Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Blue/Yellow/Green/Red Tam Çözüm (Alıntı)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Tam çözüm yoktu bende açayım dedim 4-5 tam çözümün arasında en sağlam bunu buldum

Oyunu Asağıdan indirebilirsiniz

Emulatörü açıyoruz ve “file – open – blue.gb” tıklayarak oyuna başlıyoruz. Oyun tuşları Z onay, X çıkış ve ENTER menü tuşudur. Oyunu kayıt ederken oyun içerisinde “file – save – “kayıt ismi verirseniz bir sonraki açışınızda kayıtlı oyununuza kolay ulaşırsınız – kaydet, tamam ne varsa artık (:” bu şekilde yaptığınızda kayıt etmiş olursunuz. Enter ile menüdende kayıt edebilirsiniz ama o şekilde uzantısı “.sav” şeklinde olduğu için karıştırabilirsiniz. Kayıtlı oyunu açmak için ise oyunu açtıktan sonra “file – load – kayıt ismi verdiğiniz dosyayı tıklayıp açıyorsunuz” ve kayıtlı oyununuzdan başlıyorsunuz.
Oyuna kendi odanızda başlıyorsunuz, dışarı çıkıp yukarıdaki otluk alana girmek istediğinizde PROF.OAK sizi alıp laboratuarına götürüyor ve bir süre konuştuktan sonra sizden pokemon seçmenizi istiyor. NOT: Seçtiğiniz Pokemon hangisiyse diğer iki tanesini alamıyorsunuz, başka eğitmenlerde görebilirsiniz ama otluk alanda, dağda, bayırda çıkma şansı yok (: .
Pokemonunuzu seçtikten sonraki ilk göreviniz OAK PARCEL almak. Laboratuardan çıkıp yukarı doğru gidin ve bir şehre varacaksınız VİRİDAN KENT buradaki poke marttan hemen OAK PARCEL’i alıp OAK’a götürün. Laboratuardayken o gıcık torunu gelecek yine ikinize birden pokedex verdikten sonra GARY size kardeşimde harita var git al diyecek ve sizde haritayı alıp artık görevlere başlamış olacaksınız.
Tekrar viridan kente çıkıyorsunuz burada sola bir yol gidiyor en son gideceğiniz lig yoludur bu yola girdiğinizde Gary ile ilk kapışmanızı yapmış olursunuz 8 ve 9 levelde pokeleri var. Tekrar şehre dönüp yukarı doğru çıkmaya devam edin viridan ormanına gireceksiniz. NOT: Pikachu yakalamak isteyenler bu ormanda biraz dolaşmalılar. Viridan ormanını geçtikten sonra geldiğiniz yer PEWTER KENT.
Burada ilk rozetimizi alacağız lideri çok kek olan BROCK kaya pokemonu kullanır. Su ve ya çimen pokemonu aldıysanız oaktan hemen yenersiniz ateş pokemonu aldıysanız biraz zorlanırsınız tabi başka pokemon yakalamadıysanız. Brock’u yenip rozeri aldıktan sonra sağ taraftan devam edip AY DAĞI TÜNELİ’ne geçiş yapacaksınız. NOT 1: Pewter Kent’te yukarıda müze var arka girişinde pokemon fosili vardır ne zaman alabileceğinizi not 2’de yazacağım.


