Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 025 - Primeape Goes Bananas
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Primeape Goes Bananas
Japonca Adı : Angry Primeape!
Türkçe Adı  : Primeape Çılgına Dönüyor


[Resim: genizet.png]

Bölümümüz Ash’in Profesör Oak’ı aramasıyla başlar. Ona kazandığı 4 rozeti gösterir. Ama Profesör Oak bundan etkilenmez. Çünkü; Gary de dahil olmak üzere, tüm Pokémon eğitmenleri 5. rozetlerini kazanmışlardır. Profesör Oak, ona acele etmesini söyleyerek telefonu kapatır.

Ash, arkadaşlarının yanına gelir ama hala morali bozuktur. Yaptığı konuşmayı onlara anlatınca, önemli olanın sayı değil kalite olduğunu söylerler. Ama Ash bunu dikkate almaz. O sırada yeni bir Pokémon görürler:

Mankey: Dövüş Pokémon’udur. Üstün ayak çalışması ile tanınır. Çok güçlü yumrukları vardır. Mankey, genelde sakin duran bir Pokémon’dur ama çok da sinirlidir. Mankey, ezmeye bir kere başladı mı onu durdurmak imkansızdır.

Mankey, Brock’un hamur işlerinin kokusuna dayanamayıp onların yanına gelir. Tam yemeğini yiyecekken Ash ona PokéTopu fırlatır ve o da elindekini fırlatarak karşılık verir. Yemeğini yiyemeyen Mankey bu duruma çok sinirlenir ve kovalamaya başlar. Ash’i yakaladığı yerde kötü bir şekilde döver ve onun şapkasını çalar. Üstelik bir ağacın tepesine çıkıp oradan Ash’in taklidini yapar. Ash, bu şapkanın Resmi Pokémon Ligi Şapkası olduğunu söyler ve almak için ağaca tırmanır. Ancak Mankey, onu güzelce döverek Ash’i buna pişman eder. Bu sırada Roket Takımı gelir. Mankey de onların yanına gelir ama James, defol diyerek ona tekme atar. Mankey daha da sinirlenir ve evrim geçirir:

Primeape: Mankey’in gelişmiş türüdür. Gözünün içine uzun süre bakarsanız her şey sona erer, Primeape sizi sonsuza kadar kovalar.

Roket Takımı onu pek ciddiye almaz ve Pikachu’yu çalmak için Ekans ile Koffing’i gönderirler. Ancak Primeape çok sinirlidir. Jessie’ye bir yumruk atar ve onu karşı kayaya fırlatır. Bu sefer de Jessie sinirlenir ve hep birlikte Primeape’e saldırırlar. Bunu fırsat bilen kahramanlarımız, oradan uzaklaşırlar ama Pikachu, Ash’in şapkasını almaya çalışırken Primeape’e yakalanır. Ash de Pikachu’ya Şimşek Şoku saldırısı yapmasını söyler. Fakat bu onu daha fazla kızdırmaktan başka bir işe yaramaz. Primeape en sinirli hali ile kahramanlarımızı kovalamaya başlar.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Primeape

Ash ve Misty ayrılarak Primeape’i ekmeye karar verir. Ancak Primeape’in durmaya niyeti yoktur, Ash’in peşinden koşmaya devam eder. Bu arada Roket Takımı yola çukur kazmıştır. Ash de bu çukurun içine düşer. Pikachu, Şimşek Şoku ile çukurdaki bütün herkesi çarpar. O sırada Primeape çukurun yanına gelir. Ash de çukurdan çıkarak onu yakalayacağını söyler.

Ash, Squirtle’ı seçer ve Su Tabancası saldırısı ile ona saldırır. Daha sonra Bulbasaur’u seçerek ona Jilet Yaprağı saldırısı yaptırır. Ondan sonra Charmander’ı seçer. Charmander ona aleviyle saldırır ama Primeape alevlerden kaçar ve yumruklarıyla Charmander’a saldırır. Bir anda Charmander’ın kuyruğundaki alev büyümeye başlar. Ash ne olduğunu anlamak için Pokédex’ini çıkarır:

Pokédex: Charmander’ın özel Öfke saldırısı. Charmander kendine ne kadar çok saldırılırsa o kadar çok kuvvetlenir ve rakibi düşene kadar mücadeleye eder.

Ash bunun hırsıyla Charmander’ın onu yakmasını ister. Pikachu da Ash’in şapkası yanmasın diye bir hamlede onu Primeape’in kafasından alır. Charmander, Alev Püskürtücü saldırısı ile Primeape’i yener. Ash, ona bir PokéTopu fırlatır ve onu yakalar. Bu sırada Roket Takımı çukurdan seslenerek Primeape’in nerede olduğunu sorar. Ash de kendiniz bakın diyerek Pokétopu’nu çukurun içine atar. Primeape onları bir güzel dövdükten sonra gökyüzüne postalar. Ash, Charmander’ı da Primeape’i de PokéToplar’ına geri çağırır. Yolda biraz ilerleyince Celadon Şehri’ni görürler. Primeape’in onları kovalaması sayesinde bu şehre kolayca varmışlardır.

Primeape’i yakalayan Ash, Pokémon Ligi’ne giden yolda bir adım daha atmış oldu. Tabi ki Pokémon ustası olmak, yeni bir Pokémon yakalamaktan fazlasını gerektirir. Ama şimdi genç kahramanımız hiç olmadığı kadar kararlı görünüyor.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Profesör Oak



[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani004.gif][Resim: rsiconani007.gif][Resim: rsiconani057.gif][Resim: rsiconani098.gif]



Jessie: [Resim: rsiconani023.gif]


James: [Resim: rsiconani109.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Diğer Eğitmenler & Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani006.gif][Resim: rsiconani009.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani056.gif][Resim: rsiconani060.gif][Resim: rsiconani061.gif][Resim: rsiconani079.gif][Resim: rsiconani085.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Ash, bir Primeape yakalar.





[Resim: bymanga.png]