Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 043 - March Of The Exeggutor Squad
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : March Of The Exeggutor Squad
Japonca Adı : Exeggutor Gang March
Türkçe Adı  : Exeggutor Mangasının MarŞı



[Resim: genizet.png]

Bir Pokémon ustası olmak sıkı bir çalıŞma gerektirir. Bu yüzden kahramanlarımız dinlenme fırsatı bulamamıŞtı. Ama Şimdi Şans yüzlerine gülmüŞtü. Karnavalın baŞladığŸı gün bir kasabaya gelmiŞlerdi.

Ash, Misty ve Brock bir karnaval alanına ulaŞmıŞlardır ve burada eğŸlenmeye karar verirler. Brock ve Ash kıyafetlerini değŸiŞtirirler. ǜzerlerine komik kostümler giyerler. Misty ve Pikachu bu yüzden onlarla gitmek yerine baŞka tarafa yönelirler.

Misty ve Pikachu karnaval alanındaki oyuncaklara binerler, beraber eğŸlenirler. Daha sonra nereye gideceklerine karar vermek üzere dururlar ve bu sırada bir adamın bir kadına yalvardığŸını görürler. Kadın adamdan parasını istemektedir fakat adamın parası yoktur. Adam Exeggcute’u ile birlikte gösteri yapıp para kazanacağŸını söyler. Kadın ise gösteriyi aptalca bulmaktadır. Adama çok sinirlenir ve ona vurup gider.

Misty ve Pikachu adamın yanına gider ve iyi olup olmadığŸını sorarlar. Adam Misty’ye çok iyi ve güzel bir kız olduğŸunu söyler ve ondan yardım ister. Adamın ısrarları üzerine Misty kabul eder. Adamın gösterisinde yardımcı olacaktır.  Adam bir sihirbazdır ve adı Melvin’dir. Melvin birkaç küçük numara gösterir ve hayallerinden bahseder. Amacı Las Vegas’ta kendi gösteri merkezini kurmaktır.

Daha sonra spot ıŞıkları altında bir sahnede adam ve Misty gösteriye baŞlar. Misty’nin üzerinde Goldeen kostümü vardır. Misty fazla seyirci olmadığŸı için rahatlamıŞtır. LJünkü kostümünden dolayı biraz utanmaktadır. Tam bu sırada Ash bağŸırarak Misty’ye orada ne iŞi olduğŸunu sorar. Misty kızararak Ash ve Brock’a bakar ve aynı soruyu onlara sorar. Ash gülerek kıyafetinin çok güzel olduğŸunu söyler. Bu sırada seyircilerden biri adama artık baŞlamasını söyler. Ash ve Brock da en öndeki koltuklara yerleŞirler. Adam sihirli Pokémonu Exeggcute’u ortaya çıkarır.

Exeggcute: Bir yumurta Pokémonu’dur. Bir yumurtayı andırmasına rağŸmen bir bitkinin tohumlarından türediğŸi bilinmektedir.

Adam Şovunu yapmaya baŞlar. Fakat pek iyi bir baŞlangıç olmamıŞtır. Sopasının ucundan çıkan ateŞ çabucak söner. İnsanlar kızar ve bağŸırır. Melvin bunun üzerine bir kez daha dener ve bu sefer büyük bir ateŞ çıkarmayı baŞarır. Ama bu seferde alevler insanların üstüne doğŸru gider ve paniğŸe neden olur. Melvin ise ilk kez bunu baŞarmanın mutluluğŸu içinde kendinden geçmiŞtir. Sopasından çıkan alevler yangın söndürücü mekanizmayı çalıŞtırır ve izleyiciler sırılsıklam olur. Hepsi çok sinirlenmiŞtir ve paralarını geri isterler. Melvin yalvarır fakat kimse onu dinlemez ve sahneye bir sürü Şey fırlatıp giderler.

Gösteride yaŞanan faciadan sonra patronu Melvin’i kovar. Bu sahneye Şahit olan Ash ve arkadaŞları onun için üzülür. Misty onu teselli etmeye çalıŞır. Melvin ise yıkılmıŞtır ve hayallerinden vazgeçmesi gerektiğŸini söyler. Ash buna çok kızar. Ona sihirbazlıkla ilgili yeni numaralar öğŸretmeye karar verirler. Fakat ilk çalıŞmada Melvin baŞarısız olduğŸunu düŞünür ve bırakır. Ash tekrar iŞe el koyar. Bir Arap kostümü giyer ve üç büyük deliğŸi olan karton bir kutunun arkasına geçer. DediğŸine göre bu kutudan su, ateŞ ve baŞka her Şeyi çıkartabilecektir. Melvin ateŞ çıkartmasını ister. Bunun üzerine ateŞ çıkar. Daha sonra su ister su çıkar. İŞin aslı kutunun içinde Charmander, Bulbasaur ve Squirtle vardır. DıŞarıda bunlar olurken içeride Pokémonlar arası ufak bir tartıŞma çıkar ve kutu sallanmaya baŞlar. En sonunda devrilir ve üç Pokémon ortaya çıkar. Charmander o kargaŞada Alev Püskürtücü kullanır ve herkesi yakar.

