Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Mew
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Mew


[Resim: 151.png]

Tür: [Resim: PsychicIC_Big.png]
Yetenek: Synchronise: Bu yeteneğe sahip olan Pokemon Burn, Paralyze veya Poison durumuna düştüğünde rakip Pokémon da aynı statüsten etkilenir.Ancak;
- Fire türü ve Water Veil yeteneğine sahip olan Pokemonlar Burn olamaz.
- Poison ve Steel türleri ve Immunity yeteneğine sahip olan Pokemonlar Poison olamaz.
- Limber yeteneğine sahip olan Pokemonlar Paralyze olamaz.


HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top

100 / 100 / 100 / 100/ 100 / 100 / 600


Dayanıklı Olduğu Türler:
x0.5 = [Resim: FightingIC_Big.png] [Resim: PsychicIC_Big.png]

Dayanıksız Olduğu Türler:

x2 = [Resim: BugIC_Big.png] [Resim: GhostIC_Big.png] [Resim: DarkIC_Big.png]

Nerede Yakalanır?
Spoiler:
Diamond - Pearl - Platinum:: Event, GBA oyunlarından Pal Park'a giderek transferle.
HeartGold - Soulsilver: Event, DPPt oyunlarıyla takas.
Black - White - Black 2 - White 2: Event, DPPtHGSS serilerinden transferle.

Genel Bakış

Mew'€™un elinden her iş gelir. Sizin için önemli olan onu hangi amaçla kullandığınızı bilmektir. Mew, oyundaki önemli olan her hareketi yapabilir. Taunt'tan, Will-O-Wisp, Substitute gibi saldırı olmayan hareketler; Agility, Barrier, Amnesia, Nasty Plot gibi stat arttırıcı hareketler ve Baton Pass; Fire Blast, Aura Sphere gibi güçlü saldırı hareketleri Mew'€™un kullanabileceği hareketlerin sadece birkaçıdır.
Mew hem bir statüsçü, hem bir supporter, hem bir sweeper, hem bir staller, hem de bir annoyer olabilir. Mew'un güzel özelliklerinden biri de rakibinizin sizin Mew'€™unuzun hangi amaçla kullanıldığını ve nasıl karşılık vereceğini bilemez, çünkü Mew'da her şey olabilir.


1) Support
- Taunt (TM12)
- Will-O-Wisp (TM61)
- Softboiled (FR/LG/E Move Tutor)
- Psychic (Lv.30) / Seismic Toss (FR/LG/E Move Tutor)
Nature: Bold (Def +; Atk -)
Item: Leftovers
EVs: 252 HP / 224 Def / 32 Spe

Mew'€™un 100 olan defansları onu iyi bir supporter Pokemon'u yapar. Scizor ve Tyranitar gibi Pokemonlar Mew'€™a tehdit olacağı için Will-O-Wisp tavsiye edilmektedir. Taunt; Ferrothorn, Blissey gibi Pokemonları kendini iyileştirmesini engellerken, Will-O-Wisp kendisi gibi Celebi, Jirachi gibi bulky Pokemonların yapamayacağı bir hareket olup bu setteki kilit hareketlerden biridir. Diğer bir kilit hareket olan Softboiled Mew'un canını doldurmasını, böylece oyunda daha uzun süre kalmasını sağlar. Setin tek saldırısı olan STAB'lı Psychic Mew'€™un rakiplerini daha çabuk yere indirmesi için sete konulmuştur, fakat Dark türlerine karşı bu saldırı işlemez. Bunun yerine başka hareketler kullanabilirsiniz. Bu sette Mew'€™un ofansif statlar pek yüksek olmayacağı için hep 100 HP hasar veren Seismic Toss'€™u tercih edebilirsiniz fakat bu saldırı da Ghost türlerine hasar veremez.
Bu set Mew'u tamamen bir "€œstallbreaker" yapmıştır. Taunt ve Will-O-Wisp ile oyunda Blissey, Ferrothorn gibi Pokemonlar Mew'€™a zarar veremez ve rakibiniz değişiklik yapmak zorunda kalır.

