Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 023 - The Tower of Terror
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : The Tower of Terror
Japonca Adı : Pokemon Tower - I Got One
Türkçe Adı  : Dehşet Kulesi


[Resim: genizet.png]

Sabrina’nın psişik Pokémon’u ile karşılaşan kahramanlarımız, esrarengiz bir sakallı adamdan onu nasıl yenebileceklerini öğrendiler. Şimdi ise korkunç Pokémon Kulesi’ni lanetleyen hayalet Pokémonlar’dan birini yakalamak üzere Lavender Kasabası’na doğru ilerliyorlardı.

Kahramanlarımız ormanda ilerlerken etrafa bir anda sis çöker. Ash; Misty, Brock ve Pikachu’yu korkutmak için suratına korkunç bir maske takar ve hepsini korkutur. Bundan çok korkan Pikachu, Ash’i çarpar ve Ash de bir daha korkutmayacağım der.

Kulenin önüne geldiklerinde, herkes Ash’e şans diler ve bu işin üstesinden tek başına gelebileceğini söyler. Ash, onu yalnız bıraktıkları için çok şaşırır. Bu sırada Roket Takımı içeri girmiştir ve kahramanlarımıza tuzak hazırlamaya çalışmaktadırlar. Ancak hayalet Pokémonlar’la tanışma şerefine ilk Roket Takımı erişir ve bu onlar için hiç iyi bir tecrübe olmaz. Onların çığlıklarını duyan kahramanlarımız içeri girmeye daha da korkmaya başlarlar. Ama Sabrina’nın oyuncağı olmak istemedikleri için de korkarak da olsa hep birlikte içeri girerler.

İçerisi çok karanlıktır. Ash, Charmander’i çıkararak etrafı aydınlatır. Brock bir mum bulur ve Charmander’dan mumu yakmasını ister. Charmander mumu yakar ancak yanında Brock’u da yakmayı ihmal etmez. Brock, buna çok sinirlense de yola devam ederler ve büyük bir salona girerler. Buradaki bütün eşyalar birden hareket etmeye başlar. Bundan çok korkan kahramanlarımız, çığlık ata ata dışarı çıkarlar. Bunu yapan 3 yaramaz hayalet Pokémon’dur ve onları korkutmaktan çok keyif alıyorlardır.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Gengar

Misty ve Brock, bu sefer içeri girmeye cesaret edemezler ve Ash, Pikachu ve Charmarder ile kuleye girer. Etraftan garip sesler gelir ve Ash de ne olduğunu anlamak için Pokédex’ini çıkarır:

Pokédex: Hayalet Pokémonlar buhar halindedir. Gerçek doğaları ise tamamen bir gizem perdesindedir.

Hayalet Pokémonlar’dan biri kahramanlarımızın yanına gelir:

Haunter: Gaz halinde bir Pokémon’dur. Başka bir bilgi yok.

Ash, aptal bir hayalet Pokémon’a yenilemem diyerek Charmander’dan saldırmasını ister. Charmander, ona saldırmak yerine suratını komik şekillere sokar. Haunter bunu çok sever ve Charmander’ın suratını yalar. Charmander da dehşete düşer ve Ash onu geri çağırır. Bu sırada yerin altından bir hayalet Pokémon daha çıkar:

Gengar: Hiçbir bilgi yok.

Bu ikisi komiklik yapmaya başlarlar ama Ash bundan hiç korkmaz. Korkmadığını onlara söyleyince de küserler ve giderler. Ash, onlardan birini yakalamak istediği için gitmelerini istemez ve peşlerinden koşar. Tam o anda tavandaki avize Ash ve Pikachu’nun üzerine düşüp onları bayıltır. Gengar ve Haunter, onların yanına gelip ayıltmaya çalışır. Onlar ayılmayınca da Haunter, onların ruhunu vücudundan ayırır. Hep birlikte havaya yükselirler. Ash, dışarda Misty ve Brock’u görünce biraz eğlenmek ister. Onların yanına gidip onları korkutur. Daha sonra hep birlikte hayalet Pokémonlar’ın oyun parkının olduğu yere giderler. Ash o anda, onların kimseyi korkutmak istemediğini sadece eğlenecek birilerini aradığını anlar. Ancak onlarla kalmak istese de gitmesi gerektiğini söyler. Bunu duyan Pokémonlar, buna çok üzülüp ağlamaya başlarlar. Maalesef yapacak bir şey yoktur. Bu yüzden Ash ve Pikachu, vücutlarının olduğu odaya geri dönerler. Misty ve Brock da onları merak edip içeri girmiştir. Ruhları tekrar vücutlarına girince ayılırlar.

Ash hayalet Pokémonlar’ı yakalamanın imkansız olduğunu anlayarak oradan ayrılmaya karar verir. Misty ve Brock, Sabrina’yı nasıl yeneceğini sorduğunda da başka bir yol bulacağını söyler. Bu sırada Pikachu arkadan gelen Haunter’ı fark eder.

Anlaşılan Ash ile oynamak o kadar eğlenceliydi ki Haunter onun Pokémon yolculuğuna katılmaya karar verdi. Belki beraber oynayacakları komedi, Sabrina’nın psişik Pokémon’unu yenebilir.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James



[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani004.gif][Resim: rsiconani093.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani092.gif][Resim: rsiconani093.gif][Resim: rsiconani094.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Ash, Lavender Kasabası'ndan bir hayalet Pokémon alır.
- Haunter, Ash'i takip eder.
- Haunter, Ash'in Sabrina'yı yenmesi için ona yardım etmeye karar verir.






[Resim: bymanga.png]
Yine harika bir bölüm özeti :) Eline sağlık gayet güzel