Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Tornadus
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 671.png]
Tornadus
[Resim: flying.png]

Ability;
Prankster,
Rakibe doğruda vurmayan bütün Move'lar Priority önceliğine sahip olur.
Defiant, Herhangi bir statı düşürüldüğünde Atk statı +2 artar.

Statlar;
79 / 115 / 70 / 125 / 80 / 111

Genel Bakış;
  Tornadus, Thundurus ve Landorus'un aksine tek tür Flying bir pokemondur. Ayrıca OU'daki tek tür Flying olan tek pokemondur. Ability'si, statları ve güçlü saldırıları ile takımlarda sweeper olarak iş görebilmektedir.
  Tehditler; Blissey ve Chansey kardeşlere karşı çaresiz kalabiliyor. Özellikle Taunt yerse pokemon değiştirmekte fayda var. Calm Mind kullanmış bir Reuniclus OHKO olmamakta ısrarcıdır ve saldırıları da oldukça güçlüdür. Böyle bir rakibe karşı takımda Dark türü bir pokemon bulundurulmalıdır. Choice Scarf kullanıcı Latios yada Terrakion Stab saldırılarıyla rahatlıkla Tornadus'u indirebilirler.
  Türü bakımından Electric ve Rock türü saldırılara dikkat edilmelidir. Bunun yanında Grass ve Fight türü saldırılara karşı da dirençlidir.
  Statları ofansif bir pokemon için mükemmel denecek kadar iyidir. Atk / SpA / Spe üçlüsü 110 üzerinde olduğundan birçok pokemona OHKO yapar ve hızı'da yükseltme(DD, Agility, Choice Scarf) almamış hemen her pokemondan fazladır. Bunu yanında çokta kötü sayılmayacak Defansif statları da Bulk Up setinde değerlendirilebilir.
  Bu pokemonun harika bir Movepool'u var. Hem Special hemde Fiziksel ofansif olarak kullanılabilmektedir. Hurricane yada Acrobatics setlerin ana saldırıları olur ve yanında Hammer Arm / Focus Blast yada Brick Break saldırıları tercih edilmelidir. Flying türüne karşı dayanıklı Wall'lar için bu saldırılar kesinlikle kullanılmalıdır. Yükseltici olarak Agility ve Bulk Up barındırmaktadır. Bunların yanında Substitute statlarını yükseltmesini kolaylaştırır ve rakibin saldırısını tanımanızı sağlar. Aynı zamanda Crunch, Dark Pulse gibi saldırıları vardır. Reuniclus için faydalı olsada diğer pokemonlara karşı büyük zaafiyet vereceğinizden Fight türü saldırılar daha ön plandadır.
  Bu pokemonun en büyük avantajı Prankster Ability'sidir. Böylece yükselticileri ve Substitute'ü her zaman önce basarsınız. Bu da rakibinizin işini zorlaştıracaktır.


~ Hurricane 
~ Hammer Arm / Focus Blast 
~ Rain Dance / Hidden Power Ice 
~ Taunt / U-turn 

İtem: Life Orb / Choice Specs
Ability: Prankster
Nature: Naive / Timid
Evs: 4 Atk / 252 SpA / 252 Spe

Bu diziliş yağmurlu havada kullanılmalıdır. %70 Accuracy ve 120 güç ile Hurricane yağmurlu havada %100 accuracy'e sahip olur. Bunu için ya dizilişte Rain Dance kullanılmalı yada Politoed ile yağmur başlatılmalıdır(Takımda başka bir Rain Dancer kullanılabilir). 2. saldırınız Hammer Arm yada %70 Accuracy'si bulunan Focus Blast'tan birisi tercih edilmelidir. Son saldırı size kalmış. Taunt ile rakibin HP'sini yükseltmesini, Stealth Rock / Toxic Spikes / Spikes vurmasını, statlarını yükseltmesini engelleyebilirsiniz. Bunu yanında OHKO yapamayacağınız bir rakip gördüğünüzde U-turn ile pokemon değiştirebilirsiniz.


~ Acrobatics 
~ Bulk Up 
~ Brick Break 
~ Taunt / Substitute 

İtem: Flight Gem
Ability: Prankster
Nature: Jolly
Evs: 252 Atk / 4 Def / 252 Spe

Acrobatics ile öncekinin aksine Fiziksel bir diziliş yapabilirsiniz. İteminiz Flight Gem olduğundan Acrobatics güçlenecek ve birçok pokemona OHKO yapabileceksiniz. Bunu yanında Prankster ile her zaman önce basabileceğiniz Substitute / Taunt ve Bulk Up movelarınız olacak. Size tavsiyem Substitute kullanın :) Böylece Bulk Up basmanız ve hatta rakibinizi indirmeniz kolaylaşacak.