Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: May (Anime)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Konu Spoiler İçermektedir.

MAY

[Resim: 150pxmayanimeartwork.png]

YaŞ:10
Cinsiyet:Kız
Saç Rengi:Kahverengi
Göz Rengi:Mavi
Şehri: Petalburg City
Bölgesi:Hoenn
Akrabaları:Norman (Babası), Caroline (Annesi), Max (KardeŞi)
İlk GörüldüğŸü Bölüm:Get the Show on the Road
İngilizce Seslendiren:Veronica Taylor (AG001-AG145), Michele Knotz (MoMP* ve sonrası)
Japonca Seslendiren:KAORI



*: The Mastermind of Mirage Pokémon

May (Japonca: ハルカ Haruka) animede 10 yaŞında bir Pokémon Koordinatörüdür ve Ash’in seyahat arkadaŞlarından biridir. 

Hedefi farklı bölgelerdeki Pokémon YarıŞmaları’nda kurdeleleri toplayıp Grand Festivallere katılarak kazanmak ve en iyi koordinatör olmaktır. Hoenn ve Kanto’da Ash, Brock ve küçük kardeŞi Max ile beraber seyahat etmiŞtir. Norman ve Caroline’in kızıdır. BaŞlangıç Pokémonu olarak Profesör Birch’ten Torchic’i almıŞtır.

Animede May

May alıŞveriŞi ve yemeğŸi seven genç bir koordinatördür. Yemeklere, özellikle de eriŞteye çok düŞkündür. Biri yemeğŸini çalarsa insanlara bağŸıracak kadar çok sinirlenir. May genelde tatlı ve iyimserdir fakat bazen kardeŞi Max ile tartıŞmalarında sert bir tavır takındığŸı görülebilir. İki kardeŞ sık sık kavga etmelerine rağŸmen May, kardeŞini son derece önemsemektedir.

Bazen insanların romantik iliŞkilerindeki sorunlarda onlara yardımcı olur. May kendi bulduğŸu Pokéblock tariflerini yapmayı sever ve bunlar “May’s Purple Surprise” ve “May’s Pink Surprise” olarak adlandırılır (Japonca: Haruka’s Delicious ve Haruka’s Delicious 2). Purple Surprise’ı sadece Munchlax ve Jessie sevmektedir. Pink Surprise’ın tarifini Profesör Oak’tan almıŞtır. Profesör Pembe Pokéblock’u Ash’in Snorlaxı’nı beslemek için kullanmaktadır. May, Munclax’ı bununla besler ve Pembe Pokéblock’la beslenen Munchlax otomatik olarak doyar. Bu sayede Munclax’ın diğŸerlerinin yemeklerini yemesine engel olmuŞ olur.

A Cacturne for the Worse adlı bölümde Max tarafından May’in küçükken Pokémonlardan korktuğŸu ortaya çıkarılmıŞtır. Bu durum May’in utangaç yanının görülmesine neden olmuŞtur.
Bir gün May yüzerken çevresi bir grup Tentacool tarafından sarılmıŞtır. May çığŸlık atarak ailesini çağŸırmıŞtır. Annesi sayesinde onların Tentacool olduğŸunu öğŸrenmiŞtir. Harley bu olayı Max’e anlattırıp sesini kaydetmiŞtir ve maç sırasında yayınlamıŞtır.

May animede ilk görüldüğŸünde Pokémonları sevmiyordu ve Pokémon eğŸitmenliğŸini sadece seyahate çıkma aracı olarak kullanmak niyetindeydi. Herkes onun Gym lideri olan babasının izinden gideceğŸini düŞünüyordu. Fakat May All things Bright And Beautifly bölümünde Pokémon yarıŞmasını gördükten sonra koordinatör olmaya karar verdi. BaŞlarda Pokémonlar ve saldırıları hakkında hiçbir Şey bilmiyordu. Fakat yolculuğŸu boyunca tecrübe kazandı ve yetenekli bir koordinatör oldu. Hoenn ve Kanto Grand Festivalleri’nde yer aldı. Dawn tanıŞtıklarında onu “Hoenn Prensesi” olarak nitelendirdi.

Bir koordinatör olarak Pokémonlar hakkında pek çok Şey öğŸrendi. Farklı atakları kombine etti ve bunları maçlarda kullandı. ǖrneğŸin Combusken’in Fire Spin ve Squirtle’ın Bubble saldırılarını birleŞtirdi ve bu Lilian tarafından Fire And Water Whirlwind olarak adlandırıldı.

May bu yolculukta kendine rakipler de buldu. Drew yetenekli ve bazen de kibirli bir koordinatördü. May’i sürekli eleŞtirir ve küçümserdi. bir süre sonra iyi arkadaŞ oldular. Bir diğŸer rakibi Harley havalı bir adamdı. May’i alt etmek için pek çok hileli yola baŞvurdu. Kanto Grand Festival’de May tecrübeli bir koordinatör olan Solidad’la tanıŞtı ve yarı finalde ona yenildi. Advanced Generations serisinin sonunda Johto’ya gitmeye karar verdi diğŸerleriyle rekabet etmeyi bırakıp kendi tarzını bulma yolunu seçti. Böylece May Kanto, Johto ve Hoenn bölgelerinin hepsinde yarıŞmalara katılmıŞ oldu.

