Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Wobbufet17 Yeni Takım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Spr_4d_091.png]

Cloyster@Focus Sash
Nature:Hasty
Ability:Skill Link

-Shell Smash
-Rock Blast
-Icicle Spear
-Hydro Pump

Önce shell smashla başlıyoruz.Super Effective varsa hemen öldürüyoruz.Rakipin pokesinin dezavantajlı olduğu saldırıyı kullanıyoruz.


[Resim: Spr_4d_233.png]

Porygon2@Eviolite
Nature:Bold
Ability:Trace

-Trick Room
-Thunderbolt
-Psyhic
-Recover

Önce Trick Room ile başlıyoruz.Porygonun hızını geçen pokemonları yenmek için taktik.Canımız azalınca Recover'ı kullanırız.Psyhic ise Fight pokemonlarına özel saldırı.


[Resim: Spr_4d_392.png]

Infernape@Life Orb
Nature:Hasty
Ability:Blaze

-Fire Punch
-U-turn
-Close Combat
-Swords Dance

Önce swords dance ile başlıyoruz.Super Effective varsa direk dalıyoruz.İtemimiz life orb ile daha güçlenip Üçüncü dünya savaşını başlatıyoruz.


[Resim: Spr_5b_560.png]

Scrafty@Leftovers
Nature:Jolly
Ability:Moxie

-Dragon Dance
-Drain Punch
-Crunch
-Ice Punch

Önce Dragon Dance ile başlıyoruz.Böyle hızımız ve atağımız artıyor.Sonra pokeleri vuruyoruz.Abilitysi sayesinde daha da bir güçleniyoruz.Sonra da coşuyoruz.


[Resim: Spr_4p_479W.png]

Rotom-W@Choice Specs
Nature:Timid
Ability:Levivate

-Thunderbolt
-Hydro Pump
-Trick
-Hidden Power

İtemi Choice Specs sayesinde Rotom-W'nin SPA'sı %50 daha fazla güçleniyor.Fakat sadece kullandığımız saldırıyı kullanabiliriz.Pokeyi tekrar çağırıp geri getirince ortadan kalkar.Hidden Power ise Yer ve Çimen tipleri için kullandığım özel silah.

[Resim: Spr_4d_094.png]

Gengar@Focus Sash
Nature:Timid
Ability:Levivate

-Shadow Ball
-Sludge Bomb
-Dream Eater
-Hypnosis

Önce hipnoz saldırısı ile başlıyoruz.Super Effective varsa hiç durmadan saldırıyoruz.Hipnoz bazen kaçırabiliyor uyuduğunda dream eater yada başka saldırıyı kullanıyoruz.



Daha 2 gün önce bu takımımı kurdum.
* Takımında çok fazla ofansif pokemon var.
* Çok hızlı pokemonlar kullanmana rağmen Trick Room taktiğini seçmişin. Bence yanlış bir seçim. Trick Room bastığında senin pokemonların daima sonra vuracak ve ofansif oldukları için çoğu zaman bu onların sonu olacak. Bence Tentacruel, Forretress gibi defansif pokemonları kullan. Hem Rapid Spinner yaparsın hemde Toxic Spikes basıp ofansif pokemonlarının işini kolaylaştırırsın.
* Bence Hypnosis gibi 60 Accuracy'si bulunan saldırıları -hele ki Gengar'da- kullanma..
şahsen ben de Hypnosis ve Sing gibi accuraccy'si düşük saldırıları sevmiyorum. bence bi takımda 3 defansif 3 ofansif pokemon olmalı.

hatta Blizzard ve Thunder'i bile sevmiyorum %70 oldukları için. missed olunca çok kötü oluyor :D
->  Eğer Trick Room'u kendisi kullanıp kendisi faydalanan bir Pokemon istiyorsan P2 yerine Reuniclus kullan.

[Resim: 300px-579Reuniclus.png] @ Life Orb/Leftovers
~ Trick Room
~ Psychic / Psyshock
~ Focus Blast
~ Shadow Ball
EV: 252 HP/252 SpA/4 Def
IV: 0 Speed
Ability: Magic Guard
Nature: Quiet

-> Infernape'de kesinlikle Fire Punch yerine Flare Blitz kullan. Infernape'in defansları zaten berbat, o yüzden recoil pek bir şey farkettirmeyecek. Önemli olan verebileceğin maksimum hasarı vermek. Ayrıca U-Turn kullandığında Swords Dance'ın boost'u gider, o yüzden U-Turn yerine Stone Edge veya Mach Punch (Infernape'den daha hızlı Pokemon'ları vurmak için) daha iyi seçenekler.

-> Gengar'ın moveset'ini tamamen değiştir. Bir kere Dream Eater kötü bir saldırı, çünkü rakip 1 kere Dream Eater yaptığını görünce zaten Pokemon değiştirecektir, Dream Eater savaş boyu işe yaramayacaktır. Frknk'ın ve darkwolf'un da dediği gibi Hypnosis güvenilir bir saldırı değil, %60 accuracy Gengar gibi defansları kötü bir Pokemon'da intihar. Sludge Bomb STAB olabilir, ama sadece bitki türlerine SE vurduğu için yerine başka bir saldırı kullanırsan daha faydalı olur.

Substitute/Shadow Ball/Focus Blast saldırıları Gengar'da kesinlikle olmalı. Gengar'ın defansları kötü demiştik. Substitute, rakibin ne yapacağını görmeni sağlar, rakip beklemediğin bir şey yaparsa Gengar'ı kaybetmiş olmazsın, aynı zamanda rakip Pokemon değiştirdiğince attığı Pokemon'a göre saldırı seçebilirsin. Shadow Ball zaten STAB. Focus Blast ise Gengar'ın Tyranitar ve Ferrothorn'u yenmesini sağlar. Son saldırı için 4 seçenek var: HP Fire, Scizor için (ve aynı zamanda Ferrothorn'u yenmek için daha güvenli bir seçenek); Thunderbolt, su türleri için; Pain Split, Gengar'ın canı düştüğünde yükseltip rakibin canını düşürmek için (Substitute arkasındayken kullanılmalı), son olarak Disable da Choice itemi kullanan veya Gengar'a vurabilecek tek saldırısı olan Pokemon'ları (örneğin Payback Conkeldurr) yenebilmek için.

Pain Split kullanacaksan itemin Life Orb, kullanmayacaksan Leftovers olsun.