Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Gyarados
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 130.png]
Gyarados
[Resim: water.png][Resim: flying.png]

Ability;
Intimidate,
Sahaya çıktığında rakibinin Atk statını -1 yapar.
Moxie, Her KO yaptığında Atk statı +1 artar.

Statlar;
95 / 125 / 79 / 60 / 100 / 81

Genel Bakış;
  Gyarados 3. jenerasyondan beri OU'dan düşmemiş etkili bir sweeper tarzı pokemondur. Neredeyse tamamen etkisiz Magikarp'ın harika gelişmiş halidir. Atk statları yüksek olduğundan Fiziksel Ofansif kullanıma uygundur.
  Tehditler; Gyarados'u karşılamak için en uygun pokemon Eviolite Porygon2 diyebiliriz. Discharge yada Thunderbolt kullanarak rahatlıkla Gyarados'u KO yapabilir ve Gyarados'un hiçbir saldırısından OHKO almaz. Bunun haricinde Bulky Vaporeon'da Scald yada HP Electric kullanarak KO yapabilir. Starmie, Rotom-W gibi hızlı pokemonlarla güçlü bir Electric saldırısıyla OHKO olabilir. Latios/Latias Stab Dragon saldırılarıyla OHKO yapabilir.
  Tür; Water/Flying türünün en güçlü pokemonudur. Ayrıca OU'daki tek Water/Flying kombinasyonudur. Rock saldırılarılarından x2, Electric saldırılarından x4 aldığından bu saldırılara karşı korunmalıdır. Bunun için takımınızda Ferrothorn tarzında bir pokemon kullanabilirsiniz. Yada Motor Drive Electivire ile Electric saldırısı geldiğinde hızınızı arttırabilirsiniz. Yada Volt Absorb bir Jolteon ile Electric saldırısı geldiğinde HP'nizi yükseltebilirsiniz. Dayanıklılığı bulunan türler; Fight, Bug, Steel, Fire, Water... Bağışık olduğu tür; Ground...
  Statları; Yüksek Atk base statlarının yanında idare eder HP ve SpD statlarına sahiptir. Bu sayede iyi bir Substitute kullanıcısı olabiliyor. Bunun yanında hızı fazla yüksek olmadığından Substitute olarak kullanılmadığı takdirde Dragon Dance ile tam verim alınıyor.
  Ability; Moxie ile mükemmel bir Sweeper oluyor. Her KO yaptığında Atk statları +1 artıyor. Belli bir zaman sonra bu pokemonu indirmek gerçekten zor...  Intimidate, Bulky DD ve Choice Band dizilişlerinde kullanılıyor. Rakibin Atk'ını düşürür. Bu ability Gyarados'un başrolde olmasını engeller...
 


~ Substitute 
~ Dragon Dance 
~ Waterfall 
~ Stone Edge 

İtem: Leftovers
Nature: Adamant
Evs: 56 HP / 248 Atk / 204 Spe

  Gyarados'un hız dezavanatajını kaldırmak için ve DD'yi basmayı kolaylaştırmak için en uygun move Subst.'tur. Subs. Tan daha iyi verim almak adına hızdan kesip biraz HP'ye veriyoruz. Bu sayıları az miktarda değişikliğe uğratabilirsiniz. Waterfall ile STAB güçlü bir saldırınız olacaktır. Son saldırı içinde Stone Edge iyi bir seçim olur. İsterseniz Fiziksel ve güçlü bir saldırıyla değiştirebilirsiniz. Bazı oyuncular Bounce'u tercih ediyor. Ama bence Stone Edge en verimli saldırıdır.


~ Dragon Dance 
~ Waterfall 
~ Taunt 
~ Stone Edge 

İtem: Leftovers
Ability: Intimidate
Nature: Adamant
Evs: 156 HP / 72 Atk / 96 Def / 184 Spe

DD yükseltmesinden sonra güçlü bir Bulky Ofansif pokemonunuz olacak. Ayrıca Intimidate ile rakibin Atk'ı düşürüleceğinden sahada kalma süreniz dahada uzayacak. Taunt ile rakibin yükseltici basmasını, HP yükseltici kullanmasını, Stealth Rock/Toxic Spikes/Spikes kullanmasını engelleyebilirsiniz. Bu yüzden Anti-Lead olarakta kullanılabilir.


