Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Çoklu Ortam Ses Denetleyicisi Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Dün bilgisayara format attım ses yok. Bakmadığım forum indirmediğim driver kalmadı. Son bi umut buraya soruyorum.

[Resim: 2chb6s5.jpg]

[Resim: 154984m.jpg]
Chipset ile ilgili olabilir. Anakart için gerekli tüm driverlerı kurdun mu? (özellikle chipset driver'ı?)
İlk olarak diyebileceğim kulaklık dene . Olmazsa kabloları gözden geçir dikkatlice. Eğer driverde sorun yoksa hoparlörde ya da kablolarında sorun vardır.

Bilgisayarının driver CD'leri yokmu kendisine ait. :/

Eğer bir şey bulamazsan bilgisayarcıya götür görmeden diyeceğim şeyler bunlar sadece . :/
(11-04-2012, 06:10 PM)bulldogss_eray link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Chipset ile ilgili olabilir. Anakart için gerekli tüm driverlerı kurdun mu? (özellikle chipset driver'ı?)

[font=trebuchet ms]KardeŞimde bi cd vardı driverlar için sound dıŞında hepsi kuruldu sound hata veriyodu.  Donanımdan sürücü güncelle yaptım realtek ac97 yükledi ama olmadı bende internetten indirdim nerdeyse 50 tane driver indirdim, yine tık yok. Eski cdleri karıŞtırdım az önce apache installer diye bi cd vardı eskiden onunla kuruyodum sound vs dosyaları,  sound card yükledim ondan yine olmadı :S  2gündür uğŸraŞıyorum midem bulandı artık :)
  Chipset'i ilk defa duyuyorum açıkçası



(11-04-2012, 06:11 PM)PikachuxD link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:İlk olarak diyebileceğŸim kulaklık dene . Olmazsa kabloları gözden geçir dikkatlice. EğŸer driverde sorun yoksa hoparlörde ya da kablolarında sorun vardır.

Bilgisayarının driver CD'leri yokmu kendisine ait. :/

EğŸer bir Şey bulamazsan bilgisayarcıya götür görmeden diyeceğŸim Şeyler bunlar sadece . :/
Hoparlorda sorun yok. Son ihtimal bilgisayarcı zaten onada götürmek istemiyorum adam daha pcye bakmadan format dicek :S
driver senin bilgisayarına uyumlumu birde o var driver bilgisayarın kendi driverleri değilse sen internetden falan bulduysan senin bilgisayarının driveri 2002 driveridir sen indirmişsindir bir üst sürümü bilgisayarda sorunsuz yüklendi diyor ama driver olmuyor. evet chipset çok önemli zaten ekranın falan kasar oyunlarada giremezsin chipset yüklü değilse. veya oyunlara girersin ama sık sık donmalar falan olur oyunda girdiğin oyunda kasar yada hiç giremezsin.
(11-04-2012, 06:23 PM)Arenver link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:driver senin bilgisayarına uyumlumu birde o var driver bilgisayarın kendi driverleri değŸilse sen internetden falan bulduysan senin bilgisayarının driveri 2002 driveridir sen indirmiŞsindir bir üst sürümü bilgisayarda sorunsuz yüklendi diyor ama driver olmuyor. evet chipset çok önemli zaten ekranın falan kasar oyunlarada giremezsin chipset yüklü değŸilse.

Mantıklı ama bilgisayara hangi driver indircem onu bi bilsem :)


Edit. Acil evden çıkmam lazım. Ne yapabileceğŸimle ilgili biŞeyler söylesiniz akŞam geldiğŸimde dener size sonucu söylerim.
(11-04-2012, 06:25 PM)Spiqe_ link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Mantıklı ama bilgisayara hangi driver indircem onu bi bilsem :)
hangi driveri yüklüyceğinide söylüyüm kasanın içini açıcaksın anakartda yazıyor anakartın markası modeli herşeyi tam olarak ana kartda yazanları bir kağıda not et ne yazıyorsa aynen googleye yaz bulursun. bu dediğim chip set için geçerli ses sorunun chipsetdende kaynaklı olabilir yada dediğim gibi sürüm uyuşmazlığı vardır.
bide başka bir sorun ise; bu saatten sonra doğru driverı yüklesen bile sorun çıkartabilir, çünkü bir sürü şey denemişin onların mutlaka artığı kalmış olur ve çakışır. Ve bazen bazı driverları diğerlerinden önce kurmakta önemli, ben bunu çok yaşadım.
(11-04-2012, 06:36 PM)bulldogss_eray link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bide başka bir sorun ise; bu saatten sonra doğru driverı yüklesen bile sorun çıkartabilir, çünkü bir sürü şey denemişin onların mutlaka artığı kalmış olur ve çakışır. Ve bazen bazı driverları diğerlerinden önce kurmakta önemli, ben bunu çok yaşadım.
evet buda bir sorun olabilir driverler tam elimde olmadan ben format atmam genelinde bilgisayarda hiç birşey yapmam format atdığım gibi driverleri yüklerim. çünkü ilk format atdığımda ard ard a pcye 4 kere formatladığımı hatırlıyorum bu driver meselesi yüzünden görmeden benim tüm diyebilceklerim bunlar.