AY DAĞI TÜNELİ: Girdikten sonra hemen yukarı gidin sonra sağa tekrar yukarıya tekrar sağa, yukarıya, sola, aşağıya, sola ve yukarıya diye gittikten sonra zorunlu olarak yol sizi dışarı yani gitmeniz gereken Cerulan Kente bırakacak. AY DAĞI NOT: Arkadaşlar aralarda merdivenler görebilirsiniz isterseniz girip ne var ne yok diye bakabilirsiniz ben size giriş ve çıkışları yazıyorum.
Tünelden çıkınca geldiğiniz yer CERULAN KENT lideri MİSTY su pokemonu kullanır. Pikachu yakaladıysanız iki hamlede alırsınız bulbasaur varsa yine alırsınız ama charmander (mistye gelene kadar charmeleon olmuştur) varsa yenmek için oldukça uğraştıracaktır sizi. Misty’yi yendikten sonra şehrin yukarısındaki köprünün olduğu yere gidiyoruz üzerinde 5 eğitmen var ve hepsiyle kapışacaksınız tabi önce köprünün başında sizi GARY karşılayacak pokemonları “Pidgeotto – Abra – Rattata (Raticate) – Siz hangi pokemonu aldıysanız o da karşıt pokemonu almıştır” yenmeden köprüyü geçemezsiniz arkadaşlar. Gary’yi de yendikten sonra köprüdeki 5 eğitmenide yeniyorsunuz ve yolun en sağına BİLL’in evine giriyorsunuz bill’i kurtarınca size SS.TİCKET verecek bunu alıp Misty’nin olduğu şehre geri dönüyorsunuz ve önünde polis duran evden içeri giriyorsunuz yukarıdan çıkınca bir roket elemanı göreceksiniz onunla kapışında size çaldığı TM’yi verecek. TM’yi aldıktan sonra yolun sağ – aşağı doğru devam ettiğini göreceksiniz ve sağ tarafta ufak bir ev oradan giriyorsunuz ve çıktığınız yer VERMİLİON KENT’in üst kısmı aşağı doğru indiğinizde şehrin girişinde iki eğitmenle kapışıyorsunuz ve şehre giriş yapıyorsunuz.
VERMİLİON KENT burada yapacağınız şey ise önce BİLL’den aldığınız SS.TİCKET ile limandaki gemiye binmek ve gemi kaptanından HM01 – CUT itemini almak. Gemide kaptanın yanına girmeden önce GARY ile bir kapışma daha yapıyorsunuz pokemonları “ Pidgeotto – Raticate – Kadabra – Pokemonunun Evrim geçirmiş hali” GARY’yi yendikten sonra kaptanın odasına girip HM01 – CUT itemini alabilirsiniz ve artık yolu tıkayan ince ağaçları kesebilirsiniz. NOT 2: Arkadaşlar Brock’un olduğu yerde müzeden bahsetmiştim artık cut iteminiz olduğu için müzenin arka girişinden girip Aerodactyle Fosili’ni alabilirsiniz. Diğer göreviniz limandan sağa doğru gittiğinizde Diglet Tüneli’ni göreceksiniz çıktığınız yer ise viridan kentin yukarısındaki yerin sağında kalan yer ağaçları kesemediğiniz için oyunun başında giremiyordunuz şimdi cut itemi olduğu için oraya girdiğiniz daha doğru tünelden geldiğiniz için o bölgeye gittiniz. Tünelden çıktıktan sonra sağ aşağı doğru devam edeceksiniz ve bir eve gireceksiniz oradan geçip aşağı doğru indiğinizde bir eve daha gireceksiniz ve o evin içinde OAK’ın asistanlarından birisini göreceksiniz o size HM05 – FLASH itemini verecek NOT: Flash itemini almanız için 10 farklı pokemon yakalamış olmanız gerekiyor, yakaladığınız pokemonlardan evrim geçiren varsa 2 pokemon yakalamış gibi oluyorsunuz. Flash itemini aldıktan sonra geri dönebilirsiniz. Tekrar Vermilion Kent’tesiniz GMY Lideri LT.SURGE elektrik pokemonu kullanır. GYM’de çöp tenekelerine benzer şeyler var bunların içinde 2 tane tuş var bir tanesini bulursanız diğeride yanındadır, ama bu yanındadır kısmı oyuna göre hangi yan olduğu şansa kalmış. Bu gym’den de rozeti aldıktan sonra tekrar Misty’nin olduğu yere dönüyorsunuz ve yolun sağında kesmek için duran ağacı kesip en sağa doğru yol alıyorsunuz. NOT: GYM’in hemen üstündeki ev poke fanlarının olduğu ev oradan girip yukarıdaki adamla konuşup BMX SENEDİ alıyorsunuz. Misty’nin olduğu yerde sol aşağıdaki bmx dükkânından bisikletinizi almayı unutmayın.


