Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: İnternet Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar benim bilgisayarım ve internetim bozuktu.Bozuk olmasından dolayı neti kapattırdık.Şimdi ttnet limitsiz 8mbps'a kadar netlimitsiz paketim var.Mesela hotfile,fileserve gibi dosya indirme sitelerinde indirirken 30-40kb hızla indiriyor, ama normal doslayarı 500-650 kb hız ile indiriyor.Eski netim fileserve ve diğer dosyaları 130 kb hız ile indiriyordu.Yani hepsini aynı hız ile indiriyordu  bu bi sorunmu nasıl düzeltebilirim
Bu ara bende de öyle bir problem var. Servis sağlayıcılarının hız testleri var onları denemeni tavsiye ederim . Mesela TTnet hız testi yazarsan bulabilirsin. Bana kalırsa sorun upload sitelerinde 800Kb ile 80kb arasında dolaşıyor hızım . :) Yapıcak bir şey yok
Sana önerim IDM indir ve indirme yaparken hızı sabitle.Tek çözümün bu olur.İndirirken gözlemle mesela max 300kb ye çıktı hız orada hız limitleyicisi var orada aktif edip 300 kb yap hızı.
IDM'nin çözüm olabilmesi için hızın dengesiz olması lazım bir anda 50 bir anda 300 gibi mesela. Arkadaşın sorunu bazı indirmelerini 30-40 Kb arasında yapması .

Servis sağlayıcını arayıp hızını kontrol ettirebilirsin.
Benim indirme hızımda değişiyor normalde 16mbit hızı 200-300 arası değişiyor ama bir anda değil yavaş yavaş ben hız sabitleyiciyi 300 küsüre ayarlıyorum max ne kadar olmuşsa o hıza ulaşınca 1-2dk boyunca o hızla indiriyor.Bence sorun bu kış sert geçtiği için kabloları bahane ederek hızları yavaşlatmalı internet şirketlerinin.Ben BiriNet kullanıyorum arayıp bu durumu bildirdiğimde bana kabloları kontrol edin dedi.Kabloları kontrol etmekle kalmayıp hepsini yeniledim fakat hala aynı.
Yaptığım en büyük hatalardan biri TTnet'i bırakıp Biri'ye geçmekti. Müşteri Hizmetleri çalışanlarının hiçbir şey bildiği yok . Bir kere düzgün çözüm bulamadılar hep kendim halletmek zorunda kaldım :)
arkadaşlar, file hostlardan kaynaklanan bir sebeptir büyük ihitimal. mert, normal dosyaları 500, 600 ile indiriyor demişsin. kısaca file hosttan kaynaklıdır.  bide şunu söyleyim bir çok yabancı file host akşam saatlerinde yavaş indirme sunuyor free kullanıcılara. Pre hesap olsa elinizde durum değişebilir.
Kesinlikle TTNet önermiyorum.TTNette 5sn de bir netimin kesildiğini hatırlıyorum.Birde sorunu bizim üstümüze attılar.Biri'nin müşteri hizmetleri birşey bilmiyor olabilir ama en azından internetim kesilmiyor ve bana sorun sende demiyor hiçbir zaman.Tekrar aradım sorun ne diye benim bulunduğum mevkideki santralden kaynaklandığını ve havaların düzelmesiyle sorunun ortadan kalkacağını söylediler.Bence sorun hem hava şartlarından hemde doğru düzgün host kalmamasından kaynaklanıyor.
(15-03-2012, 10:29 PM)LaTi0S link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Kesinlikle TTNet önermiyorum.TTNette 5sn de bir netimin kesildiğini hatırlıyorum.Birde sorunu bizim üstümüze attılar.Biri'nin müşteri hizmetleri birşey bilmiyor olabilir ama en azından internetim kesilmiyor ve bana sorun sende demiyor hiçbir zaman.Tekrar aradım sorun ne diye benim bulunduğum mevkideki santralden kaynaklandığını ve havaların düzelmesiyle sorunun ortadan kalkacağını söylediler.Bence sorun hem hava şartlarından hemde doğru düzgün host kalmamasından kaynaklanıyor.

kablonet ve superonline kullanamıyorsan;
ttnet Türkiye'nin en kötü interneti tabi diğer seçenekler yokken.
İyide Türkiye'deki çoğu şirket ( Biri Smile vs vs ) TTnet'in altyapısını kullanıyor. TTnet'in altyapısını kullanan şirketlerin TTnet'ten daha iyi hizmet vermesi beklenemez. Ben 3-4 yıl TTnet kullandım ve kesilme problemim hiç olmuyordu .

Bildiğim kadarıyla Türkiye'de TTnet'ten başka kendi altyapısını kullanan şirket yok . Superonline'yi bilmiyorum o istisna olabilir.
Sayfalar: 1 2