2) Nasty Plot
- Nasty Plot (Lv.90)
- Psyshock (TM03) / Psychic (Lv.30)
- Aura Sphere (Lv.100)
- Fire Blast (TM38) / Shadow Ball (TM30)
Nature: Timid (Spe +; Atk -)
Item: Life Orb / Leftovers
EVs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Mew, Nasty Plot ile mükemmel bir sweeper olabilir. Bunda 100'lük defansları ve hızı katkı sağlayacaktır. Nasty Plot ile Mew'€™un SpA'sı 598'e çıkarak metagame'€™in büyük bir kısmını OHKO yapabilecek duruma gelir.  Psyshock, Mew'€™un STAB'€™ı olup Nasty Plot'€™tan sonra en güçlü duvarlardan Chansey ve Blissey'™i tek vuruşta indirebilir. Fakat Psyshock, saldırılan Pokemon'€™un fiziksel bir hareketmiş gibi etkilediği için (yani saldırılan Pokemon'€™un Def'€™ine bakılır.) defansif duvarlardan Gliscor ve Hippowdon vb. Nasty Plot'lu Psyshock'€™tan bile kurtulabilirler. Bunun yerine daha güçlü bir STAB saldırı olan Psychic'i kullanabilirsiniz, fakat unutmayın bu saldırıyı seçerseniz Bliisey, Chansey'€™i öldürmek çok daha zor olacaktır.
Aura Sphere,  Mew'€™un saldırı kapsamını geliştirirken, Tyranitar gibi Mew’un dayanıksız olduğu Dark türlerine karşı üstünlük sağlayacaktır.
Son hareket sizin takımınızın yapısına göre sizin seçiminize bırakılmıştır. Shadow Ball; Latias, Latios, Reuniclus gibi Psychic türlerinin indirilmesine olanak olacaktır. Fire Blast da Jirachi, Metagross, Scizor, Skarmory gibi Pokemonları OHKO eder. Yine söylemek gerekir ki son hareket size kalmış. Size bazı hesaplamalar paylaşmak istiyorum.

+2 LO Psyshock vs 252 HP / 252 Def Bold Blissey: 72% - 84.9%
+2 LO Psyshock vs 252 HP / 252 Def Bold Chansey: 53.3% - 62.8%
+2 LO Aura Sphere vs 252 HP / 252 SpD Sassy Tyranitar: 101% - 118.8%
+0 LO Fire Blast vs 252 HP / 216 SpD Sassy Ferrothorn: 109.1% - 128.4%
+2 LO Shadow Ball vs 248 HP / 216 Def Bold Jellicent: 89.8% - 106.2%
+2 LO Fire Blast vs 252 HP / 0 Impish Gliscor: 101.4% - 119.5%
+2 LO Fire Blast vs 252 HP / 0 Impish Hippowdon: 88.1% - 103.8%
+2 LO Fire Blast vs 252 HP / 252 SpD Careful Jirachi: 103% - 121.3%

3) Baton Pass
- Baton Pass (Lv.80)
- Rock Polish (TM69)
- Swords Dance (TM75) / Nasty Plot (Lv.90)
- Taunt (TM12)
Nature: Bold (Def +; Atk -)
Item: Lum Berry
EVs: 252 HP / 188 SpA / 68 Spe