KAYA MAĞARASI’na girmeden önce canınızı doldurun arkadaşlar ve öyle girin burada FLASH’a ihtiyacınız olacak. İçeri girdiğinizde FLASH öğrettiğiniz pokemonunuz varsa enter ile menüyü açın ve Pokemonunuzu seçip flash atağını yapın mağara aydınlandıktan sonra yolumuza devam edebiliriz. KAYA MAĞARASI: Girişte ilk bölmede yani gideceğiniz karışık bir yer yok hafif sağdan aşağı doğru yol aldığınızda bir eğitmen göreceksiniz ve onun kapıştıktan sonra yolu takip edin ve bir merdiven göreceksiniz oradan girin. Çıktığınız yerde aşağıya gidin ve soldan devam edin yukarıya bir yol çıktığını göreceksiniz. Yukarı giderken eğitmenlerle kapışıyorsunuz, yolunuz yukarı, sağa, yukarı, sola ve ileride bir merdiven daha göreceksiniz buradan girin, geldiğiniz yerde az bir şey aşağı gidip sağa doğru gideceksiniz ve bir eğitmenin yukarısında bir merdiven daha göreceksiniz buradan girin. Geldiğiniz yerde soldan en yukarı çıkacaksınız merdiven ve eğitmen göreceksiniz, eğitmeni yenin ya da es geçin merdivenden girin ve çıktığınız yerde çapraz bir şekilde iki eğitmen göreceksiniz biri bir duvarda diğeri diğer duvarda; buradan aşağı doğru inin ve hafif yukarı dedikten sonra sola doğru gidin son eğitmenle de kapıştıktan sonra aşağı doğru çıkışa yönelin daha aşağı indiğinizde geldiğiniz yer LEVANDER KENT.


Levander Kent’te yapacağınız bir şey yok ilk aşamada buraya geldikten sonra sürekli sola doğru gidin ve yukarıdaki evden CELADON KENT’e geçin. Celadon Kent’te ilk yapacağınız şey su almak olmalı sizi geçirmeyen güvenliğe vermek için suyu Celadon Martın çatı katından alabilirsiniz. Suyu aldıktan sonra GYM’e gidip rozetinizi alın Lider Erika Çimen pokemonları vardır. Rozeti aldıktan sonra roket sığınağına gireceksiniz.

SIĞINAK: Celadon Kent’te ortada sulu bir yer var onun yanındaki ev roket oyun alanı ve postere bakan adamı yendikten sonra postere dokunduğunuzda yani z ile basıp gizli sığınağın kapısını açıyorsunuz. İçeri girdikten sonra hemen yandaki merdivenlerden giriyoruz. Geldiğimiz yerde aşağı, sola, yukarı diye u yaptıktan sonra merdivenden giriyoruz. Çıktığımız yerde sol tarafta şekillerin olduğunuz göreceksiniz oradan geçip merdivenlerden inin. Şimdiki yerimiz asansörü tutan roket elemanını yenip asansörü almak. Asansörü aldıktan sonra asansöre binip 4.kattaki roket patronunu yenip SLİPH SCOPE alıyorsunuz.
Silph Scope aldıktan sonra tekrar Levander kente döneceksiniz. Celadon Martın çatı katında su almıştınız görevliye vererek geçemediğiniz yerden geçmiş olacaksınız. Levander Kente geldiyseniz Pokemon Kulesi’ne girin ve burada en üst kattaki yaşlı adamı kurtaracaksınız o da size POKE FLÜT verecek. Bunun iki noktadaki SNORLAX’ı uyandırıp yakalayabilirsiniz.
Şimdi ise gideceğimiz yer SAFFRON KENT. GYM Lideri Sabrina Psişik pokemonlar kullanır. GYM’e girmeden önce yapacağımız ilk iş roket takımının ele geçirdiği OFİS BİNASINI kurtarmak.


