Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Gengar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: 94.png]
Gengar
[Resim: ghost.png][Resim: poison.png]

Ability:
Levitate,
Ground türü saldırılardan hasar almaz.

Statlar:
60 / 65 / 60 / 130 / 75 / 110


    Gengar, 1. jenerasyondan beri sürekli olarak OU listelerinde yer alan, ofansif yöne kuvvetli hayalet bir pokemondur. Artık pek çok takımda bulunan Fight türü pokemonları karŞılayabilmek için harika bir seçim gibi gözüküyor.
    Tehditler: Scizor'un güçlü bir Bullet Punch'ı, Sucket Punch saldırısı OHKO yapabilir. Mamoswine'ın Ice Shard'ı yada Azumarill'in Aqua Jet saldırısı Gengar'ı durdurmak için yeterli olabiliyor. Aynı zamanda Tyranitar gibi güçlü bir Pursuit kullanıcı büyük sorunlar yaratabilir. Conkeldurr'un Payback saldırısı, Celebi'nin Psychic saldırısı karŞısında dayanamaz. Pain Split, Disable yada Destiny Bond gibi bir move kullanmıyorsanız Blissey bile Flamethrower ile 3HKO yapabilir.
    Gastly ve Haunter ile birlikte Ghost/Poison olan tek ailedendir. Ghost, Psychic, Dark türlerinden x2 hasar alır. Bunun yanında Grass'e x2, Poison ve Bug'a x4 dayanıklıdır. Normal, Fight, Ground türlerinin saldırılarından hasar almaz. (Levitate ability'si sayesinde Ground türünden hasar görmez)
    SpA'sı 130 ve Spe'de 110 dur. Böylece Special Ofansif kullanıma uygun bir pokemon oluyor. SpA'sı ortalamanın üzerinde... Ancak diğŸer statları vasatın altında olduğŸunda Substitute kullanımına neredeyse muhtaç kalıyor.
    Poison türü gereğŸi Ground saldırılarına karŞı zayıf kalıyor. Tek abilitysi olarn Levitate ile bu saldırılara karŞıda bağŸıŞıklık kazanıyor. 



~ Substitute
~ Disable
~ Shadow Ball
~ Focus Blast

İtem: Leftovers
Nature: Timid
Evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe


  Timid Nature ile hızını biraz daha arttıp Spe EV'lerini tamamen dolduruyoruz. Böylece Substitute basma Şansınız artıyor ve sahada daha uzun süre kalabiliyorsunuz. Bunun yanında Leftovers ile Substitute korumasındayken HP'nizi yavaŞ yavaŞ doldurup hasarları giderebiliyorsunuz. 3 türe karŞı bağŸıŞık ve 3 türe karŞıda dayanıklı olduğŸunu düŞünürsek Substitute bu pokemon için çok uygun oluyor.
  Disable ile size OHKO yapamayacak bir saldırıyı iki kez yemenizi engelleyebiliyorsunuz. SpA EV'lerini fullediğŸimizden Shadow Ball ve Focus Blast'tan Substitute altındayken mükemmel verim alabiliyorsunuz. Bu bakımdan hem defansif olarak hemde ofansif olarak riskli ve güçlü bir diziliŞ...



~ Substitute
~ Shadow Ball
~ Focus Blast
~ Pain Split 

İtem: Life Orb
Nature: Timid
Evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

  Bu defa disable yerine hem rakibi yıpratacak hemde HP'nizi dolduracak Pain Split'i görüyoruz. HP arttırmak için zaten Pain Split kullanılacağŸından item olarak Life Orb'u seçip verdiğŸiniz hasarı arttırabiliyorsunuz. Kalan iki hareketimizde önceki diziliŞle aynı amaçta kullanılıyor.
  Bu diziliŞi daha çok ustalaŞmıŞ oyuncular kullanmalı. Aksi takdirde bana sövebilirsiniz :)


~ Substitute
~ Hidden Power Fire / Thunderbolt
~ Shadow Ball
~ Focus Blast 

İtem: Life Orb / Leftovers
Nature: Timid
Evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

  Kullanım bakımından önceki diziliŞlerden daha kolay ve sade bir diziliŞ. HP arttırmak burada pek iŞinize yaramayabilir. Bu yüzden item olarak öncelikle Life Orb'u tavsiye ederim. En iyi savunma saldırıdır felsefesinden yola çıkılarak hazırlanmıŞ bir diziliŞtir. Substitute yanında 3 farklı saldırıyla hemen her pokemona büyük hasarlar verebilirsiniz. Ama OHKO yapamadığŸınız takdirde bu sizin sonunuz olacaktır.



DiğŸer Ayarlar:

Hynosis ile daha tehlikeli bir diziliŞ yapabilirsiniz ancak riski çok daha fazla olacaktır. Bunun yanında Will-o-wisp kullanabilirsiniz. Choice Scarf olarak kullanıp 4 farklı saldırı dizebilirsiniz. Substitute arkasında kullanılacak Focus Punch'ı seçebilirsiniz. Rain team'lerde kullanıp Thunder ile büyük hasarlar verebilirsiniz. HP Fire, HP Ice, Giga Drain yada Energy Ball, Sludge Bomb gibi saldırılarla oyunda kullanılan birçok pokemona OHKO yapabilirsiniz.
Peki Hocam Şu Diziliş Nasıl Olur

[Resim: 94.png]
Mild [Sp Attack + , Defans - ]

252 Special Attack
252 Speed
4    Hit Point

Destiny Bond [Resim: ghost.gif][Resim: other.png]
Dark Pulse [Resim: dark.gif][Resim: special.png]
Dream Eater [Resim: psychic.gif][Resim: special.png]
Sludge Bomb [Resim: poison.gif]    [Resim: special.png]
(19-06-2012, 03:22 PM)ZexaL link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Peki Hocam Şu Diziliş Nasıl Olur

[Resim: 94.png]

252 Special Attack
252 Speed
4    Hit Point

Destiny Bond [Resim: ghost.gif][Resim: other.png]
Dark Pulse [Resim: dark.gif][Resim: special.png]
Dream Eater [Resim: psychic.gif][Resim: special.png]
Sludge Bomb [Resim: poison.gif]    [Resim: special.png]

İtem, nature onlar olmadan bir şey demek zor ama. Dream Eater biraz gereksiz gibi geldi. Takımda uyutucu bulunursa Spore'lu Breloom gibi bir derece ama bu setin işi biraz zor. Choice Specs olaydı belki.
Hatalar var.


