Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 030 - Sparks Fly For Magnemite
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Sparks Fly For Magnemite
Japonca Adı : Magnemite! Dreams of an Electric Mouse!?
Türkçe Adı  : Magnemite Kıvılcımları Seviyor


[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımızın seyahati bu sefer onları Gringy Şehri denilen terk edilmiş bir fabrika kentine getirdi. Burası sadece birkaç insanın yaşadığı, okyanus rüzgarlarının bile kimyasal madde koktuğu, paragöz insanlar tarafından kirletilmiş, moral bozucu bir yerdi. Burada kahramanlarımızın yeni macerası başlayacaktı.

Burada hiç insan olmaması kahramanlarımızı çok şaşırtır. Ash de insan yoksa Pokémon da yoktur diyerek bu şehirden gitmeleri gerektiğini söyler. Fakat Pikachu’nun bir anda yere yığılması onu durdurur. Ash onu kaldırmaya çalıştığında çarpılır. Tekrar çarpılmamak için eline plastik eldiven geçirip koşarak Pokémon Merkezi’ne giderler.

Bu sırada Roket Takımı da kanalizasyondan gizlice kahramanlarımızın yanına gidebilmek için özel kıyafetleriyle suya dalarlar. Bu kıyafetin içine elektrik ile hava sağlayan bir alet vardır. Bu şekilde rahatça nefes alırlar.

Ash, Pokémon Merkezi’nde telaşla Hemşire Joy’u uyandırır. Hemşire, Pikachu’nun yanaklarından çıkan elektriği görünce bunun basit bir soğuk algınlığı olduğunu, bir gece burada kalırlarsa bir şeyi kalmayacağını söyler. Bu sırada bir grup Grimer, suyun akışını keserek elektriklerin kesilmesine neden olur. Elektrikler gidince Roket Takımı’nın özel kıyafetine oksijen pompalanmaz ve boğulmaktan zor kurtulurlar. Pokémon Merkezi’nde ise güç kesilince hasta Pokémonlar bundan kötü etkilenir. Ash ve arkadaşları da Pikachu’yu orada bırakarak sorunu çözebilmek için oradan ayrılırlar.

Kahramanlarımız, Memur Jenny’nin yanına gelirler ama o da pek bilgi veremez. Onları elektriğin üretildiği güç santraline yönlendirir. Bu sırada çalıların arasından Pikachu çıkar. Ash’den ayrılmayı istemediği için hasta hasta onları takip etmiştir.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Magnemite

Ash ve arkadaşları hep birlikte güç santraline gelirler, tabi Roket Takımı da onların peşinden gelir. İçeriye girdiklerinde burasını çok boş bulurlar ama Misty, arkalarından bir şeyin onları takip ettiğini hisseder. Nereye bakarlarsa baksınlar onu hiçbir yerde göremezler. En sonunda Pikachu’nun arkasında belirir. Bu bir:

Magnemite: Manyetik bir Pokémon’dur. Genellikle havada uçarak yer değiştirir. Bu çok gizemli Pokémon, elektrikli bir Pokémon’dur.

Misty, elektrik kesintisine bu Pokémon’un neden olduğunu düşünür ama tek bir Magnemite’ın bunu yapması onlara imkansız gelir. Ash, onu yakalamak ister ama Magnemite, Pikachu’nun etrafında dolanmaktan başka hiçbir şey yapmaz. Ash, en sonunda Pikachu’yu rahat bırakması için ona kızar. Magnemite gider, ancak etrafa kötü bir koku yayılır. Bunun nedeni:

Grimer: Bir pislik Pokémon’dur. Atık çökeltilerinde oluşur. Bu Pokémonlar pislik saldırılarında uzmandır.

[b]Muk:
Grimer’ın gelişmiş şeklidir. Ona karşı çok dikkatli olunmalıdır. Yapışkan yapısı zehirlidir.

Misty, onların iğrenç koktuğunu dile getirince hepsi sinirlenir ve onlara saldırır. Kahramanlarımız onlardan kaçmak için koşmaya başlarlar. Köşeyi döndüklerinde 2 adamla çarpışırlar. Bunlar santral çalışanlarıdır. Grimerlar’dan kaçabilmek için kontrol odasına girip kapıyı kilitlerler. Ancak bu onları dışarda fazla tutmaz. Kısa sürede kapıyı kırıp içeri girerler. Ash, onlardan kurtulmak için Pikachu’nun Şimşek Şoku saldırısı yapmasını ister ama Pikachu, hasta olduğu için sadece tek bir Grimer’a saldırabilir. Herkes ne yapacağını düşünürken odayı bir anda Magnemite ve Magnetonlar doldurur. Hep birlikte güçlü bir elektrik saldırısı ile pislik Pokémonlar’ının işlerini bitirirler. Böylece santrale su girmeye başlar ve tekrar elektrik üretilir. Ancak Grimerlar orayı terk etmiş olsa da iri Muk hala oradadır. Pikachu ve Magnemite, birlikte Şimşek Şoku saldırısı ile onu zayıflatırlar. Ash de ona PokéTopu fırlatarak onu yakalar.

Kahramanlarımız binadan çıktıkları halde kötü koku peşlerini bırakmamıştır. Sonradan anlarlar ki bunun sebebi içinde Muk olan PokéTopu’dur. Bu sırada denizden Gyarados denizlatısının içindeki Roket Takımı çıkar. Denizaltının ucuna büyük bir mıknatıs takmışlardır. Bu yüzden bütün Magnemitelar’ı çekerler ve denizin dibini boylarlar.

Ash ve arkadaşları Pokémon Merkezi’ne gelip her şeyin yolunda olduğundan emin olmak isterler. Bütün Pokémonlar iyileşmiştir ve Hemşire Joy ile Memur Jenny onlara minnettardır. Misty, onlara denizi ve havayı temizlerlerse burasının eskisi gibi canlanacağını söyler. Onlarda bunu dikkate alacaklarını söylerler ve vedalaşırlar.

Kahramanlarımız Gringy Şehri’ni öncekinden daha temiz ve daha yeşil bir gelecek için, büyük gülücüklerle ve büyük ümitlerle terk ettiler. Kahramanımız Ash, yeni yakaladığı Pokémonu Muk’ı, Profesör Oak’a gönderir ama profesör bundan pek memnun kalmaz.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Profesör Oak
Memur Jenny
Hemşire Joy



[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani089.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani016.gif][Resim: rsiconani019.gif][Resim: rsiconani020.gif][Resim: rsiconani021.gif][Resim: rsiconani022.gif][Resim: rsiconani027.gif][Resim: rsiconani029.gif][Resim: rsiconani043.gif][Resim: rsiconani058.gif][Resim: rsiconani069.gif][Resim: rsiconani081.gif][Resim: rsiconani082.gif][Resim: rsiconani088.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Ash, bir Muk yakalar ve doğruca Profesör Oak'a gönderir.





[Resim: bymanga.png]
Eline sağlık  :rock:  Bu bölümü sırf Muk için seviyorum. Çirkin olmasına rağmen oldukça sempatik :)
teşekkürler dostum :) ben Muk'ın Profesör Oak'ın üzerine atlamasına bayılıyorum ama daha yeni tanıştılar. Bir an önce o bölüm gelsin istiyorum  ;D
Muk en sevdiğim pokemonlardan dır bu bölümüde o yüzden seviyorum
Ahh ahh bu bölümü televizyonda izlediğimi dün gibi hatırlıyorum  Cry.Ellerine sağlık  ;]