Ortalık durulduğŸunda Ash adamın Exeggcute’den baŞka Pokémonu olmadığŸını öğŸrenir ve onun da fazla bir Şey yapamadığŸını düŞünür. Bunun üzerine Exeggcute gözleri parlayarak Ash’e bakar. Bu Ash’i hipnotize etmiŞtir. Adam bunu fark eder ve durumdan yararlanmaya karar verir. Exeggcute ile bir el arabasına biner ve Ash’ten onu Yaprak Ormanı’na götürmesini ister. Ash dediğŸini yapar. Bu arada Misty ve Brock da onu aramak için yola koyulurlar. Pikachu tekerlek izlerini görür. Onun neden Melvin’le gittiğŸini düŞünürlerken Misty durumu anlar. İzleri takip etmeye baŞlarlar.

Bu sırada Melvin bir noktaya gelince Ash’e durmasını söyler. Daha sonra arabadan iner ve Ash’e Pokédex’i kullanarak eliyle iŞaret ettiğŸi Pokémonu kontrol etmesini ister.

Exeggcutor: Bir Hindistan Cevizi Pokémonu. Bir baŞka adı Yürüyen Tropik YağŸmur Ormanı. Her Hindistan Cevizi Pokémonunun kendine özgü bir yüzü ve karakteri vardır. ǖzel saldırı silahları hipnozdur.

Melvin, Ash’e Exeggcutor’la savaŞma emri verir. Ash Bulbasaur'ı Squirtle ve Charmander’ı gönderir. Melvin de onun zayıf düŞürdüklerini yakalamaya baŞlar. Sonunda bir sürü Exeggcutor yakalamıŞtır. Bu sayede karnavaldakileri hipnotize edip gösterisine gelmelerini sağŸlamayı planlamaktadır. Bu düŞünceyle sevinirken birden Roket Takımı ortaya çıkar. Melvin’i bağŸlayıp Exeggcutorleri çalmaya kalkıŞırlar. Melvin Exeggcute’u ise eğŸiticisinin durumuna üzülerek Roket Takımı’nın karŞısına dikilir ve o anda evrim geçirir. Daha sonra Roket Takımı’nı hipnotize eder. Fakat diğŸer Exeggcutor’ler de bundan nasibini almıŞtır. Bütün Exeggcutor’ler kasabaya doğŸru koŞmaya baŞlar.

Videodaki “Bu Pokémon Kim?” Sahnesi: Exeggcute

Brock ve Misty de sonunda Ash’i bulmuŞtur. Pikachu onu çarparak kendine getirir. Melvin durumu açıklar ve kasabanın tehlikede olduğŸunu söyler. Hemen kasabaya dönerler fakat geç kalmıŞlardır. Karnaval alanı mahvolmuŞtur. Bu sırada Melvin’in patronu yanlarına gelir ve Exeggcutorlar için saatli bomba hazırladığŸını söyler. Misty adama kızar fakat adam umursamaz. Ash bunun üzerine Exeggcutor’ların karŞısına çıkar ve yine Squirtle, Bulbasaur, Charmander üçlüsünü gönderir. Su ve bitki saldırıları iŞe yaramaz fakat alevler onları uyandırır. Ancak bu durum Charmander’ı yormaya baŞlar. Misty bunun üzerine Melvin’e ateŞ numarasını yapmasını söyler. Ama Melvin baŞarısız olacağŸını düŞünmektedir. Misty onu cesaretlendirir ve nihayet bütün Pokémonlar uyanır ve ormanlarına geri döner.

Her Şey bittiğŸi için kahramanlarımız rahatlamıŞtır. Tam bu sırada Charmander evrim geçirmeye baŞlar.

Charmeleon: Alev Pokémonu. Jilet keskinliğŸindeki tırnakları ve kuyruğŸu çok güçlüdür.

Ash sevinçle yeni Pokémonu'na sarılır fakat Charmeleon onun kulağŸını yakar. Ash de üflediğŸi yere dikkat etmesini söyler. Daha sonra Ash, Misty ve Brock Melvin’e veda edip yola çıkarlar.

Büyük bir gün. Kahramanlarımız karnavalda eğŸlendiler. Sihirbaz Melvin’in bir Exeggcutor sürüsünü durdurmasına yardım ettiler ve Charmander bir Charmeleon’a dönüŞtü. Ama ya Roket Takımı? 


[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Brock
Jessie
James
Melvin

[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani007.gif] [Resim: rsiconani004.gif] [Resim: rsiconani005.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Melvin: [Resim: rsiconani102.gif] [Resim: rsiconani103.gif]


VahŞi: [Resim: rsiconani003.gif] [Resim: rsiconani012.gif] [Resim: rsiconani043.gif] [Resim: rsiconani067.gif] [Resim: rsiconani069.gif] [Resim: rsiconani077.gif] [Resim: rsiconani085.gif] [Resim: rsiconani113.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Ash'in Charmander'ı Charmeleon'a evrimleŞir.


[Resim: EmeiGeenler.png]
Haruka
Charmeleon olması beni üzmüştü birazcık ama 3 bölüm sonra Charizard olduktan sonra herkesin kalbine taht kurmuştu Charizard. :)
Güzel bir tanıtım ve çeviri emeğine sağlık :) Bu bölümü ilk izlediğimde charmander in evrim geçirmesine çok sevinmiştim ancak söz dinlememesinden sonra üzüldüm evrim geçirdiğine.
Kim bilir kaç sene önceydi ama hala dün gibi hatırlarım gerçekten müthiş bir duyguydu charmander'ın evrimleştiğini görmek