Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Masaüstünden Windows Klasörü Silinmiyor . Yardım!!!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Evet arkadaşlar laptopum var . İşletim Sistemim Vistadır. Masaüstüme Windows klasörü geliyor siliyorum , yeniden başlatınca veya birkaç ayar yapınca yeniden masaüstüne geliyor . Nasıl silebilirim yardımlarınızı bekliyorum.

  Windows klasörünün içinde iki klasör var. Bunlar ;
Start Menu , Templates klasörleri var.

Start Menu klasörünün içindede Programs , bunun içindede Yönetimsel Araçlar var. Ama bütün klasörlerin içi boştur.

[Resim: 49lpv.jpg]

[Resim: 49lru.jpg]

Unlocker adlı programlada silemiyorum ve karşıma aşağıdaki gibi bir pencere çıkıyor .

[Resim: 4bbhf.jpg]

Explorer ile alakası varmıdır acaba ? Geçici klasör mü oluşmuştur ?
.exe uzantısı virüstür dostum. Yani masaüstündeki klasör virüs olduğu için normal yollarla silemezsin. Muhtemelen virüs programıda çare olmaz buna :) Tek çare format gibi duruyor ancak kayıt defterinden kaldırabiliyorsun sanırım tam olarak hatırlamıyorum gerçi, biraz araştırırsan bulabilirsin :/
(11-04-2012, 11:33 PM)PikachuxD link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:.exe uzantısı virüstür dostum. Yani masaüstündeki klasör virüs olduğu için normal yollarla silemezsin. Muhtemelen virüs programıda çare olmaz buna :) Tek çare format gibi duruyor ancak kayıt defterinden kaldırabiliyorsun sanırım tam olarak hatırlamıyorum gerçi, biraz araştırırsan bulabilirsin :/
PikachuxD arkadaşıma katılıyorum.İstediğin yolu dene o virüsü tam olarak temizleyemezsin. bir süre sonra eskisi gibi olur. Format at geç. hem uğraşmazsın hem de kesin çözüm.
Spoiler:
Show Content
Formatta veri kaybı olduğu için ilk tercihim asla format olmuyor . Araştırarak birçok şeyin üstesinden gelinebilir. Benim çok başıma geldi bu tip olaylar. Bende bilgisayar öğrencisiyim ve format hiçbir zaman ilk tercihim olmamıştır.
Fantezik bişey yapalım işe yarar mı bilmiyorum ama. İlk önce çalıştıra cmd yaz.
O açık kalsın daha sonra görev yöneticisinde explorer exe'yi sonlandır.


Araç çubukları masaüstü kaybolur bir tek açık penceler ve konsol ekranın kalır. Alt tab yaparak konsol ekranına(cmd ile açtığımız) gel.


Ordan cd desktop komutu ile masaüstüne ulaş. daha sonra rd yaz boşluk bırak tab a basarak windows klasörünü bulup enter a bas.


bu işlem içim klasörün boş olması lazım ama bir dene bakalım.
ad-aware veya kaspersky yükle. pc'yi tarattır bulur ve siler. ad-aware büyük ihtimalle silecektir onu
xl delete'i yükle programı aç dosyayı bul ve programda silmeye çalış bu işine yarayabilir galiba
(13-04-2012, 01:12 AM)m-t-n91™ link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Fantezik bişey yapalım işe yarar mı bilmiyorum ama. İlk önce çalıştıra cmd yaz.
O açık kalsın daha sonra görev yöneticisinde explorer exe'yi sonlandır.


Araç çubukları masaüstü kaybolur bir tek açık penceler ve konsol ekranın kalır. Alt tab yaparak konsol ekranına(cmd ile açtığımız) gel.


Ordan cd desktop komutu ile masaüstüne ulaş. daha sonra rd yaz boşluk bırak tab a basarak windows klasörünü bulup enter a bas.


bu işlem içim klasörün boş olması lazım ama bir dene bakalım.

Dizin boş değil diyor içinde boş klasörler var . Onlarıdamı dosyadan sayıyor.
(12-04-2012, 12:26 AM)PikachuxD link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Formatta veri kaybı olduğu için ilk tercihim asla format olmuyor . Araştırarak birçok şeyin üstesinden gelinebilir. Benim çok başıma geldi bu tip olaylar. Bende bilgisayar öğrencisiyim ve format hiçbir zaman ilk tercihim olmamıştır.
Benden sana alternatif çözüm. güvenli moddan gir. Masaüstünder yeni rar arşivi oluştur. Rar arşivini aç içinde ismi 3 nokta olan bir klasör gözükecek. ona çift tıkla.masaüstündeki tüm virüs ve dosyaları göreceksin. uzantısı .exe olanları sakın kopyalama. Tüm dosyalarını bu şekilde rar arşiviyle bularak yedekle.
Bence sonra format at. Çünkü hiç bir anti-virüs vs.o virüsü tam olarak silememektedir. Hepsinin elle silinmesi lazım. bu da bayağı zor. He Bilgisayarını temizlersin ama 1-1,5 ay sonra filan benzer hatalar alırsın. Bir de virüs sistem dosyalarına bulaştıysa işin zor.
İngilizcen varsa şu siteye konu aç derim.

Bleeping Computer, 2004'te açılmış, bilgisayar konusunda insanlara yardım eden bir site. Microsoft'un kendi sitesinde ve PC World dergisinin sitesinde öneriliyor. Wikipedia'da bile sayfası var. Bilgisayarla ilgili çözemediğim problemlerimde o siteye başvuruyorum ben. Reklam yapıyor gibi olmayayım ama, herkese öneririm.

İngilizcen yoksa ben yardım edebilirim.
Sayfalar: 1 2