May Our Cup Runneth Over! bölümünde Ash’e Sinnoh’da olduğŸuna dair haber gönderdi ve Strategy With A Smile! bölümünün sonuna kadar kaldı. Ash, Dawn ve Zoey ile Wallace Cup’ta yarıŞtı. Bu süreçte Emerald versiyonu kıyafeti giydi. Wallace Cup’ta finale kadar çıktı fakat finalde Dawn’a yenildi.

Pokémonları:
May sevimli Pokémonları tercih eder. SavaŞta ŞaŞırtıcı teknikler kullanır ve bunlar çoğŸunlukla Şansa dayalıdır (Skitty’nin Assist ve Munchlax’ın Metronome saldırısı gibi).

[Resim: mayspokemon.png]

Geçici Olarak KullandığŸı:

[Resim: hitmon.png]

ArkadaŞ OlduğŸu:

[Resim: manaphy.png]

Kurdeleleri

Hoenn:

• Fallarbor Town Ribbon (Come What May!)
• Verdanturf Town Ribbon (Disguise Da Limit)
• Lilycove City Ribbon (Lessons in Lilycove!)
• Izabe Island Ribbon (A Cacturne for the Worse)
• Pacifidlog Town Ribbon (Pacifidlog Jam)
[Resim: 220pxmayhoennribbons.png]

Kanto:

• Saffron City Ribbon (A Hurdle for Squirtle)
• Silver Town Ribbon (Weekend Warrior)
• Chrysanthemum Island Ribbon (Spontaneous Combusken!)
• Gardenia Town Ribbon (What I Did for Love!)
• Mulberry City Ribbon (Going for Choke!)
[Resim: 220pxmaykantoribbons.png]

Johto:

• Three unknown Ribbons (prior to A Full Course Tag Battle!) [Resim: 220pxmayjohtoribbons.png]


Grand Festival Sonuçları

• Hoenn Grand Festival (Top 8 )
• Kanto Grand Festival (Top 4)

DiğŸer Aktiviteler

• Pokémon Orienteering - Finalist
• Unofficial Terracotta Contest - Galip (Ash’le beraber)
• Wallace Cup - Finalist

EKSTRA

- Ash’in kız arkadaŞlarının içinde Pokéball dıŞında Pokémon taŞımayan tek kızdır. Ek olarak Pokémonu itaatsizlik etmeyen tek kiŞidir.
- Ash’in arkadaŞları içinde sadece May ve kardeŞi Max Pokémon filmlerinde baŞrolde yer almıŞtır.
- May’in yarıŞmalarda kullandığŸı slogan Amerika versiyonun “Take the Stage!” Japonca’da “Stage on!” dur. Fakat dublajda “On Stage!” olarak değŸiŞebilmektedir.
- May’in yedi Pokémonundan beŞi %87,5 oranında erkek olma olasılığŸına sahiptir. Bunlar: Munchlax, Blaziken, Glaceon, Venusaur, Wartortle’dır. (Fakat May’in Venusaur’u diŞi olarak kabul edilmiŞtir.)
- May ve Max Ash’in yolculuk arkadaŞları arasında kardeŞlik bağŸına sahip tek kiŞilerdir.
- May’in bütün baŞ rakipleri böcek tipi Pokémona sahiptir. (Drew: Masquerain ve Butterfree, Harley: Ariados, Solidad: Butterfree.)


Spoiler:
Kaynak olarak Bulbapedia'dan yararlandım. Bilgilerin çoğŸu çeviridir ancak ufak eklemeler ve değŸiŞiklikler de yaptım. Hatam varsa affola. Umarım beğŸenirsiniz.  :)
Güzel olmuş.Acaba bende mi karakter tanıtımı yapsam :D
:) Eline sağlık güzel olmuş . Baştan aşağı okudum :) Bilmediğim pek bir şey yoktu ama Venusaur'un kız olarak kabul edildiğini bilmiyordum :)

May'in utanç duyduğu bölüm çok kötüydü ya :( Üzülmüştüm May'e kötü bir durum gerçekten
Karakter tanıtımı güzel olmuş ben bu kadar detaylı bilmiyordum şahsen May in bir Venusaur`ı olduğunu unutmuştum :)
çok güzel olmus eline sağŸlık ben pokemon sezonları olarak 1-2-3-4-5-6-7 türkce ve altyazılı olmak üzere izledim sonra 8-9-10 turkce ve altyazılı olmadıgı için direk 11-12-13-14 . sezonları izlemeye basladım mayın torchic inin geliŞtiğŸini bulbasaurunun geliŞtiğŸini ve evee yakaladıgını bilmiyordum suan 8. sezona ingilizce olarak bakıorm pek anlamasamda pokemon bilgim fazla oldundan sıkılmıorm  Onion021
Çok güzel bir tanıtım olmuş elllerine sağlık . Galiba sevdiğin bir karakter
May e ilk başta ısınamamıştım ama sonradan ısındım. Ama oda gidicek biliyorum.. :D Teşekkür ederim tanıtım için.
Makalen çok güzel olmuş , şimdi okudum :) bende makale yazmaya başlayabilrim  Confused