Bu setin bir benzerini ben kullanmaktayım ve gayet memnunum. Mew'€™un defansif statlarıyla ve hızıyla mükemmel bir Baton Pass adayıdır. Başarılı bir Baton Pass değişimi oyunun gidişatını değiştirebilir ve sizin kazanmanızı sağlayabilir. Fakat Baton Pass'lı Pokemonlar kullanacaksanız tecrübeli olmanız gerekmektedir. Mew; kendisi gibi Smeargle, Gorebyss gibi Baton Passçıları Taunt ile durdurabilir ve onlardan çok daha defansiftir.
Mew bu sette statlarını arttırırken Baton Pass ile takım arkadaşlarına bu arttırmaları geçirmek amaçlanmıştır. Rock Polish Mew'€™un Spe'€™yi arttırırken, Swords Dance Atk'€™ı, Nasty Plot da SpA'yı arttırmaktadır. Swords Dance / Nasty Plot seçimi takımınızın yapısına göre size bırakılmıştır.
Taunt, defansif Pokemonların Mew'€™a Toxic, Thunder Wave gibi hareketlerle zedelemesini engelleyecektir, Baton Pass ile ne yazık ki statüs durumları da aktarılır.
Bu setin amacına ulaşması için Dual Screen'e kesinlikle ihtiyaç duyulmaktadır. Dual Screen ile Mew neredeyse hiçbir saldırı ile OHKO olmaz ve böylece Mew statlarını arttırmakta zamanı olacaktır. Mew'u saldırıdan fazla etkilenmeyecek diye bile oyuna direk sürmeyin çünkü Mew'un işinde başarılı olması için canı dolu olmalıdır.

Yapılabilecek Değişiklikler

Mew, metagamedeki en büyük ikinci movepool'€™a sahip olduğu için yapılabilecek değişiklikler oldukça fazladır. Ben buraya sadece en genellerini yazacağım.

- Bütün setlerde Calm Mind kullanılabilir.
- Mew'un karşısına genellikle sweeperlar çıkabileceği için Transform mükemmel bir silah olacaktır.

Support

- Bu sette Roar veya Dragon Tail kullanılabilir. Bu hareketler Mew'™un karşısında statlarını arttıran Pokemonların değiştirilmesini yani stat arttırmalarının kaybedilmesini sağlayacaktır.
- Saldırı olarak Psychic / Psyshock yerine Dark türleri için Aura Sphere, Steel türleri (Fighttan normal etkilenen) için Flamethrower, Psychic türleri için Shadow Ball kullanılabilir, fakat unutmayın Psychic / Psyshock Mew'™un STAB'€™ı olduğu için yukarda saydığım bütün hareketlerden güçlüdür.
- Statüsten etkilenmemek istiyorsanız Lum Berry kullanılabilir.
- Calm naturelu bir Mew'€™un EV€™lerini Def'€™te ve SpD'€™de bölüştürüp fiziksel ve özel tehditlere karşı aynı anda korunabilirsiniz. Fakat bu koruma o kadar güçlü olmayacaktır.

Nasty Plot

- Eğer canınızın dolmasını istiyorsanız Leftovers kullanabilirsiniz, bu Mew'™un gücünü biraz azaltacaktır.
- Yine statüslerden etkilenmemek için Lum Berry kullanılabilir.
- Daha güçlü bir Mew istiyorsanız, 220 HP / 252 SpA / 36 Spe EV'li Modest bir Mew kullanabilirsiniz. Fakat bu Mew daha yavaştır ve sweep özelliğini hızlı Pokemonlara karşı kaybeder.
- Baton Pass ile Mew, Nasty Plot arttırmalarını takım arkadaşlarına aktarır. Böylelikle Mew hem bir sweeper iken hem de takımı için daha önemli bir rol oynar.
Life Orb Mew'€™un canını azar azar aldığı için Softboiled Mew'u daha uzun süre oyunda tutmasını sağlayacaktır.

Baton Pass

- Baton Pass'la aktarılabilecek stat arttırıcı hareketler o kadar çoktur ki seçim size kalmış: Bulk Up, Amnesia, Iron Defense, Calm Mind vb.

Mew için yaratıcılık gereklidir. Mew, her role girebilir. Kısaca onu hangi amaçla kullanacağınızı düşünün ve dört hareketi seçin.

Takım Arkadaşları

Support

[Resim: 248.gif] Bu setin baş düşmanı olan Heatran, Latios, Latias'€™a karşı takımınızda Tyranitar olması çok iyi olacaktır. Tyranitar'€™ın mükemmel SpD'€™si ile bu Pokemonların saldırılarını çok kolay bir şekilde karşılar.

[Resim: 113.gif] Başka bir özel duvar olan Chansey Mew'un en iyi arkadaşlarından biridir. Chansey ile Mew birbirlerinin açıklarını kapamaktadır. Chansey'in Fight türüne zayıflığı varken, Mew bu tür hareketlerden fazla etkilenmez.

