yanında bağışık olduğu tür bulunmuyor.
  Atk Statı 129 ve Spe statı 108 olduğundan fiziksel ofansif kullanımına uygundur. Bunun yanında defansif statları da fena sayılmaz. 91 / 90 / 90 ile zayıf olmadığı saldırılardan OHKO almaz.
  Tek ability'si olan Justified ona pek birşey katmıyor. Dark türü bir saldırı aldığında Atk statı +1 artıyor. Bunu bilmeyen bir rakip denk gelse dahi Dark saldırılarına x2 dayanıklı olduğunuzdan rakibinizin vurma ihtimali biraz daha düşüyor. Yinede bazı durumlarda maçı kurtarabilir.


~ Close Combat
~ Stone Edge
~ X-Scissor
~ Sacred Sword / Quick Attack 

item: Choice Band
nature: Jolly
evs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

Terrakion'un ofansif yönünün ne kadar güçlü olduğundan bahsetmiştik. Bu dizilişte Choice Band ile bunu destekleyip fantastik bir güç elde ediyoruz. Jolly Nature'si ile hızını bir nebze olsun arttırıp yükseltme almamış hemen her pokemondan daha hızlı oluyoruz. Close Combat son derece güçlü olmasına karşın birkaç vuruştan sonra en ufak bir saldırıda OHKO olmak istemiyorsanız pokemon değiştirin. Sorun yaratabilecek Heatran, Ferrothorn tarzı defansif pokemonları püskürtmek için iyi bir seçenek. İkinci saldırı ise Stab ve yine güçlü bir saldırı. Stab olduğundan x1.5 daha fazla vuracak. Bunun yanında Choice Band yükseltmesi ile birlikte normal vurduğu türlere bile OHKO yapabilecek. 3. saldırınız ise size sorun yaratabilecek Psychic türü pokemonlarda hayatınızı kurtaracak. X-Scissor kullandıktan sonra karşınıza çıkabilecek Grass ve Dark türü pokemonlara da bu saldırıyı kullanabilirsiniz. Sacred Sword son derece özel bir saldırı. Düşman pokemonun Evasion yükselticilerini tamamen yok sayar. Yada bu saldırının yerine tercih edebileceğiniz fazla güçlü olmayan ancak Priority önceliğiyle sizden hızlı ofansif pokemonlara OHKO yapabilecek Quick Attack var.


~ Close Combat
~ Stone Edge
~ X-Scissor
~ Rock Slide / Sacred Sword 

item: Choice Scarf
nature: Jolly
evs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

Choice Scarf ile hızınızı arttırıp ofansınızı olağan düzeye indirebilirsiniz. Dizilişin geri kalan mantığı aynı. Bu defa son saldırıda Quick Attack tercih etmeyin. Zaten yeterince hızlısınız. Rock Slide'ın %30 Flinch şansı bulunuyor. Aynı zamanda kontak kurmadan yapılan bir fiziksel saldırı olduğundan Poison Touch gibi özelliklerden etkilenmiyorsunuz.


~ Rock Polish
~ Swords Dance
~ Close Combat
~ Stone Edge 

item: Air Balloon / Life Orb
nature: Jolly / Adamant
evs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

  Double Dancer kullanımına uygun bir pokemon olduğundan setlere ekliyoruz. İki yükselticiyi'de kullandığınız takdirde 2 adet Choice Scarf ve 2 adet Choice Band almış gibi oluyorsunuz. Böyle olduğunda oyunda karşınızda durabilecek pokemon sayısıda az oluyor. Ancak bir dezavantajı elinizde sadece Fight ve Rock türünde 2 saldırınız bulunuyor. Bu türlere dayanıklı bir pokemon geldiğinde OHKO yapamayabilirsiniz.
  İtem tercihlerinizde yükselticileri kullanmanızı kolaylaştıracak Air Balloon yada OHKO yapamama ihtimalinizi çok çok düşürecek olan Life Orb bulunuyor. İkiside farklı pozisyonlarda farklı yararlar sağlayacaktır.
  Nature tercihlerinizde ise kendinize şu soruyu sorun. Daha hızlı mı yoksa daha ofansif mi? Hızlı olmak isterseniz Jolly, güçlü olmak isterseniz Adamant seçin.



~ Substitute
~ Swords Dance
~ Close Combat
~ Stone Edge 

item:  Life Orb
nature: Jolly
evs: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe

  Sahada daha uzun süre kalmanızı sağlayacak Substitute eklenmiş bir set. Aynı zamanda Swords Dance basmanızda daha kolay. Rakip pokemon değiştireceği anda Substitute kullanırsanız herşey lehinize dönecektir. Bunun için iyi bir sezi gerekli. Herkesin kullanamayacağı bir diziliş... Yine önceki dizilişteki gibi iki adet saldırınız var.
Stealth Rock Lead
~ Stealth Rock
~ Taunt / Swords Dance
~ Stone Edge
~ Close Combat
@ Focus Sash
Nature: Jolly
Ability: Justified
EV: 252 Atk / 4 SpD / 252 Spe

Terrakion, iyi bir ofansif Stealth Rock kullanıcısı. Takımınızda Stealth Rock kullanan bir Pokemon yoksa, Terrakion bu görevi gerçekleştirebilir. Bu seti sadece lead olarak kullanmak zorunda değilsiniz. Terrakion rakibinizi Pokemon değiştirmeye zorlayacak bir Pokemon olduğundan bu switch'lerden birinden yararlanıp oyun ortasında da Stealth Rock kullanabilirsiniz.

Taunt ile rakip Custap Berry lead'leri durdurabilirsiniz, ama Terrakion'u lead olarak kullanmıyorsanız Swords Dance daha iyi bir seçenek. Bu sayede Terrakion'u, aynı zamanda standart SD Terrakion gibi kullanabilirsiniz.

Lead olarak kullanıyorsanız itemi Focus Sash olsun, ama Terrakion'u oyun ortasında kullanacaksanız Life Orb, Air Balloon, Stone Plate veya Fist Plate de kullanabilirsiniz.
Bu pokémonu genelde alakazam ile karşılıyorum ancak scarf + x scissor varsa biraz sorun oluyor, ancak o da kolaylıkla fark ediliyor :D
(19-08-2013, 02:56 PM)Jazzinkanto Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu pokémonu genelde alakazam ile karşılıyorum ancak scarf + x scissor varsa biraz sorun oluyor, ancak o da kolaylıkla fark ediliyor :D
Çoğu Alakazamda focus sash olduğu için scarf olsa bile onu karşılayabiliyor ama Alakazam'ın Psychic yerine Psyshock kullanması gerekiyor eğer hava sandstormsa.
Sadece X-Scissor değil, Terrakion'un kullanabileceği Close Combat dışında her saldırı Alakazam'ı indirir:

Stone Edge: 121.42 - 142.85%
X-Scissor: 129.36 - 152.38%
Rock Slide: 90.87 - 107.14%

Close Combat: 72.22 - 85.31%