Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Dünden Bugüne Bitki Starterleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese merhaba.

İkinci yazımda, Pokemon'un 1.nesilden 5.nesile kadar olan çimen starterleri hakkında bir şeyler karalayacağım :)

İlk olarak evrimsiz halleri;


[Resim: 31Q]

Bulbasaur: Tohum Pokemonu
Chikorita : Yaprak Pokemonu
Treecko  : Ağaç Kertenkelesi Pokemonu
Turtwig  : Küçük Yaprak Pokemonu
Snivy      : Çimen Yılanı Pokemonu

Evet, gördüğünüz gibi 5 ayrı neslin ilk starter Pokemonları.Çimen türü denilince akla; bitki,tohum,fidan,ağaç ve buna benzer şeyler gelir ilk öncelikle, en azından benim aklıma gelenler bunlar.Bulbasaur,Chikorita ve Turtwig'in Tohum,yaprak ve küçük yaprak Pokemonları olması ilk akla gelen yaprak,tohum ve fidan vb. düşüncesini doğrular biçimde düşündürüyor.Fakat 2. nesilden sonra bir değişikliğe gidilmiş ve bir kertenkelenin bitki Pokemonu olması kararlaştırılmış.Bu Pokemon ilk başlarda ne kadar ilgi veya beğeni yarattı bilmiyorum ama beğenildiğini umuyorum.Evet devam edelim, 3.nesilden sonraki nesilde tekrar bir yaprak türü başlangıç Pokemonu olmuş.Ve son nesilde ise Treecko gibi bir sürüngen olan Yaprak Yılanı son neslin çimen türünde başlangıç Pokemonu olmuş ve inanılmaz derecede beğenilmiştir.

Bundan yola çıkarak bir ve ikinci neslinden sonra bir değişik tür,dördüncü nesilden sonra yine tür değişikliği olmuş(Burada türden kastım yaprak ve yılan arasında).Eğer bir sonra ki nesil olursa(bu şekilde satışlar devam ederse olacak gibi) çimen starteri yaprak,tohum veya fidan türü olacak diye tahmin ediyorum.

Bu beş Pokemon arasında Bulbasaur'un ilk nesilden olması biraz daha onu seçici yapabiliyor.Son nesilde çıkan Snivy bana kalırsa Bulbasaur'a en dişli rakip gibi gözüküyor.


[Resim: 31V]

İlk evrimde, Turtwig Grotle'la evrimleştiğinde küçük yaprak Pokemon'undan ağaçlık Pokemonu oluyor.Diğer dört Pokemon aynı kalıyor.
Animede ilk evrimini geçirsin istediğim  Pokemon Chikorita oldu sadece(Bitki türü).İlk evrim bana pek bişey anımsatmıyor.Sadece görünüşü değişiyor gibi.Treecko Grovyle evrimleştiğinde çok etkilenmiştim tabi ama bir Sceptile olduğu kadar gururlanmamışımdır.Demek istediğim ilk evrim sadece görüşünüş evrimi gibi bitki türünde, tabi buda benim kişisel görüşüm oluyor.
Anime'de özellikle bitki türünde Snivy,Bulbasaur ve Chikorita evrimleşmesin istediğim türler.Evrimleştiği Pokemonlar şirinlik bakımından çok uzak :) Bknz:Bayleef, bu sebeple Chikorita'nın evrimleştiği türler Bayleef ve Meganium'a pek ısınamadım.


[Resim: 31U]

Evet geldik son evrim hallerine.Evrimini bitirmiş, yetişkin ve tecrübeli Pokemonlar olmuşlar.

Venusaur,Meganium,Sceptile,Torterra ve Serperior.Venesaur hariç hepsi türlerini değiştirmiş.
Son halleri oldukça büyük ve kuvvetli.Yalnız Serperior'un Snivy'den geldiğine hayla inanamıyorum :)  İlk hali ile rengi dışında alakasız olmuş gibi.
Turtwig'in son hali Torterra bir park havası veriyor bir salıncaklar eksik.Bana kalırsa bitki türü adına en kötü evrim denilebilir.
Örnek vermek gerekirse Meganium bu dinazor türünden örnek alınmış sanki;

[Resim: espaciociencia.com.wp-content.uploads.20...-thumb.jpg]
tabi tam benzemesede biraz andırıyor.Bu ve bunun gibi örnekler çok ama çok uzatmayalım :)

Son olarak Bulbasaur,Ivysaur ve Venesaur bitki+zehir, Torterra ise bitki+toprak türüdür.


Okuduğunuz için teşekkürler.
bondbrutus
İbrahim ÖZER
Çok beğendim Diğer starterleri de bekliyorum.
Vakit buldukça yazmaya çalışırım yorum için teşekkürler :)
Harika bir makale daha ellerine sağlık gerçekten.Diğer makaleni sabırsızlıkla bekliyorum.
Bence tüm yavrular son evrimlerine benziyor :D