Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Rotom-W
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: 479CRotom.png]

Türü: Elektrik / Su

Base statları: 50/65/107/105/107/86

Ability:
Levitate: Bu Pokemon toprak türü saldırılardan etkilenmez.

Rotom-W, 5. nesilde en çok kullanılan Pokemon'lardan biri. Smogon'da en çok kullanılan 3., Pokemon Online'da ise en çok kullanılan 5.. Sebebi ne peki? İyi defansları, yüksek Special Attack'ı, sadece 1 -pek de yaygın olmayan- türe karşı zayıf olması ve 6 türe karşı dayanıklı/bağışık olması. Rotom-W, hem iyi bir revenge-killer ve scout, hem de iyi bir defansif Pokemon.

Rotom-W'yi nasıl kullanabileceğimize bakalım:

Choice
~ Volt Switch / Thunderbolt
~ Hydro Pump
~ HP Fire / Ice
~ Trick
Item: Choice Specs / Choice Scarf
Ability: Levitate
Nature: Timid
EV: 252 SpA / 252 Speed / 4 HP

Rotom-W'yi oyunun en iyi scout'larından biri yapan moveset. Volt Switch, bu setin en önemli saldırısı: kullandıktan sonra Pokemon değiştirdiğinizden rakibin ne yaptığını görmenizi sağladığından ona göre davranabiliyor, hep bir adım önde oluyorsunuz. "Hacı ben scouting falan ne anlamam, daha fazla vurayım o bana yeter" diyorsanız tabii ki Thunderbolt da kullanabilirsiniz. Hydro Pump, Rotom-W'nin diğer STAB saldırısı ve Rotom-W'nin Tyranitar, Gliscor, Infernape, Landorus, Terrakion gibi Pokemon'ları indirmesini sağlıyor. Trick, Rotom-W'nin hem onu tamamen durduran Blissey ve Chansey'i saf dışı bırakmasını, hem de oyun sonlarına doğru istediğinde saldırı değiştirmesini sağıyor. Hidden Power seçimi size kalmış: HP Fire, Ferrothorn ve Scizor; HP Ice ise için. Aynı zamanda iki saldırı da Celebi ve Virizion'u da vuruyor. Item seçerken hızlı Pokemon'larla problem yaşıyorsanız Choice Scarf, yok daha fazla vurayım diyorsanız Choice Specs kullanabilirsiniz.

Defansif
~ Volt Switch / Thunderbolt / Discharge
~ Hydro Pump
~ Will-o-Wisp / HP Fire
~ Pain Split
Item: Leftovers
Ability: Levitate
Nature: Modest
EV: 252 SpA / 144 Speed / 112 HP

Bu ise Rotom-W için defansif bir diziliş. Volt Switch ile Thunderbolt arasındaki seçim yine aynı, ama bu sette her saldırdığınızda Pokemon değiştirmek istemeyeceğinizden Thunderbolt önerilen seçenek. Rakibi felç etme şansından dolayı Discharge da kullanabilirsiniz. Attack kullanan Pokemon'ları durdurmak için Will-o-Wisp öneririm, ama Scizor ve Ferrothorn'u kısa yoldan indirmek için HP Fire da kullanabilirsiniz. HP Fire kullanacaksanız Speed'e 4 EV daha verin. Pain Split ise Rotom-W'nin canını arttırmak için.

144 Speed kullanmak şartıyla (Tyranitar, Scizor ve Breloom'u geçmek için gereken minimum hız) EV'lerin geri kalanını istediğiniz gibi dağıtabilirsiniz. 252 Special Attack iyi hasar vermek için önerilir, ama daha defansif bir diziliş istiyorsanız 252 HP / 144 Speed / 112 SpA hatta 252 HP/ 144 Speed / 112 Def bile kullanabilirsiniz. Eğer Special Attack'dan daha çok HP EV'si kullanıyorsanız nature'ı Bold yapın.

Diğer Seçenekler: Choice setinde Shadow Ball, defansif sette Toxic veya Thunder Wave. İsterseniz Rotom-W'nin defanslarından da yararlanarak Substitute/Charge Beam kullanan bir set kullanabilirsiniz. Başka da pek bir şey yok.
Bu rotom W oyunlarda nasıl elde ediliyor ?
Hangi oyunda?

Diamond/Pearl'de Rotom formları yok. Platinum'da Eterna City'deki Galactic Hideout'tan Rotom'un formunu değiştirebilirsin, ama Secret Key itemi lazım. HG/SS ve B/W'de iteme gerek yok: HG/SS'de Silph Co'da, B/W'de Route 9'daki Dept. Store'da.
Bildiğim çamaşır makinesi bu  :QWE:
Peki bunuindirmek için iyibir STAB'dan başka ne ve özellikle hangi pokemonu kullanabiliriz? Question
(17-01-2012, 07:36 PM)PardalissSs link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Peki bunuindirmek için iyibir STAB'dan başka ne ve özellikle hangi pokemonu kullanabiliriz? Question

Chansey, Blissey ile zehirleyip Seismic Toss ile indirebilirsin. Yada Latios, Latias ikilisinden birisiyle Draco Meteor vurup indirebilirsin. Virizion ile Calm Mind kullanıp Giga Drain ile super effective verebilirsin. Yada Venusaur gibi çok hızlı(Sun Team'lerde) bir grass pokemonuyla Solarbeam kullanıp OHKO yapabilirsin.
Sağol bu arada yerleri için :D
Gerçekten bu yeni nesil pokemonları abarttılar.
(18-01-2012, 11:23 AM)Groudon link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Gerçekten bu yeni nesil pokemonları abarttılar.
4. nesil bu yalnız, 5. değil.
3'den sonrası abartılı bence.
Sayfalar: 1 2