Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Kombinasyon Atak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Daha önce böyle bir konu açmıştım ama malum sorunlar yüzünden konu uçtu.Az önce Pokemon White oynuyordum aklıma geldi açayım dedim.Neyse konunun içeriğine gireyim.Pokemon siyah ve beyaz serisinde bir çok yenilik olduğundan söz etmiştik.Şimdi bu yeniliklerden birini daha size sunacağım.İçinizde bilenler de vardır.Bildiğiniz gibi Driftveil şehrindeki bir evde başlangıç pokemonların öğrenebileceği bir hareketi (move) onlara öğreten bir adam var.Beş nesildeki bütün başlangıçlar öğrenebiliyor bu hareketleri.Önce sırasıyla bu hareketlerin ismini yazayım:

Fire Pledge

Adından da anlaşılacağı gibi ateş türü başlangıçlar bu hareketi öğrenebiliyor.Yani Charmender,Cyndaquil,Torchic,Chimcher,Tepig.Bu hareket özel atak (speciel attack) olup hasar gücü 50 değerindedir.

Grass Pledge

Bu harekette çimen başlangıçları için tasarlanmış. ( Balbasaur,Chikorita,Treecko,Turtwig,Snivy).Değerleri Fire Pledge ile aynı.

Water Pledge

Bu da su başlangıçları için tasarlanmış. ( Squirtle,Totodile,Mudkip,Piplup,Oshawott).Bu hareketin değerleride aynı.

Şimdi asıl anlatılmak istenilene gelelim.Bu üç saldırı kombinasyon saldırısı haline geliyor.Nasıl geldiğini açıklayacağım.Öncelikle kombinasyon yapabilmek için ya ikili yada üçlü savaşta olmanız gerekmektedir.Rotation savaşlarda olmuyor.

Fire Pledge + Grass Pledge

Bir Infernape ve Sceptile'yi ele alalım.Biri fire pledge biliyor diğeri grass pledge.İkili savaşa başladık.Hemen bu iki hareketi kullandık.Saldırılar kombinasyon şeklinde birleşti.Bu durumda baskın olan fire pledge rakibin bir pokemonuna hasar verir.Aynı zamanda bu kombinasyon sonucunda rakip saha yanmaya başlar ve bu bir kaç tur devam eder.Her tur rakip sahada ne kadar pokemon varsa o pokemonların hp'leri düşer.

[Resim: grassfireoath.png]


Water Pledge + Fire Pledge

Şimdide bir Infernape ve Empoleon'u ele alalım.Yine aynı şekilde ikili savaştayız.Infernape fire pledge vurucak,Empoleon water pledge vurucak.Yine saldırılar birleşir.Baskın olan water pledge rakibin bir pokemonuna hasar verir.Aynı zamanda bu harket sonucu sahada gök kuşağı açığa çıkar.Bu gök kuşağı her tur sahada göründüğünde pokemonların saldırıları güçlenir.

[Resim: firewateroath.png]

Grass Pledge + Water Pledge

Son kombinasyona geldik :D Bu sefer bir Blastoise ve bir Venusaur'ı ele alalım.Bu sefer üçlü savaştayız ve grass pledge,water pledge hareketlerini kullandık.Yine saldırılar birleşti ve baskın olan grass pledge rakip pokemonun birine hasar verdi.Bu sefer rakip sahada bir gölet oluşur.Bu gölet rakip pokemonların hızlarını düşürür.

[Resim: grasswateroath.png]

Evet konunun sonuna geldik.Aklıma gelenleri aktardım.Sorularınız olursa yazarsınız.İyi forumlar...
Eline emeğine sağlık :) Bilmediğim bir şey öğrenmiş oldum. B&W oyununa başlamayı düşünüyordum iyi oldu :)
Teşekkürler.
Hiç bilmiyordum. :suprise:

Bununla ilgili bir tablo buldum çevirip konuna koymak istersin diye düşündüm. ;]

Spoiler:
[Resim: PledgeMoves.png]

Ayrıca Bulbapediadaki gif'leri gösteriyim.

[glow=black,2,300]Fire Pledge[/glow]                                [glow=black,2,300]Green Pledge[/glow]                                [glow=black,2,300]Water Pledge[/glow]

[Resim: Fire_Pledge_sea_of_fire.png][Resim: Grass_Pledge_swamp.png][Resim: Water_Pledge_rainbow.png]
Tabloda yazanları aktardım zaten gerek yok bu şekilde kalsın.Sağol yinede  Smile
Çok yararlı olmuş ama ;üçlü savaşta üçünü birden kullanırsak ne olur??
Bu saldırılar ikili kombinasyon halinde işliyor.Üçlü savaşlarda kullanılan ilk iki saldırı işler  (Y)