Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Tiplerine Göre En Güçlü Pokémonlar (Efsaneler Hariç)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Öncelikle  :mrb:
Forumda dolaştım ama böyle bir konu açıldığını göremedim (Açıldıysa özür dilerim.).

Bildiğimiz gibi 17 farklı Pokémon tipi var. Bunlar :

Ateş, Su, Çimen, Uçan, Toprak, Kaya, Elektrik, Böcek, Zehir, Hayalet, Metal, Normal, Ejderha, Psişik, Buz, Karanlık ve Dövüş.

Bu tip gruplarına dahil olan Pokémonlar arasında en güçlüleri sizce hangileri ?

Örnek : Ateş tipleri arasında Charizard.


Not : Lütfen Türkçemizi ve Pokémon isimlerini doğru bir şekilde kullanalım.
Fire-Arcanine
Water-Gyarados
Pyschic-Metagross
Ghost-Gengar
Grass-Venusaur
Dragon-Dragonite
Normal-Snorlax
Dark-Hydreigon
Rock-Ryperior
Fighting-Lucario
Electric-Electvire
Fly-Togekiss
Fire:Charizard
Water:Blastoise
Grass:Venesaur
Bug:Scizor
Poison:Nidoking
Flying:Pidgeot
Ground:Gliscor
Rock:Tyranitar
Ghost:Gengar
Steel:Lucario
Fighting:Infernape
Electric:Jolteon
Psyhic:Alakazam
Ice:Cloyster
Dragon:Dragonite
Dark:Umbreon
Normal:Snorlax
Efsaneleri yazmak istemedim çünkü adı üstünde efsane normal bir Pokémonun bir efsane karşısında fazla bir şansı yok (İstisnalar hariç.).
Anime açısından konuşuyorsak, en güçlü Pokemon ne diye tartışmanın bir mantığı yok bence. Animenin kesin kuralları yok. Olmayacak şeyler olabiliyor.

Oyun için konuşuyorsak "bir türün en iyisi" diye bir şey yok. Yani, aynı türden Pokemon'lar farklı farklı roller üstlenebildiklerinden "en iyi Pokemon şu" diyemeyiz. Örneğin, Gyarados bir sweeper olarak Feraligatr ve Samurott'tan daha iyi diyebiliriz. Defansif olarak Jellicent, Milotic ve Blastoise'dan daha iyi diyebiliriz. Ama Gyarados ve Jellicent'i farklı roller üstlendikleri için kıyaslayamayız.

Efsaneleri saymamanın da pek bir mantığı yok. Base statlar açısından bile Tyranitar, Metagross, Garchomp gibi Pokemon'lar bir çok efsaneviden daha yüksek (veya eşit) statlara sahip. Ayrıca base statlar da o kadar çok şey ifade etmiyor. Entei, Moltres, Articuno, Regice gibi Pokemon'lar base statlarına rağmen iyi değiller.

Base statlarına göre her türden en güçlü Pokemon'lar (Arceus'u sadece normal sayıyorum, efsanevileri saymazsak en güçlü parantez içinde):
Fire: Ho-Oh (Arcanine)
Water: Palkia (Gyarados, Kingdra, Milotic)
Grass: Shaymin, Shaymin-S (Tangrowth)
Bug: Genesect (Volcarona)
Poison: Crobat
Flying: Ho-Oh, Lugia, Rayquaza (Salamence, Dragonite)
Ground: Groudon (Rhyperior)
Rock: Tyranitar
Ghost: Giratina, Giratina-O (Chandelure)
Steel: Dialga (Metagross)
Fighting: Meloetta-P (Infernape)
Electric: Zekrom (Electivire)
Psychic: Mewtwo, Lugia (Metagross)
Ice: Kyurem (Vanilluxe, Lapras)
Dragon: Giratina, Giratina-O, Dialga, Rayquaza, Palkia, Zekrom, Reshiram (Dragonite, Salamence, Garchomp, Hydreigon)
Dark: Darkrai (Hydreigon, Tyranitar (base stat toplamları Darkrai'yle aynı))
Normal: Arceus (Slaking)
Oyun yada anime için söylemiyorum. Adı üstünde düşünce. Statları falan bir kenara at. Sadece düşünce olarak en güçlüleri kastetmiştim. 
(24-03-2012, 12:59 AM)LaTi0S link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Oyun yada anime için söylemiyorum. Adı üstünde düşünce. Statları falan bir kenara at. Sadece düşünce olarak en güçlüleri kastetmiştim.

Valla bilmiyorum, statlara veya animeye bakmadan nasıl Pokemon'ları kıyaslayabilirsin ki? "Machamp Hitmonchan'den daha kaslı gözüküyor, kesin daha güçlüdür o zaman" mı diyeceğiz?  ;D
Oyunda En Güçlü Diye Birşey Yok Animedede Yok Mesela İris İn Excadrill i 14. Sezondan Örnek Verelim
Dreiden İn Haxorus U Excadrill İn Saldırılarını Hissetmiyorken Excadrill Animede Bir Çok Pokemonu Çok Zorladı Veya Yendi.
Animede Her An Herşey Olabiliyor O Yüzden Animede En Güçlü Tip Ejderha Tipidir 5. Sezondada Dragonite I Clair İn Dragonair İ Ve Ash İn Charizardı Ve Azda Olsa Pikachuda Yardım Etmesine Rağmen Yenememişlerdi 2. Sezondada Portakal Liginde Dragonite Tek Başına Ash İn 5 Pokemonunu Yendi. Bunlara Dayanarak Benim Görüşüm En Güçlü Tip Ejderha Tipi Pokemonlardır.
Favorilerim:Garchomp Dragonite Salamance Hydreigon Haxorus Efsaneler Hariç
Açmaz olaydım konuyu arkadaş kapatın gitsin herkes onca saçma sapan şeyler soruyor ediyor biz yapınca göze batıyor.  Anger
(24-03-2012, 01:46 AM)LaTi0S link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Açmaz olaydım konuyu arkadaş kapatın gitsin herkes onca saçma sapan şeyler soruyor ediyor biz yapınca göze batıyor.  Anger

Ben sadece kendi düşüncelerimi söyledim. Ben mesela animeye göre kıyaslanamaz dedim, başkası çıkar "yoo, kıyaslanabilir, şöyle şöyle" der. Forumun amacı o zaten, karşılıklı bilgi alışverişi ve tartışma. Bence konu saçma değil, ama "animeye veya statlara bakma" demiş olman saçma. Ayrıca niye alındın anlamadım ki? Kırıcı bir şey söylemedim, konuya ve dediğine cevap verdim sadece.
Sayfalar: 1 2 3