Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Sitede Arama Yapmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Sitede konu açmadan önce açacağınız konu daha önceden açılmış mı diye arama yapmanız gerekiyor. Üstte hızlı arama kısmından çabucak arama yapabilirsiniz ama oradan yapılan aramalarda mesajlardaki sonuçlar da çıkıyor. Bu da bazen sayfalarca sonuç çıkmasına neden oluyor.

Sadece konu başlıklarında arama yapmak için yapmanız gereken üst menüden ara kısmına tıklayıp. https://pokemonturkiye.com/forum/index.php?action=search adresine girmek. Daha sonra

Seçenekler kısmından aşağıdakiler işaretlediğinizde daha iyi sonuçlara ulaşırsınız.

Sonuçları ileti olarak göster
Arama sadece konu başlıklarını içersin


Ayrıca smf bize bir kaç arama ipucu vermiş onlardan da yararlanabilirsiniz.

Spoiler:
Eğer forum varsayılan temayı kullanıyorsa (yada bir türevini), hem basit Arama alanını (Gelişmiş arama metin kısayolu ile ortaklaştırılmış) kapatılabilir üst bölümde hem de Arama butonunu ana menüde barındırmaktadır. Eğer böyle değil ise, ana menüdeki Arama seçeneği de sizi doğruca gelişmiş arama ekranına götürecektir.

Sözdizimi
Herhangi bir karakter kombinasyonunu yazabilir (ve arayabilir) olsanız bile arama sonuçlarının gerçekten çalışması için tırnak işareti kullanmanız tavsiye edilir:

Tırnak İşaretleri
Açıklamak için bir örnek verelim, simple machines forum diye arama yaparsanız bu kelimelerden herhangi birini barındıran iletiler sonuç olarak verilecektir, ancak arama dizesini çift tırnak işareti içine alırsanız (yani "simple machines forum" gibi) sadece bütün dizenin bulunduğu iletiler sonuç olarak verilecektir.

Basit veya Gelişmiş?
Basit Arama
Basit aramayı kullanmak için (etkin ise), tek bilmeniz gereken yukarıda bahsedilen sözdizimidir. Ancak yine de bilmek isteyebilirsiniz, bu aracın arama kapsamı forumun tamamında son 9999 günde (bu 27 yıldan fazla bir süredir!) yazılan her iletidir. Bu yüzden aramanızda daha fazla kontrol için gelişmiş aramayı kullanmalısınız.

Gelişmiş Arama
Eğer forumda birçok bölüm ve alt bölüm bulunuyorsa ilk bakışta gelişmiş arama ekranı biraz korkutucu gözükse de, başlıca bölümlerine ayrılınca kullanılması şaşırtıcı biçimde basittir
Sonuçları ileti olarak göster ve arama sadece konu başlıklarını içersin kısmına daha önce hiç dikkat etmemiştim. Tırnak işaretleri de olayı tamamen bitirmiş. Bilgilendirme için teşekkürler çoğu kişi büyük yardımı olacak eminim ki.
"..." olayı google'da da vardır. Çok iyi bir özelliktir. Kesin sonuç için bire bir :)
Valla ben kendi açtığım konuların hepsini arama sayesinde buluyorum, o da olmasa halimiz duman  :hehe:
ben googleye    site:pokemonturkiye.com  'Anahtar Sözcük'      yazıyorum
Onu yazacağına "pokemon t" yazınca da (tırnak işaretleri olmadan) ilk pokemon türkiye çıkıyor  ;D
yok hayır forumda konu aramak istersem
Evet mert'in söylediği de gayet güzel bir yöntem. Google'da bulunan sayfalarımıza o şekilde erişebilirsiniz  Smile
m-t-n91™ adminim bu şekilde üyelere yardımı dokunacak konular bir başlık altında toplansa da ana sayfada Tema Seçeneklerinin altında verilse çok güzel olur. Ben Mert'in dediği yöntemi, forumda gelişmiş ve tırnak işaretleriyle yapılan aramaları bilmiyordum. Emin ki bilmeyen bir sürü arkadaş vardır.
Anasayfaya bir link eklenerek, "Forum kullanımı" adı altında, LaTi0S dediğŸini yapabiliriz diye düŞünüyorum ben, orada aklımıza gelen konuların linklerini ve baŞlıkları açık bir Şekilde yazarak bir sayfa ayarlanabilir gibi geliyor bana. Metin admin ne der bilemem.
Sayfalar: 1 2