Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Misty (Anime)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Konu Spoiler İçermektedir.

MISTY
[Resim: mistyep.png]

Yaş:10
Cinsiyet:Kız
Saç Rengi:Turuncu
Göz Rengi:Yeşil
Şehri: Cerulean City
Bölgesi:Kanto
Akrabaları:Daisy, Violet, Lily (Ablaları)
İlk Görüldüğü Bölüm:Pokémon - I Choose You
Eğitmenlik Sınıfı:Eğitmen, Gym Lideri
Rozet:Çağlayan Rozeti
Uzmanlaştığı Tür:Su
İngilizce Seslendiren:Rachel Lillis, Michele Knotz (MoMP*)
Japonca Seslendiren:Mayumi Lizuka



*: The Mastermind of Mirage Pokémon

Animede Misty

İnatçı ve delikanlı bir kız olan Misty, Cerulean Salonu’nda yaşayan dört kız kardeşin en küçüğüdür. Mükemmel ablalarından bıkmış ve “Dünya’nın en iyi Su Pokémonu Eğitmeni” olma hayalini gerçekleştirmek üzere Cerulean’dan ayrılmıştır. Ash’le karşılaşması onu Pallet Kasabası ile Viridian Şehri arasındaki bir nehirde oltayla “yakalaması” sonucu gerçekleşmiştir. Ash ve Brock ile Kanto ve Johto bölgelerinde; Ash ve Tracey ile Orange Adaları’nda seyahat etmiştir.

Görünüşte seyahat amacı Ash’in ilk karşılaşmalarında bir kaza sonucu mahvettiği bisikletini geri almaktır. Buna rağmen Misty sık sık bisikletini unutmaktadır ve bu da asıl amacının arkadaşlarıyla beraber olmak olduğunu göstermektedir.

Ash ile yolculuğu boyunca iyi bir su Pokémonu eğitmeni olmak için çalışır, aynı zamanda pek çok maçta Ash’e koçluk yapar. Rekabetçi doğası bazen Ash’in rakibi gibi görünmesine yol açar. Ayrıca görevlerinden biri Brock’u kulağından çekerek kadınlardan uzaklaştırmaktır.

Misty genelde tatlı ve iyimserdir ama çok kolay kızabilir, çıldırabilir ya da hayal kırıklığına uğradığında sert tepkiler verebilir. İçinde bulunduğu ruh halleri çoğunlukla şiddetli olur ve çok çabuk değişebilir. Pek çok bölümde Mikey, Sakura ve Max gibi kardeşler arasında küçük olanlarla iyi geçindiği görülür. Bunun nedeni onları anlamasıdır çünkü kendisi üç ablaya sahiptir.

Misty’nin amacı diğer karakterlerinki kadar net değildir, ana amacı su Pokémonları eğitmek olmasına karşın daha başka şeyleri de yapmayı sever ve kendinden emin bir duruşu vardır. Balık tutmak bir numaralı hobisidir ve kendisine benzeyen özel yemler yapmış, bir tanesini de Ash’e hediye etmiştir. Böceklerden çok korkmaktadır ve Ash’in Caterpie’si ile arkadaş olmayı reddetmesi bunun kanıtıdır. Ayrıca havuç ve biberi de hiç sevmez. Sadece Butterfree ve Ledyba gibi sevimli ve hoş böceklerden korkmaz. Tracey’in Venonat’ını ve böceğe benzemeyen Pineco gibi Pokémonları sever.

Octillery the Outcast ve The Perfect Match! bölümlerinde Ash’le beraber Whirl Cup’a katılmıştır. Maçların ikinci ayapında Ash’i yenmiş fakat Trinity adlı bir eğitmene kaybetmiş ve Whirl Cup’ı ilk on altıda tamamlamıştır.

Ash Gümüş Konferansa katıldıktan sonra eve dönüş yolunca Viridian Şehri’ne uğrarlar ve Misty’nin bisikletinin önceki Hemşire Joy tarafından onarılmış olduğunu görürler. Misty artık Ash ile yolculuk yapamayacağı için çok üzülür. Çünkü onunla birlikte olma bahanesi olarak bisikletini göstermiştir. Ayrıca ablalarından dünya turuna çıkacaklarına dair bir mesaj alır. Bu durumda Misty’nin Gym liderliği görevini üstlenmesi gerekmektedir. Üzgünce tek başına dolaşırken karşısına üç kardeşten oluşan bir Pokémon çetesi çıkar. Ash onu çeteye karşı korur ve Misty gerçekten Ash’in umursadığını görür. Onunla kalmak ister, fakat kendini Gym ile ilgilenmek zorunda hisseder ve böylece Cerulean’a geri döner.
Kardeşleri turdan döndükten sonra da Misty Gym liderliği görevine devam eder. Ablalarından ise sadece Daisy Gym’de onunla vakit geçirmektedir. Misty zaman zaman da Profesör Oak tarafından gönderilen Tracey’den yardım alır.

