Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Toxicroak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Toxicroak
[Resim: 459.png]
Türü: Poison / Fighting
Ability:
Anticipation: Pokemonu bazı tehlikeli saldırılara karşı uyarır.
Dry Skin: Pokemon su türü saldırılardan etkilenmez,ateş türü saldırılara karşı zayıflığı olur.Yağmur olduğunda canı her tur %12.5 dolar,güneş varsa %12.5 düşer
Poison Touch: Rakip temas eden bir saldırı kullanırsa %20 şansla zehirlenir.
Statlar: 83/106/65/86/65/85

Genel Bakış:
Toxicroak bu nesilde büyük değişimler geçirdi.En başta ,geçen nesilden bu yana kullanımı oldukça arttı ve OU'ya yükseldi.Bunu da Drizzle Politoad'ın ortaya çıkmasıyla yağmur takımlarının oyunu baskın hale getirmesine borçlu diyebiliriz.Çünkü pokemon yeteneği Dry Skin'le hem yağmur varken her tur canı %12.5 doluyor hem de bir su türü saldırıyla vurulursa saldırı işe yaramıyor ve canı %25 doluyor.Yani böylece hem diğer yağmur takımlarına karşı güçlü oluyor hem de yağmur takımlarına zorluk çıkartan Gastrodon gibi pokemonlarla da başa çıkıyor.Ayrıca zehir türünde olduğu için çoğu su türü pokemonun kullandığı Toxic saldırısından da etkilenmiyor.Toxicroak'ın başka özellikleri de var.Stat arttırıcı Swords Dance,Bulk Up,Nasty Plot saldırılarıyla farklı setler hazırlanabiliyor.Ayrıca bu nesilde Drain Punch'ın gücünün artması Toxicroak'ın yağmur varken Leftovers+Drain Punch+Dry Skin ile canının tamamını ya da tamamına yakınının bir turda dolmasını sağlıyor.
Bunlara rağmen bu nesilde dövüş türlerinin çoğalmasıyla birlikte kendisine sadece su takımlarında yer bulabiliyor malesef,özellikle de daha iyi bir tank olması açısından Conkeldurr birçok kez Toxicroak'ın yerine kullanılıyor.
Toxicroak'ın nasıl kullanılabileceğine bakalım:

Bulk Up
~ Bulk Up
~ Substitute
~ Drain Punch
~ Sucker Punch 
Item: Leftovers
Ability: Dry Skin
Nature: Adamant
EV: 244 HP / 252 Atk / 12 Def

Toxicroak'ın en etkili seti bana kalırsa.Fikir aslında çok basit su,böcek,dövüş türü gibi bir saldırıya getirin.Rakip pokemonu değiştirdiğinde Substitute kullanın sonra da Bulk Up basın.Böylece hem Substitute ile statuslerden kurtulacağız hem de birden fazla Bulk Up yapma şansımız olacak canımız gitmeden.Drain Punch hem STAB hem de Dry Skin ile birlikte canımızı önemli ölçüde dolduruyor.Çoğu zaman onu kullanıyoruz.Sucker Punch priority saldırımız.Bu sette Toxicroak'ı tank olarak kullandığımız için speed evi vermedik.Böylece Sucker Punch ile hız eksiğimizi bir ölçüde kapatıyoruz.Canı az olan pokemonları hemen bitirmek için de kullanıyoruz.Ayrıca Jellicent,Gengar gibi Drain Punch'ın işlemediği pokemonlara karşı Sucker Punch süper etki yapıyor ama Jellicen'in Will-o-Wisp'ine,Gengar'ın Disable'sine çok dikkat etmeniz gerekiyor.Dikkat etmessek Toxicroak'ı değiştirmek zorunda kalıyoruz,Bulk Up'la arttırılmış statlamızla birlikte,substitute da kaybolmuş oluyor.

Swords Dance
~ Swords Dance
~ Cross Chop
~ Sucker Punch
~ Ice Punch
Item: Life Orb / Leftovers
Ability: Dry Skin
Nature: Adamant
EV: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

Toxicroak bu setle Bulk Up seti kadar etkili.Burada speed evi vererek onu tam ofansif yapıyoruz.Swords Dance setteki en önemli saldırı denebilir.Bir kez yapıldığında attack statı 684 oluyor bir kez daha yapınca oyunda sizi durduracak çok az pokemon kalıyor.Sucker Punch Gengar,Reuniclus gibi pokemonları durduruyor ayrıca Latios ve Latias'a da çok iyi hasarlar veriyor.Cross Chop hem STAB hem de çok güçlü bir saldırı.Onun yerine Drain Punch kullanmamamızın sebebi onun Ice Punch ile kullanılamıyor olması. Ice Punch ise Toxicroak'ı tehdit eden Gliscor,uçuş türü pokemonlar için.
Diğer sette olduğu gibi burada da Toxicroak'ı su veya az etki eden güçsüz saldırılarda getirin.Zararın bir kısmını Dry Skin karşılayacaktır.Sonrasında hemen Swords Dance basın.

Nasty Plot
~ Nasty Plot
~ Vacuum Wave
~ Dark Pulse
~ Sludge Wave / Hidden Power Ice
Item: Life Orb / Leftovers
Nature :Modest
Ability: Dry Skin
EV: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Sürpriz bir yapılandırma.Ortalamanın altında 86 base Sp.Atk statına rağmen Nasty Plot ile oldukça yüksek zararlar verebiliyor.Bu setteki priority saldırımız Vacuum Wave.Ayrıca STAB bir saldırı.Dark Pulse Vacuum Wave'in zarar veremediği hayalet ve psişik türleri için.Sludge Wave Vacuum Wave'nin aksine güçlü bir STAB ve diğer saldırılarımıza direnen pokemonlar için normal hasar veriyor.Landorus,Gliscor içinse HP Ice kullanılabilir.

Diğer Seçenekler: Stone Edge,Earthquake kullanılabilir.Choice Band seti kullanılabilir ama Swords Dance seti muhtemelen daha etkili olacaktır.
SubPunch
~ Substitute
~ Focus Punch
~ Sucker Punch / Payback
~ Ice Punch
@ Leftovers / Life Orb
Nature: Adamant
Ability: Dry Skin
EV: 252 Atk, 244 HP, 8 Speed

Bu setin mantığı Toxicroak'u size dokunamayacak bir Pokemon'a (Politoad, Gastrodon, Vaporeon, Jellicent, Tentacruel, Scarf Terrakion, Breloom...) karşı atıp rakip Pokemon değiştirirken Substitute yapmak, sonra rakibin attığı Pokemon'a göre saldırmak. Hem oyunun başında rakip Pokemon'lara zarar vermek için kullanılabilir, hem de iyi bir oyun sonu sweeper'ı olabilir. Toxicroak'un atağı iyi ama öyle müthiş değil, bu yüzden saldırılarını güçlendirmek için item olarak Life Orb önerilir. Zaten Toxicroak'ı Rain takımlarında kullanacağınız için Dry Skin, Life Orb'un götürdüğü canı iyileştirecektir.