Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 026 - Pokémon Scent-Sation
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Pokémon Scent-Sation
Japonca Adı : Erika and Gloom
Türkçe Adı  : Pokémon Kokusu Merkezi


[Resim: genizet.png]

Ash ve arkadaşları, yüksek binaları ve güzel kokuları ile tanınan Celadon Şehri’ne ulaştılar.

Kahramanlarımızın burnuna çok güzel kokular gelir. Koşarak kokunun kaynağına giderler ve kendilerini bir parfüm dükkanında bulurlar. Misty, bu parfümlerden almak isteyince Ash parfümün kötü koktuğunu ve para tuzağı olduğunu söyler. Dükkanın müdürü gelir ve onu bu hakaretinden dolayı dükkandan kovar.

Dükkandan kovulan Ash, Celadon Şehri Spor Salonu’na gider. Fakat burda da şans ondan yana değildir. Bu spor salonu parfümlerin üretildiği yer olduğu için Ash’in hakaretinden dolayı onu içeri almazlar.

Bu sırada Roket Takımı parfümlerin gizli formülünü çalmak için salona girerler. Girdikleri yerde Gloom ile karşılaşırlar. James, Koffing’i göndererek Zehirli Gaz saldırısı yaptırır. Fakat bu Gloom’a etki etmez. Üstüne üstlük bir de kendi kötü kokusunu salar ve Roket Takımı’nı bayıltır. Salondakiler onları yakalar ve Ash gibi dışarı atar. Ash ve Roket Takımı dışarıda karşılaşır. Herkes içeri girme konusunda hemfikir olduğu için anlaşma yaparlar.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Gloom

Jessie-anne, James-baba ve Ash de kız çocuk kılığına girer. Böylece salondakileri kandırıp içeri girerler. Ash, içeride salon liderine meydan okumak için Roket Takımı’nda ayrılır. Roket Takımı da formülü çalmak için kendi yoluna gider. Ash, salon lideri Erika’nın olduğu bir odaya gelir. Bu odada bir sürü Pokémon ve Brock, Misty, Pikachu vardır. Ash, kılık değiştirmiş olsa da Pikachu onu hemen tanır. Yanına gelir, ama Ash onu iter. Pikachu da sinirlenir ve elektriği ile Ash’i çarpar. Elektriğin gücüyle Ash’in peruğu parçalanır ve herkes onun kim olduğunu anlar. Erika ona burada ne aradığını sorunca Ash de rozet kazanmak için onunla savaşmak istediğini söyler. Böylece karşılaşma başlar. Ash, Bulbasur’ı gönderir. Erika da Tangela’yı gönderir:

Tangela: Bir sarmaşık Pokémon’udur. Vücudu sarmaşıklarla kaplanmıştır. Şeklinin geri kalanı, bu sarmaşıkların altında gizlidir.

Bulbasaur, Sarmaşık Kırbacı saldırısı yapar. Erika, Tangela’ya dönmesini söyler ve böylece Bulbasaur’ın kırbacı onun vücuduna dolanır. Tangela, son olarak Sersemletme Tozu ile Bulbasaur’ı yener. Ash, onu geri çağırır ve Charmander’ı gönderir. Erika da Weepinbell’i gönderir. Weepinbell, Jilet Yaprağı saldırısı yapar ama Charmander alevi ile yaprakların hepsini yakar. Son olarak da Kafatası Darbesi ile onun işini bitirir. Erika son Pokémon’u olan Gloom’u gönderir. Gloom, kötü kokusunu yayarak Charmander’ı bayıltır. Ash, hangi Pokémon’umu seçsem diye düşünürken Roket Takımı gelir. Ancak Meowth’ın bombayı yanlış yere koyması sonucunda kendilerini havaya uçururlar. Fakat bu patlama, salonda yangın çıkmasına neden olur. Bütün Pokémonlar ve insanlar dışarı çıkarlar. Yangını söndürebilmek için Squirtle, Staryu ve Starmie Su Tabancaları'nı kullanırlar. Geodude da alevlerin üzerine toprak atarak alevleri söndürmeye çalışır. Bu sırada Erika, telaşla kahramanlarımızın yanına gelir. Ne olduğunu sorduklarında Gloom’u hiçbir yerde bulamadığını, dışarı çıkamamış olmasından korktuğunu söyler. Ash, onu bulacağını söyleyerek yanan binanın içine dalar. Kısa bir arayıştan sonra onu bulur ama kokusundan dolayı yanına gitmeye korkar. Yangının ilerlemesinden daha çok korktuğu için ne olursa olsun Gloom’un yanına gitmeye karar verir. Onun yanına gittiğinde fark eder ki Gloom aslında dostlarına salgıladığı o güzel kokudan salgılıyordur. Onu kucağına alır ve dışarı çıkarır.

Ertesi sabah Erika, Ash’e Gloom’u kurtardığı için ve de yangını söndürmesine yardım ettiği için teşekkür eder. Ona Gökkuşağı Rozeti’ni verir. Brock ve Misty, Ash’i tebrik eder. Böylece kahramanlarımız oradan ayrılırlar.

Ve Ash, Gökkuşağı Rozeti’ni kazanma yarışını burun farkıyla önde bitirdi. Ama en önemlisi Ash, yeni bir şey öğrenmiştir. Bu da bir Pokémon’un kokusuyla yargılanamayacağıdır.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Erika



[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani004.gif][Resim: rsiconani007.gif][Resim: rsiconani057.gif]


Brock: [Resim: rsiconani074.gif]


Misty: [Resim: rsiconani120.gif][Resim: rsiconani121.gif]


James: [Resim: rsiconani109.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Erika: [Resim: rsiconani044.gif][Resim: rsiconani070.gif][Resim: rsiconani114.gif]


Diğer Eğitmenler & Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani043.gif][Resim: rsiconani045.gif][Resim: rsiconani069.gif][Resim: rsiconani071.gif][Resim: rsiconani102.gif][Resim: rsiconani088.gif]


[Resim: olaylar.png]

- [Resim: 05.gif] Ash, Erika'yı yener ve Gökkuşağı Rozeti'ni kazanır.





[Resim: bymanga.png]
arkadaşlar bana ateş pokemonlar nerede
bana ateş pokemonlar nerde derken? daha açık sorarsan yardımcı olabiliriz
Bu bölümü çok seviyorum.Zaten Erika Kanto Bölgesinde en sevdiğim salon lideri.Ayrıca en sevdiğim pokelerden biri olan Tangela ilk kez bu bölümde göründü.Zaten bir dahada dahada doğru düzgün görünmedi :(