~ Dragon Dance 
~ Waterfall 
~ Stone Edge 
~ Earthquake / Ice Fang

İtem: Life Orb
Ability: Moxie
Nature: Adamant / Jolly
Evs: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe

  DD yükseltmesinden sonra ideal hızı ve yüksek Atk'ıyla birlikte rakibin bütün takımını indirebilecek bir sweeper'a dönüşüyor. 3 güçlü saldırısıyla hemen her türe Super Effective verebiliyor. Böylece kendisinden yavaş olan birçok pokemon OHKO yapıyor. Her KO'dan sonra Atk'ı biraz daha güçlendiğinden gittikç daha yenilmez hale geliyor.


~ Rest 
~ Sleep Talk 
~ Waterfall 
~ Roar / Dragon Tail 

İtem: Leftovers
Ability: Intımidate
Nature: Impish
Evs: 252 HP / 252 Def / 4 SpD

RestTalk kullanımına uygun bir pokemon. Rest ile HP'nizi doldurup 3 el uyuyacaksınız. Sleep Talk ile rastgele bir saldırı kullanıp ya rakibi değiştirecek yada ona hasar vereceksiniz. Rakibi sinir edecek ve uğraştıracak bir diziliştir. Son saldırı için seçim sizin. Dragon Tail hasar verirken Accuracy'si %90. Bence 60 gücündeki bir saldırı için %10'luk risk göze alınır. Roar ve Dragon Tail'in -6 Priorty olduğunu unutmayın. Yani her zaman sonra vurursunuz.


~ Waterfall 
~ Earthquake 
~ Ice Fang 
~ Stone Edge 

İtem: Choice Scarf
Ability: Moxie
Nature: Jolly
Evs: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe

Bu dizilişle sadece bir pokemon indirdiğinizde DD basmış gibi statlara sahip olacaksınız. Tek dezavantajı aynı saldırıyla devam etmek zorundasınız. Bu yüzden Moxie'den Ofansif DD dizilişi kadar verim alınamıyor.


~ Waterfall / Aqua Tail 
~ Double-Edge 
~ Earthquake 
~ Ice Fang 

İtem: Choice Band
Ability: Intimidate
Nature: Adamant / Jolly
Evs: 252 Atk / 88 Def / 168 Spe

Choice Scarf dizilişine göre biraz daha temkinli bir diziliş. 88 Def veriliyor ve Ability Intimidate olarak ayarlanıyor. Güç ise son derece fazla olduğundan herhangi bir yükselticiye gerek görülmüyor. İlk saldırıda Aqua Tail %90 Accuracy ve 90 gücünde, Waterfall %100 Accuracy ve 80 gücündedir. Risk alıp almamak size kalmış...
Harika bir anlatım olmuş :) Keyif alarak ve dikkatle okudum.

Eline sağlık  Smile
En sevdiğim pokemonlardan biri bütün oyunlarda DD attacker olarak kullanırım  (Y)
Yorumlarınız için teşekkürler  Smile
Bulky Support
~ Thunder Wave
~ Dragon Tail
~ Taunt
~ Waterfall
@ Leftovers
Nature: Impish
Ability: Intimidate
EV: 248 HP, 252 Def, 8 Speed

Gyarados, iyi bir sweeper olmasının yanısıra iyi de bir defansif Pokemon: Rakibin atağını düşüren Intimidate ability'sine sahip, defansları 95/79/100, Su/Uçan türü sayesinde 6 türe karşı dayanıklı/bağışık ve Spikes/Toxic Spikes'dan etkilenmiyor. Tek kötü yanı ise kaya türüne, dolayısıyla Stealth Rock'a zayıf olması. Eğer takımınızda Rapid Spin bilen bir Pokemon varsa veya Gyarados'u Wish ile destekleyecekseniz, Gyarados'un defansif potansiyelinden daha fazla yararlanmak için böyle bir set de kullanabilirsiniz.

Taunt, set-up sweeper'ları durdurmak için. Thunder Wave, rakibinizi felç etmek ve Dragon Tail, rakibinizin Pokemon'unu değiştirip entry hazard'larından daha fazla zarar almasını için. Waterfall ise Gyarados'un STAB saldırısı.