Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: #137 Porygon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
#137 Porygon

[Resim: 180px137porygon.png]

[Resim: acbia0.jpg]

İsim: Porygon
Tür: Normal
Özellik: Sanal Pokemon
Yetenekler: Trace ya da Download Gizli Yetenekler: Analytic
Pokedex Numaraları: #137 Kanto - #220 Johto - #292 Hoenn - #192 Sinnoh
Ağırlık: 36.5 kg
Boy: 0.8 m
Cinsiyet Oranı: Cinsiyetsiz
Verdiği EV Puanı: 1 Special Attack

Porygon 1. nesile ait normal türde bir pokemondur. Up-Grade itemi üstündeyken takas edilirse Porygon2’ye evrimleşir, Porygon2 Dubious Disc itemiyleyken takas edilirse Porygon-Z’ye evrimleşir.

[Resim: 2u8knic.jpg]
[Resim: spr4h137.png]
Porygon ismini polygon + origami şeklinde ikiye ayırabiliriz.

[Resim: mhep7c.jpg]

Porygon ilk yapay pokemon olarak bilinir. Silph. Co.’da bulunan Pokemon raporuna göre Pokemon Laboratuarında yaratılmıştır. Ek olarak, Rocket Takımı’na ait Celadon Game Corner’da ödül olarak verilmesi Silph. Co. nun Rocket Takımı denetimi altında göstermektedir.
Porygon mavi karınlı, çokgen ve pembe bir vücuda sahiptir, ayakları mavi, üçgen prizma şeklindedir, kuyruğu da mavi dikdörtgen prizmadır. Porygon’un pembe bir başı vardır ve bu başın bitiminde gagaya benzer mavi bir yapı yer alır. Gözleri altıgen şeklindedir. Porygon bütünüyle programlama kodlarından yapılmıştır. Bu kodun içine elektronik yollarla çoğaltılması engellenen Silp telif hakkı yerleştirilmiştir.

[Resim: n471hh.jpg]

Porygon kendi türüne veya rakibinin türüne uygun olarak değişebilir, ona karşı kullanılan son saldırıya karşı dayanıklı bir tür haline gelebilir ve bu yöntem sadece Porygon ve evrimleri tarafından level atlama yoluyla öğrenilebilir. Bu hareket Conversion ve Conversion 2 olarak bilinir ve Conversion birincil, Conversion ikincil fonksiyona sahiptir.
Porygon Sharpen hareketini kullanabilen iki pokemondan biridir.
Ayrıca elektrik ve buz saldırıları, az miktarda ğsişik saldırı ve nadir saldırılardan olan Tri Attack saldırısını kullanabilir.
Porygon insan yapımı olduğundan nefes almaya ihtiyaç duymaz.
Porygon efsane olmayıp evrimleşmeden Hyper Beam ve Giga Impact saldırılarını kullanabilen bir pokemondur. Çünkü en başta evrimleşmeyen bir pokemon olarak tanıtıldı.

[Resim: 2dtpxty.jpg]

İnsan yapımı olduğundan bilgisayarların, laboratuarların ve insanların çalıştığı diğer yerlerde bulunabilir. Ayrıca vahşi olarak Sinnoh Trophy Garden’da bulunur ya da ödül olarak Celadon Şehri’ndeki Rocket Oyun Salonunda kazanılabilir.

[Resim: 23u8qjn.jpg]

Porygon yapay bir pokemon olduğundan yemeğe ihtiyaç duymaz, buna rağmen Pokemon Snap, Pokemon Mystery Dungeon serilerinde yemek yediği görülmüştür. Ayrıca pokeblock ve poffin yiyebilir ve aprijuice içebilir.

[Resim: dxz9k5.jpg]

[Resim: porgame.png]

[Resim: 2n7gy7d.jpg]

[Resim: porstat.png]

[Resim: w7n5o3.jpg]

[Resim: 36657726.png]

[Resim: 14btdgh.jpg]

[Resim: porema.png]

[Resim: 2uxtq49.jpg]

[Resim: 33csp68.jpg]

[Resim: porlevel.png]

[Resim: 2djqu07.jpg]

[Resim: portm.png]

[Resim: 1zlwrb7.jpg]

Bu Pokemon çiftleşme ile saldırı öğrenemiyor.

[Resim: 9llr1w.jpg]

Bu Pokemon özel eğitim ile saldırı öğrenemiyor.

[Resim: EmeiGeenler.png]

Müptela
Bu pokemonu animede görme şansımız vardı,ama sadece bir bölümde gördük.Bir sahnede zararlı ışık falan olduğu için yayınlanmadı.Ondan sonra bir daha porygon ve evrimlerini bir daha göremedik.
Malesef öyle. Evrimlerine falan yer verseler olurdu aslında.  ::)