Misty The Princess and the Togepi bölümden A Togepi Mirage! bölümüne kadar Ash ve Brock’un yanında kalır. Bu sırada May ve Max ile tanışır. A Togepi Mirage bölümünde Togepi Togetic’e evrimleşir. Bölüm sonunda ise Togepi Cenneti’nin korumak için orada kalmaya karar verir. Böylece Misty ile Togetic ayrılır. Bunun dışında Advanced Generation serisinde üç kez daha görünür. Göründüğü bölümler The Scheme Team ve A Real Cleffa-Hanger bölümleri ile The Mastermind of Mirage Pokémon özel bölümüdür.

Görünüşü:

Misty saçını genelde başının sol tarafında atkuyruğu şeklinde toplar. Uyurken ve bazı özel zamanlarda ise salar. Ayrıca The Misty Mermaid ve Cerulean Blues bölümlerinde giydiği denizkızı kostümü için uzun bir takma saç kullanır. Ash’ten uzun, Brock’tan kısadır. Tüm seriler boyunca sarı, mavi ve kırmızı renklerden oluşan üç çeşit kıyafet giyer.

Pokémonları

[Resim: allro.png]

Serbest Bıraktığı:

[Resim: togetici.png]

Geçici

[Resim: goldpika.png]
[Resim: bulbavulscy.png]
[Resim: marilly.png]

Aktiviteler

• Princess Day Festival’i şampiyonu
• Pokémon Heroes filminde Alto Mare Kanal Yarışları birincisi
• Whirl Cup – İlk 16 içinde
• Seaking Catching Day galibi
[Resim: 250pxmistymedallion.png]
Kanal Yarışı'nda Kazandığı Madalyon

EKSTRA

-Misty’nin animede 10 yaşında olduğu söylenmesine rağmen ilk manganın giriş kısmında 12 yaşında olduğu söylenmiştir.

-Misty ana karakterler içinde takımında bir Pokémon’un tüm evrimlerini takımında bulunduran tek kişidir. (Staryu ve Starmie)

-Misty ana karakterler içinde takımında cinsiyetsiz Pokémon olan tek kişidir. (Staryu ve Starmie)

-Misty 2. nesil bir Pokémona sahip olan ilk kişidir. (Togepi)

-Misty bisikleti Ash ve Pikachu tarafından zarar gören ilk kız karakterdir. Aynısı daha sonra May ve Dawn’ın başına gelmiştir. Iris bisikleti olmadığı için böyle bir şey yaşamamıştır.


Spoiler:
Kaynak: Bulbapedia.
güzel bir tanıtım o geçiçi olarak kullandığı golduck gerçektende güçlüydü ama sonradan anlaşıldıki mistynin psyduck u hayla psyduckmuş evrim geçirmedi misty gibi bende çok sevinmiştim evrimleşip okadar güçlendiğine :) ama sonrası hüsran :(
İyiki evrimleşmemiş bence.Güldürüyordu Psyduck  :zx:
Psyduck'ı evrimleşip Golduck olsa çok güçlü olur bence ama en iyi su pokemonu eğitmeni olmak istiyorsa daha çok yolu var bence şöyle harika bir Blastois çok yakışırdı Misty'e  Prettiness
orasına bende katılıyorum güldürüyordu psyduck sayaayyaya diye çıkıp geziniyordu :D ama güçlü olmak için güçlü pokemonlar gerek bunun içinde evrim gerek :)
Misty  :öpücük: Benim en sevdiğim karakter.  Gotta Catch Ya Later! bölümünde ağladığımı biliyorum çok üzülmüştüm :(

Eline sağlık güzel tanıdım olmuş ( Bak yine duygulandım :/ )
Misty'nin Poliwhirl'ünün Poliwrath'a dönüşmesini çok isterdim :( Elline sağlık bu arada :D
Evet bence de kesinlikle Poliwrath olmalıydı ama olmadı malesef. Taş ile evrimi biraz zor göreceğiz gibi sadece başka eğitmenlerde nadiren  Cry
Acaba bu zaman içinde Togetic evrimleşip Togekiss olmuşmudur! Slobber
Bi zahmet Goldeen ve Horsea gelişseydi bare. Sweat
Aslında süper olurdu gerçi.Poliwrath olsaydı hem su hemde dövüş tipi olurdu.Anca brock'un lombresi ludicioloya evrimleşti.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7