Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: #025 - Pikachu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Pikachu#025

[Resim: 025Pikachu.png]

Animede Pikachu
[Resim: Ash_Pikachu.png]

Mangada Pikachu
[Resim: Ash_Pikachu_EToP.png]


[Resim: acbia0.jpg]


Adı :Pikachu
orjinal Adı :Pikachu
Element :Elektrik
Tür :Fare Pokémon
Yeteneği :Static
Gizli Yeteneği :Lightningrod
Pokedex Numarası :Kanto=#025Johto=#022Hoenn=#156Sinnoh=#104
Evrim Öncesi Hali :Pichu
Evrim Sonrası Hali :Raichu
Boyu  :40cm
Ağırlığı :6000 gr




Pikachu, ilk defa Pokémon red oyununda gösterilmiş olan eketrik Pokémonlarından biridir. Yumurtadan Pichu olarak çıkar ve mutluluk vasıtasıyla Pikachu'ya evrilir. Daha sonra Şimşek Taşu kullanılarak Raichu'ya dönüştürülebilir.

Pikachu üretilen tüm Pokémonlar arasında en ünlüsüdür. Zaten Pokémonun ana maskotu olarak telif hakkı, Pokémon'un kendisinden bile önde gelir.

Pokémon Yellow oyunlarının starteri olan pikachu, en çok oyunda bulunan Pokémonlardan biridir.


[Resim: mhep7c.jpg]

Pikachu; küçük, dört ataklı, tombul yapılı ve yere yakın yerlerde yaşayan bir elektrik Pokémonu olarak tasarlanmıştır. Pikachu elektrik gücünü yanaklarındaki kırmızı noktalar vasıtasıyla uygular. Sırtında küçük kahverengi çizgiler bulunur. Siyah renkli keskin duyu oranına sahip kulakları vardır ve elektrik işaretini andıran da bir kuyruğa sahiptir.

Pikachu'nun bilinmeyen bir özelliği ise insan sesinin algılayabileceğinden çok daha düşük sesleri algılaması sebebiyle, depremleri ve diğer yer sarsıntılarını hissedebilmesidir. Bu işi pek çok pokémona göre daha iyi yaparlar.

Karşı cinsleri fizyolojik olarak kuyruklarındaki v-şekilli eğim ayırır. Dişilerde bu v-şeklindeki eğim daha belirgin olurken erkek bireylerdeyse böyle bir eğim yoktur.


[Resim: n471hh.jpg]

Pikachu, yanaklarındaki elektrik akımıyla çok şekilde elektrikli saldırılar yapabilir. Bu saldırıların çoğunun rakibi üzerinde yıkıcı etkileri olur.

Bir Pikachu için en tehlikeli durum ise elektrik konsantrasyonunun artmasıdır. Belli bir süre güç boşaltımı yapmayan Pikachuların voltaj seviyesi gereğinden fazla yükselerek, normal olmayan ve tehlikeli seviyede elektrik akımı çıkmasına sebep olur. Bu durum Pikachu'ların hayatına mal olabilir. Bu durumu bertaraf etmek için sık sık kuyruklarını paratoner gibi yere sabitleyerek elektrik akımını güvenli bir şekilde vücutlarından süzerler. Bu hastalığın insanlar tarafından farkedilmesi ise biraz zordur keza Pikachu bu hastalık süresince bir grip hastasının davranışlarını gösterir. Elektromanyetik ortamlarda bu durumun yoğunlaşmasına sebep olur.

pikachu evrim öncesi ve ardılı gibi Volt Tackle saldırısını kullanabilen az sayıdaki Pokémondan birisidir. Bununla birlikte pratik zekası Pikachu'ya Surf gibi su Pokémonlarına has olan saldırıları da taklit edebilmesine imkan verir.

Vahşi yaşamlarında Pikachu'lar genelde çayırlarda sürü halinde yaşarlar. Bununla birlikte elektrik kaynağının bulunduğu yerlerde de gözlemlenebilirler.

Her ne kadar insanlar tarafından en çok sevilen ve uysal yapıda bir Pokémon olmasına rağmen pikachu'nun eğiti o kadar da kolay değildir. Duygusal olarak hassaslığı sebebiyle sık sık istem dışı elektrik saldırıları yapabilirler ve bu durum zayıf antrenörleri zorlar.


[Resim: 2dtpxty.jpg]

Sıklıkla ormanlarda görüldüklerinden bahsetmiştik. Pikachular bu ormanlarda genellikle "Berry" ler ile beslenirler. Diğer orman Pokémonlarının aksine insanlardan çekinmezler. Ana yaşam bölgeleri Viridian Ormanı olmakla birlikte Kanto elektrik santrali, Hoenn Safari Bölgesi ve Sinnoh Trophy Garden'de de görülürler.

En sevdiği yemekleriyse tartışmasız Oran Berry'dir. Bu meyveyi vahşi pikachuların sıklıkla yanlarında taşıdıkları da görülür.


[Resim: dxz9k5.jpg]

[Resim: 1z1sn.png]

[Resim: 2n7gy7d.jpg]
[Resim: 1z9d8.png]


[Resim: w7n5o3.jpg]
[Resim: 1z9ux.png]


[Resim: 14btdgh.jpg]
[Resim: 1z9yc.png]


[Resim: 2uxtq49.jpg]

[Resim: 33csp68.jpg]

Spoiler:
[Resim: 1zb6y.png]

[Resim: 2djqu07.jpg]

Spoiler:
[Resim: 1zb8b.png]

[Resim: 1zlwrb7.jpg]

Spoiler:
[Resim: 1zbf3.png]


[Resim: 2u8knic.jpg]
Pikachu, nun adı bir tavşan türü olan "Pika" kelimesinden gelmesine rağmen, karakterinin bu isimle bir bağı yoktur. Daha çok bir elektrikli fare olarak tasarlanmıştır.

Son olarak;

- Pikachu, Pokémon Diamond and Pearl oyunlarında diğer bölgelerden gelen 14 Pokémondan biridir.
- Pikachu ve ardılı Raichu; Rattata, Raticate, Sandshrew ve Sandlash ile birlikte Fare Pokémon olarak tabir edilen tek Pokémondur.
- Pikachu Unova Dex'te yer almamasına rağmen Castelia City'de ki reklam panosunda bir adet Pikachu resmi görülebilir.
- Pikachu oyunlarda starter olarak sunulup evrim geçirmeyen tek Pokémondur(Pokémon Yellow'da)



Ahm_programmer