Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon Trading Card Game
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
         
Pokémon Trading Card Game

          Pokémon Trading Card Game , sık sık Pokémon TCG olarak kısaltılır. Pokémon temalı oyun kartları içeren bir masa oyunudur. Pokémon kartlarının ayrılması türlere , karakterlere , serilerine bağlıdır. Karttaki Pokémon çizimleri çizim sanatçıları tarafından çizilir.
          Pokémon TCG bir popüler ve istikrarlı bir oyundur. Pokémon pek çok kişi tarafından zevkle oynanır ve sevilir. Yaklaşık 15 milyar Pokémon Trading Card Game kartları üretilmiştir.

Pokémon Trading Card Game Tarihçesi

          Pokémon Trading Card Game Medya Fabrikası tarafından yayınlanan , 1996 yılında Japonya'da piyasaya çıktı . Diğer Pokémon kartı serisi daha önce var iken , serisine dayanan ilk kart oyunu oldu. İlk Pokémon TCG setleri sonra serbest ilham aldı. Pokémon Red,Green ve [u]Blue[/u] ile başlangıçta özellikli resim Ken Sugimori , Mitsuhiro Arita ve Keiji Kinebuchi . Oyun felsefesi ve temel kuralları şekillenmeye başladı ve yeni açılımlar ve sanatçılar çizmde katkıda bulundu. Üç yıl sonra, 1999 yılında, Pokémon TCG tarafından Kuzey Amerika'da piyasaya sürüldü. Coast Wizards ile Base Set , dünya bültenlerinde kısa bir süre dolaştı.

          Pokémon TCG sürekli yenilik içindeydi . Pokémon TCG Gold ve Silver , Neo Serilerini yayınladı. Oyuna Light ve Dark türleri geldi . Pokémon TCG yeni Pokémon-Ex serisini yayınladı. Bunların üstüne E-kart serisi , Game Boy Advance , Add -On , E-Okuyucu , bir yüzeyi taranabilir kartlar , ADV serisi getirirken Pokémon-Ex oyunu çıkmıştır. En son Legend serisi özellikli Pokémon Legend ve kartlar ikiye ayrıldı , Pokémon Prime güçlü / taktik saldırıları  ve Poké-Powers ve Poké-Bodys .

          Ex serisi yayınlanmasyla birlikte , Japon ADV serisi , Japonya dışında Pokémon TCG altında yayına başlayan Nintendo yerine Coast Wizards başladı. Sonuçta , Dp serisi ile başlayan ve Media Fabrika Japonya'da kart oyununu dağıtmaya başladı. Ayrıca Dp serisi ile Pokémon LV.X yukarı düzey geldi.

Pokémon Trading Card Game Nasıl Oynanır ?

Oyuncular, çeşitli "Pokémon" kartlarının(kartların ana türü, savaşlarda kullanılan kartlar), "Eğitmen" kartlarının(özel etkili kartlar) ve "Enerji" kartlarının(çoğu hamleyi yapabilmek için gerekli olan kartlar) kombinasyonunu kullanarak 60 karttan bir deste oluşturmalıdır. Oyuncular kazanmak için rakiplarinin pokemon canlarını azaltarak nakavt etmeleri gerekir ve bunun karşılığında 6 ödül kart verilir.


Devam Edecektir...


Kaynak : Bulbapedia Pokémon Trading Card Game

Çeviri  : Patron
Oyunda light türü yok Metal türü var
[Resim: 28232454.jpg]

Wizards of Coast'un yayımcılığını yaptığı 1999-2003 tarihlerinde ürettiği kartları baz alan bir facebook fan sayfası açmış bulunmaktayım. Sayfada bütün kartların örnekleri ve farklı bilgiler bulunmaktadır.


https://www.facebook.com/pokemon.wizards.tcg