OFİS BİNASI: İçeri girdiğinizde merdivenleri kullanarak 1. ve 2. katlara çıkın. 2. kattayken en sola gidin ve ışın yerinden ışınlanın. Geldiğiniz noktada aşağı doğru gidin ve ışın yerinden ışınlanın. Geldiğiniz yerde aynı ışın yerinden bir daha ışınlanın ve aşağı indiğinizde roket elemanı ile kapışın sağ tarafa doğru gittiğinizde kapıları açmak için gerekli olan KART’ı almış olacaksınız. Başkana ulaşmak içinse asansör ile 3. kata çıkın ve aşağı indiğinizde roket elemanı ile kapının yan yana olduğunu göreceksiniz kapıdan geçip ışın yerinden ışınlanınca GARY ile kapışmış olacaksınız pokemonları “Pigdeot – Alakazam –Exeggcute – Gyarados – aldığı pokemonun 3. hali” yenin ve yandaki adamla konuşun Lapras verecek size alın ve başkanı kurtarın. Başkan size MASTER BALL verecek bunu Mewtwo’ya saklayın tabi almak isterseniz. Şehri roketlerden temizlediğimize göre bu şehrin GYM’ine girebiliriz demektir. Rozetimizi aldıktan sonra yolumuz FUSHCİA KENT. NOT: Sabrinanın GYM’inin yanında bir GYM daha var burası rozet vermez yerine pokemon veriyor HITMONCHAN – HITMONLEE tercih sizin istediğiniz bir tanesini alabilirsiniz.

Eğer Ofis Binasını Benim Gibi Anlıyamadıysanız :D

https://pokemonturkiye.com/forum/515/pok...-(yardym)/


Saffron Kentten çıkıp Celadon Kente gidin. Çünkü burada HM02 – FLY itemini alacaksınız. Celadon Kentten sola doğru gittiğinizde yukarıda kesmek için ağaç olduğunu göreceksiniz ağacı kesip sol tarafa doğru ilerleyin ve ileride ufak bir eve gireceksiniz buradaki kız size fly itemini verecek. HM02 – FLY itemini aldıktan sonra geri dönüp snorlaxı poke flüt ile uyandıracaksınız bisiklet yoluna geçmek için isteyenler snorlaxı alabilirler. Bisiklet yolunu kullanarak FUSHCİA KENT’e geliyoruz.
FUSHCİA KENT’te ilk yapacağımız iş SAFARİ BÖLGESİ’ne girmek. Burada iki şey alacağız GOLD TEETH ve HM03 – SURF itemi.


SAFARİ BÖLGESİ: İçeri girdiğinizde sağ yukarı çıkın ve ok işareti olan yerden karşı tarafa geçin. Geldiğiniz yerde sağa doğru gidin merdivenlerden çıkıp sol taraftan inin ve yukarı doğru çıkın yine merdivenlerden girip diğer taraftan iniyorsunuz yolu takip ederek diğer bölmeye geçiyorsunuz. Geldiğiniz yerde sol doğru gittiğinizde 2 tane merdiven girişi göreceksiniz siz sol-yukarıda olandan gireceksiniz ve diğer taraftan inip yolu takip edeceksiniz. Yol yukarı, sağa, yukarı, sola ve aşağı şeklinde gidiyor. Geldiğiniz yerde ilk olarak biraz aşağı inin ve içinde GOLD TEETH olan poke topunu alın ardından sola gidip eve girin içerideki adamdan HM03 – SURF itemini alın. NOT: Her gördüğünüz poke topunu almaya çalışmayın zamanınız yetmeyebilir.
Safari bölgesinden çıkın ve pokemon hastanesinin yanındaki eve girin ve bekçiye GOLD TEETH’i verin o da size HM04 – STRENGTH itemini yani ITTIR’ı verecek. Şimdi GYM’e girebilirsiniz Lider KOGA Zehir pokemonları kullanır. Bu rozetimizi aldıktan sonra yapmanız gereken şey doğduğunuz şehre PALET’e dönmek.

