Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Donphan
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 232.png]

Türü: Toprak

Base statları: 90/120/120/60/60/50

Ability'leri:
Sturdy: Bu Pokemon OHKO saldırılarından etkilenmez ve %100 candaysa tek vuruşta indirilemez.
Sand Veil: Sandstorm varken, bu Pokemon'a yapılan saldırıların ıskalama ihtimali %20 artar.

Donphan'a tam bir fiziksel tank diyebiliriz. İyi defansı ve HP'si sayesinde fiziksel sweeper'ların çok büyük bir kısmını durdurabiliyor, atağı da son derece iyi. Bunlara ek olarak OU'da Rapid Spin öğrenen birkaç Pokemon'dan biri ve Rapid Spin'e ek olarak Stealth Rock, Roar, Toxic, Knock Off gibi saldırılarla takımını destekleyebiliyor.

Öyle çok iyi bir Pokemon mu, değil; yavaş, özel defansı düşük ve canını yükseltmesinin bir yolu yok. Donphan'dan size oyun kazandırmasını, takımın çok önemli bir üyesi olmasını falan beklemeyin. İyi bir fiziksel tank ve takımını Rapid Spin, Stealth Rock, Roar gibi saldırılarla destekleyecek bir Pokemon, o kadar.

Donphan'ı nasıl kullanabileceğimize bakalım:

Defansif
~ Rapid Spin
~ Stealth Rock
~ Earthquake
~ Roar / Toxic / Knock Off / Ice Shard
Item: Leftovers
Ability: Sand Veil / Sturdy
Nature: Impish
EV: 252 HP / 252 Def / 4 Atk
veya 252 HP / 80 Atk / 176 Def

Klasik, defansif Donphan. Oyunun ortalarında kullanılabileceği gibi lead olarak da kullanılabilir. Lead olarak kullanacaksanız ability'sini Sturdy yapın, Sandstorm takımı kullanıyorsanız Sand Veil, başka durumlarda çok da fark etmez.

Bu Donphan'ın amacı rakibin entry hazard'larını sahadan atıp kendinizinkini koymak. Stealth Rock ve Rapid Spin, Donphan'ı kullanmanızın ana sebebi zaten. Earthquake de STAB ve Donphan'ın en güçlü saldırısı. Son saldırı size kalmış: Roar ile Conkeldurr gibi stat-upper'ları durdurabilirsiniz, Toxic veya Knock Off rakip bir Pokemon'u oyunun geri kalanı için zor durumda bırakmanıza yarar, Ice Shard ise ejderha türleri için.

İlk EV'ler full defansif iken, ikinci EV'ler Donphan'ın fiziksel saldırılardan alacağı zararı %5 arttırıyor ama Haxorus'u Earthquake ile iki vuruşta indirmesini ve Ice Shard ile ejderhalara daha iyi vurmasını sağlıyor. Ice Shard kullanacaksanız ikinci, başka bir saldırı kullanacaksanız birinci EV'leri kullanın.

Ofansif
~ Rapid Spin
~ Earthquake
~ Stone Edge / Head Smash / Fire Fang
~ Ice Shard / Stealth Rock
Item: Leftovers
Ability: Sand Veil / Sturdy
Nature: Adamant
EV: 252 HP / 252 Atk / 4 Def

Donphan'ın atağı da son derece iyi demiştik. Donphan çoğunlukla defansif bir şekilde kullanılsa da EV'lerini defanstan atağa kaydırırsanız son derece güçlü vuracaktır. Bu setin avantajı fiziksel sweeper'ları o kadar iyi durduramasa da Rapid Spin yapmasını engelleyecek hayalet türlerini iki vuruşta indirebilmesi. (Jellicent -> 2 EQ, Gengar -> Stone Edge + Ice Shard)

Rapid Spin hala setin ana saldırısı (Rapid Spin kullanmayacaksanız Hippowdon veya Gliscor kullanın daha iyi). Earthquake de setin en iyi vuran saldırısı. Stone Edge veya Head Smash (Head Smash Stone Edge'den daha güçlü, ama rakibe verdiği hasarın %50sini Donphan'a da veriyor), uçan türleri ve Gengar için, ama isterseniz Ferrothorn ve Scizor için Fire Fang de kullanabilirsiniz. Son saldırı olarak Ice Shard ejderhalar için önerilir, ama Stealth Rock kullanan Pokemon'unuz yoksa Stealth Rock da kullanabilirsiniz.

Diğer Seçenekler: İsterseniz rakibinizi şaşırtmak için bir Choice Band seti kullanabilirsiniz. Yukarıdaki iki sette verilen saldırılar dışında Donphan'ın kullanabileceği başka saldırılar da var: Assurance, Gengar'ı tek vuruşta indirmenizi sağlar. Seed Bomb; Gastrodon ve Quagsire'i tek vuruşta indirir ve diğer su türlerine karşı Earthquake'den daha iyi vurur. Thunder Fang Gyarados'u indirmenizi sağlar. Ice Fang ejderhalara Ice Shard'dan daha iyi vurur, ama Ice Shard'ın aksine hep ilk vurmayacağı için Ice Shard daha faydalı bir saldırı. Superpower, Donphan'ın Balloon Heatran ve Dark türlerini Pokemon'ları indirmesini sağlar. Counter ise Donphan'ın fiziksel saldırıları geri yansıtarak Haxorus, Conkeldurr gibi Pokemon'ları indirmesini sağlar.