Nasty Plot

[Resim: 205.gif] [Resim: 598.gif] Bütün sweeperlar gibi entry hazards (stealth rock vs.) Mew'€™un işine gelecektir.

[Resim: 212.gif] [Resim: 248.gif] Mew'u karşılayabilecek özel defansif Jirachi, Reuniclus, Gengar, Latios, Latias gibi Pokemonlar için Scizor ve Tyranitar Mew'€™un güvenilir takım arkadaşları olacaktır.

Baton Pass

[Resim: 480.gif] [Resim: 380.gif] [Resim: 437.gif] Dual Screen yapan Pokemonlar Mew'un işine gelecektir.

[Resim: 448.gif] [Resim: 381.gif] Fiziksel açıdan Lucario, özel açıdan Latios, Mew ile iyi bir sinerji sağlayacaklardır. Mew'un yapacağı stat arttırmaları ve Baton Pass bu Pokemonların çok işine yarayacaktır.

[Resim: 205.gif] [Resim: 598.gif] gibi Spikes/Toxic Spikes kullananların olması Mew' €™un yapacağı stat arttırmalarıyla sweeperların işini daha da kolaylaştıracaktır.

Tehditler

Support

[Resim: 485.gif] Psychic'€™ten az etkilenen, Will-O-Wisp'ten de hiç etkilenmeyen Heatran bu setin baş düşmanıdır.

[Resim: 380.gif] [Resim: 381.gif] Mew'un karşısına kolayca Latios ve Latias çıkabilir ve sorunsuz dayanabilir. Latios ve Latias'€™ın kullanacağı güçlü saldırılarla Mew hep Softboiled yapmak zorunda kalacaktır.

[Resim: 635.gif] Mew'€™un Psychiclerinden etkilenmez ve onu kolayca öldürebilir.

[Resim: 579.gif] Harika bir SpA'€™ya sahip olan ve statüslerden can kaybetmeyen Reuniclus, Mew’u Shadow Ball ile kolayca yere serebilir.

Nasty Plot

Mew'€™un çok güçlü ve hızlı olması onun karşılanmasını zorlaştıracaktır, ama bu imkansız değildir. Nasty Plot setinin tehditleri iki gruba ayrılabilir. Mew'un Fire Blast'€™ı olmadığı durumdaki tehditler ve Mew'€™un Shadow Ball'€™u olmadığı durumdaki tehditler:

Fire Blast olmadığı zaman;
[Resim: 385.gif] Özel Defansif Jirachi, Mew'un işini Iron Head ve Wish ile bitirecektir.

[Resim: 376.gif] Choice Band'€™li Metagross, bir ya da iki Meteor Mash'€™la Mew'€™u öldürecektir.

[Resim: 212.gif] Bulky özel defansif Scizor, Bug Bite ile Mew'€™u kolayca yere serecektir.

Shadow Ball olmadığı zaman;

[Resim: 579.gif]Reuniclus birkaç Shadow Ball’la Mew'un canlarını bitirecektir.

[Resim: 380.gif] [Resim: 381.gif]Choice Specs'li Latias ve Latios Draco Meteor ile Mew muhtemelen OHKO olacaktır.

[Resim: 442.gif] Choice Band'€™li Spiritomb bu setin baş düşmanıdır. Mew'€™un Shadow Ball'€™u veya Fire Blast'€™ı olsun fark etmez. Band ile güçlendirilmiş bir Sucker Punch veya Mew'€™un değiştirileceği zaman vurulan bir Pursuit Mew'€™un işini bitirecektir.

Baton Pass

[Resim: 248.gif] Choice Band'€™lı Tyranitar, Mew'un Reflect'€™i olsa bile Mew'€™u 2HKO yapar.
[Resim: 547.gif] Whimsicott, +1 Priority'€™li Encore'€™u ile Mew'€™un atağı olmadığı için sinirinizi bozacaktır.
[Resim: 479-w.gif] [Resim: 381.gif]Trick kullanıcıları Mew'u tek harekete kilitleyecektir ve Mew, Baton Pass yapamayacaktır.
- Hızlı Tauntçular Mew'€™u Struggle yapmaya zorlayacaktır.
- Eğer Mew'un Rock Polish'i yoksa hızlı sweeperların bu Pokemona karşı bir avantajı vardır.
- Whirlwind, Dragon Tail ve Roar kullanıcıları Mew'€™un işini yapmasını engelleyecektir.