NOT: Elinizde uçma ve yüzme hmleri var olduğu için ilk efsane kuş türü elektrik olan ZAPTOS’u yakalayabilirsiniz şahsen şiddetle tavsiye ederim. Zaptos’un yeri Celadon Kent’ten sağa Kaya Mağarasına gitmiştik ya mağaraya varmadan yukarıda suya girilen bir yer var ince şerit gibi aşağı doğru iniyor buranın sonunda SANTRAL BİNASI var Zaptos bu binanın içinde. Yakalamak için 20 Ultra Ball alın yanınıza ve zaptosun yanındayken oyunu kayıt edin nedeni tüm pokeleriniz giderse tekrar yanında başlamak için.
Doğduğunuz şehre Palet’e geldiyseniz aşağıdaki su yolundan geçip CİNABAR ADASI’na ulaşabilirsiniz. Buradaki ilk işimiz sağ üstteki evden yani POKEMON MALİKANESİ’nden GİZLİ ANAHTAR’ı bulmak.
GİZLİ ANAHTAR: İçeri girdiğinizde yukarı doğru çıkın halının üzerinde yürüyor olacaksınız ve bitiminde bir merdiven göreceksiniz buradan girin. Geldiğiniz yerin en üstüne gidin ve merdivenden girin. Geldiğiniz yerde az aşağıda mewtwo heykeli var ona z ile dokununca kim yapmaz diyecek ve sağ aşağıdan inmeye devam edin. Burada geniş gri bir bölme göreceksiniz. Bu bölmeye 3 giriş var. 2 tanesi birleşik önde diğeri adamın yanında birleşik olanların sağındakinden giriyorsunuz ve bir yere düşüyorsunuz. Geldiğiniz yerde aşağı doğru inin ve merdivenlerden girin. Solda bir bölme göreceksiniz bu bölmeye geçin. Mewtwo heykeline dokunarak en sağdan yukarı doğru çıkın ve yukarıdaki heykelede dokunun en sola geçip gizli anahtarınızı alabilirsiniz.
Gizli anahtarı aldıktan sonra CİNABAR GYM Lideri olan BLAİNE ile kapışabilirsiniz pokemonları ateş türündendir. NOT: Bu adada pokemon laboratuarı var arkadaşlar elinizdeki fosilleri buraya verip canlandırabiliyorsunuz.
7. rozetimizi de böylece almış olduk son rozet için VİRİDAN KENT’e dönüyoruz. GYM Liderimiz Roket Patronu GİOVANNİ pokemonları kaya türündendir. Bu rozetimizi aldıktan sonra artık ligin yolunu tutabiliriz. Bu şehirden sola lige doğru gittiğimizde GARY ile son kapışmamızı yapıyor olacağız. Pokemonları “Pidgeot – Alakazam – Gyarados – Exeggutor – (Arcanine başlangıç pokesi olarak ateş pokemonu almamışsa) – Ryhdon yada Ryhorn” gary’yi son kez yenince ligin doğru gidebiliriz.
Lige gitmeden önce geçeceğiniz son yer ZAFER YOLU’dur.