1-Dream Eater neden kullanıyorsun? Hem uyku saldırın bile yok eğer Dream Eater kullancaksan Hypnosis de ekle ama bu pek tavsiye edilmez. Çünkü Hypnosis'in accuary'si düşük 60 çok fazla ıskalar ve rakip pokemon seni OHKO edebilir.
2-Dark Pulse yerine Shadow Ball daha iyi olmazmıydı? hem dark tipi sadece ghost ve psychic tiplerine Super Effective vuruyor Ghost'ta öyle dark gibi. Hem Shadow Ball'da STAB var. yani gücü 1.5 x artacak. Dark Pulse STAB olmadığı için normal vurur. Tek avantajlı yanı zaten flinch
3-Sludge Bomb STAB olabilir ama sadece Çimen tiplerine Super Effective yapıyor. Eskiden kullanırdım ama şimdi Focus Blast kullanıyorum. Hem normal tip pokemonlara karşı Focus Blast hemde Shadow Ball'dan az hasar alan Ferrathorn ,Scrafty gibi pokemonlara karşı kullanabilirsin.
4-Destiny Bond'u ise ofansif pokemonlara karşı kullan. Tabii canın azaldığında yoksa pokemonunu boşuna kaybetmiş olursun kullanmadan. İtemin Life Orb olursa iyi olur
ya Benim Oynadığım Oyunda O itemler Olmadıgı İçin Onu Yazamadım bide ben Ofansif Olarak Yapıcaktım Uyutucu olarak Parasect yada Magnezone gibi pokemonlar düşünüyorum :D
naturesini Hemen Yazıyorum

Not : Resim i Beğendiyseniz serebii.net Den Alıntıdır BW Pokedex bölümünden
shadow ball + focus blastın normal vuramadığı pokemon yok,bu yüzden bu kombo varken diğerlerini  kullanmak biraz saçma olur özellikle dark pulse ve dream eater kesinlikle kullanılmamalı.
Mild Nature vermişin onun yerine Modest nature yada Timid Nature daha iyi olmazmıydı hem Gengar'ın defansı berbat zaten DD yada BU basmış pokemonlar not very effective saldırı yapsa bile OHKO olabilir yani. En iyisi Timid nature kullan hem hızlı olursun değilmi?
O Zaman Yeni Durum

[Resim: 94.png]
Mild [Sp.Att + , Def - ]
252 Special Attack
252 Speed
4 Hit Point

Shadow Ball
Focus Blast
Dark Pulse
Dream Eater

Dream Eater Yerine Hangisini alabilirim

not : Oyunda İtemler Yok Life Orb vs...



[time]1340106423[/time] Tarihinde Birleştirildi.
(19-06-2012, 03:43 PM)Jolteon link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Mild Nature vermişin onun yerine Modest nature yada Timid Nature daha iyi olmazmıydı hem Gengar'ın defansı berbat zaten DD yada BU basmış pokemonlar not very effective saldırı yapsa bile OHKO olabilir yani. En iyisi Timid nature kullan hem hızlı olursun değilmi?
Oyunda bunu Bile Zor Bulabildim 5 Saat Boyunca Pokemon Avladım Sonuç Olarak En İyisi Bu yapabileceğimin Gönül İster Timid Yada Nature Hayat Verir adamant yada Hardy :D
Altta pokemonları seçtiğin bölümde İtem kısmı var o kutucuktan seçiceksin. Dark Pulse kullanma Shadow Ball'a aynı ve aynı türlere Super Effective yapıyor. Ama STAB var daha çok vuruyor. Dark Pulse yerine Substitue Dream Eater yerine ise Disable-Rakibin size super effective saldırısı varsa tekrar kullanmasını engelliyorsun.Pain Split-Substitue bas  canın çok azaldığında kullan tabi Life Orb olursa daha iyi Thunderbolt Su ve Uçan türlere OHKO yapmak için

[time]1340106684[/time] Tarihinde Birleştirildi.
Bu arada kardeş emin misin? Bu PO oyunu senin oynadığın Chaos Pokemon İnfinity ile alakasız.
(19-06-2012, 03:49 PM)Jolteon link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Altta pokemonları seçtiğin bölümde İtem kısmı var o kutucuktan seçiceksin. Dark Pulse kullanma Shadow Ball'a aynı ve aynı türlere Super Effective yapıyor. Ama STAB var daha çok vuruyor. Dark Pulse yerine Substitue Dream Eater yerine ise Disable-Rakibin size super effective saldırısı varsa tekrar kullanmasını engelliyorsun.Pain Split-Substitue bas  canın çok azaldığında kullan tabi Life Orb olursa daha iyi Thunderbolt Su ve Uçan türlere OHKO yapmak için

[time]1340106684[/time] Tarihinde Birleştirildi.
Bu arada kardeş emin misin? Bu PO oyunu senin oynadığın Chaos Pokemon İnfinity ile alakasız.
Biliyorum Chaos Pokemon İnfinity  de de İşe Yarıyo o Yüzden :D
Sayfalar: 1 2