Önemli Not: Bu analiz 5. Nesilde oynayan oyuncular için yazılmıştır!
transform seçeniğide düşünülebilir rakibi bozguna uğratabilecek bir taktik olabilir zayıf türdeyken değişmek 404 hp si ile dayanacağına eminim
Lead
~ Stealth Rock
~ Taunt / Magic Coat
~ U-Turn
~ Fake Out / Magic Coat
@ Lum Berry
Nature: Jolly
Ability: Synchronize
EV: 252 HP, 252 Speed, 4 Def

Mew, iyi bir lead olabilir. Stealth Rock tabii ki bir lead setinin en önemli saldırısı. Taunt ile rakibinizin Stealth Rock kullanmasını engelleyebilir, veya Magic Coat ile geri yansıtabilirsiniz. Fake Out, rakiplerin Focus Sash'larını kırmak için. U-Turn ise rakibinizin ne yapacağını görmek için.

Burada yazdığımız tabii ki bir lead için en iyi seçenekler. Daha bu sette Mew'in kullanabileceği zibilyon tane seçenek var, ama maalesef bir Pokemon sadece 4 saldırı bilebiliyor. Reflect/Light Screen ile takımınızı destekleyebilirsiniz, Will-o-Wisp ile fiziksel saldırı kullanan Pokemon'ları durdurabilirsiniz, aynı sette hem Stealth Rock hem Swords Dance/Nasty Plot/Rock Polish ve Baton Pass kullanabilirsiniz, bunlara ek olarak Mew'in kullanabileceği Thunder, Flamethrower, Aura Sphere, Ice Beam gibi saldırılar da var. Var oğlu var yani. Takımınızın neye ihtiyacı varsa onu kullanın.

Bulky CM
~ Calm Mind
~ Roost
~ Aura Sphere
~ Psychic / Psyshock
@ Leftovers
Nature: Timid
Ability: Synchronize
EV: 252 HP, 252 Speed, 4 HP

Mew'in defansları iyi ve Calm Mind öğrenebiliyor. Bu set direktman saldırmayı amaçlayan bir set değil, Mew'in defanslarından da yararlanan bir set. Bu setin iyi yanı Mew'in defanslarına da EV verdiğimizden Mew, çoğu takıma karşı zorlanmadan 1-2 CM yapabilir. Ayrıca 1-2 Calm Mind'dan sonra Latios, Hydreigon, Gengar gibi Pokemon'ları da karşılayabilir. Kötü tarafı ise, hiç SpA EV'si kullanmadığımızdan bir çok Pokemon'u 2-3 CM yapmadan indiremeyebilir.

Swords Dance
~ Swords Dance
~ Drain Punch
~ Sucker Punch
~ Zen Headbutt
@ Life Orb
Nature: Jolly
Ability: Synchronize
EV: 252 Speed, 252 Atk, 4 Def

Mew'in kullanabileceği zibilyon setten biri. Aslında Mew iyi bir fiziksel sweeper değil, ama rakibiniz böyle bir  seti beklemeyeceğinden (Swords Dance kullandığınızda Baton Pass yapacağınızı sanırlar) rakibinizi şaşırtacak bir set. Bu sette yenemeyeceğiniz bir Pokemon karşınıza çıkarsa atak boost'unu başka bir Pokemon'a aktarmak için Baton Pass; rakibinizin kullanacağı Taunt, Roar, Toxic engellemek için Taunt, Scizor'ı indirmek için Fire Punch gibi bir çok saldırı kullanabilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanın.
Site taşındığı için konuların düzeni bozulmuştu. Bu ve diğer tüm eski konularım düzenlenerek okunabilecek duruma gelmiştir. Bilginize...