ZAFER YOLU: Burada ITTIR yapan pokemonunuza ihtiyaç duyacaksınız. Girişte hemen önünüzde bir kaya göreceksiniz bu kayayı girişin en sağında bir şekil var o şeklin üzerine itin ve orta bölmedeki yolu tıkayan yerin açılmasını sağlayın. Orta bölmeden sol yukarı doğru çıkın ve en yukarıda merdiven göreceksiniz. NOT: Eğitmenlerle kapışmak levelinizi artırır oldukça yüksek level puanı veriyorlar. Merdivenlerden indiğinizde hafif sağ aşağı gidin ve yine ITTIR yapacağınız kayayı ve ittireceğiniz noktayı görün. Bunu da yaptıktan sonra orta bölmeden en sağa ilerleyeceksiniz ve yukarı çıktığınızda ortadaki merdivenden ineceksiniz. Geldiğiniz noktada yukarıda kaya göreceksiniz bunu iki adım yukarı ve en sola şeklin üzerine ittireceksiniz. Kayayı ittirdiğiniz yerin üstündeki merdiven efsane kuşlardan MOLTRES’e gider türü alevdir. Kayayı ittirdikten sonra geri dönüp orta bölmeye girin ve yolu takip edin. Son olarak geldiğiniz yerde bir kaya ve bir delik göreceksiniz. Kayayı bu delikten ittirin ve sizde atlayın. Atladıktan sonra kayayı en sola şeklin üzerine ittirin ve orta bölmeden en sağdaki önünde adamın durduğu merdivenden girin. Bundan sonrası size kalmış şampiyon olmadan yazmayın (:
Evet arkadaşlar yeterince iyi anlattığımı düşünüyorum umarım yardımcı olur ve “uff bu ne ya diyerek canınızı sıkacak bir anlatım olmamıştır (: …

TAVSİYELER: Arkadaşlar şahsen başlangıç pokemonu olarak Bulbasaur seçiyorum. Bu pokemonu 90 level civarına getirdiğinizde Venusaur oluyor haliyle komple lige tek atıyor tabi atakları yerinde ve düzgün kullanırsanız (: yanına efsanelerden ZAPTOS ve LAPRAS’ta alırsanız iyi olur. Yani:
Venusaur 90L
Zaptos 60L
Lapras 20L’de yeter (: ligin 2. eğitmenindeki onix’e ve gary’nin ryhdon’una dalınca tek atıyor fazlasıyla level alıyor.
Her gördüğünüz pokemonu alıp yetiştirmeyin. Lig için kullanacağınız 6 pokemonu belirleyin ve onlar üzerine yoğunlaşın.
Pokedex’i tamamlamanın tek yolu Gameshark’tan geçiyor arkadaşlar isteyenler google’dan hileleri alıp uygulayabilirler. Bitirseniz de ekstra bir şey beklemeyin Celadon Kentteki binanın birinde diploma veriyorlar o kadar.
.


“Mewtwo Misty’nin olduğu şehirdedir. Şampiyon olmadan yakalayamazsınız yukarıda köprünün sol yanında suya giriş yeri var sonunda bir mağaraya çıkacaksınız, mağarada gideceğiniz son yerde mewtwo var yakalamak için master ball kullanın. Master Ball’ınız yoksa 20 kadar Ultra ball ile yanına gidin oyunu kayıt edin ve canını azda olsa indirdikten sonra ultra ball’ları salın gitsin yakalarsa şansınıza (: yakalamazsa zaten oyunu kayıt etmiştiniz tekrar açın parada kaybetmiş olmazsınız ve aynı yolu geçmek zorunda kalmazsınız”


Oyunun Emülatörü

[Resim: di-2ZUGYHOB.jpg]
Green/Red/Türkç blue/yellow indirmek için
https://hotfile.com/dl/144269112/eb7ceaf...n.rar.html

Alternatif

[[Resim: di-FI3CY1ED.jpg]


Sadece Anlatım Alıntıdır.
çok güzel olmuş,tek bir eksik var o da articuno'nun yerini söylememişsin :)
Alıntı :) Altta yazıyor  :)