Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Scrafty
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 560.png]
Scrafty
[Resim: dark.png][Resim: fighting.png]

Ability;
Shed Skin,
Status'ü iyileştirmek için her tur %30 şansı vardır.
Moxie, Her KO yaptığında Atk statı +1 artar.
Intimidate, Sahaya çıktığında rakibinin Atk'ını -1 düşürür.

Statlar;
65 / 90 / 115 / 45 / 115 / 58


Genel Bakış
Dark / Fight kombinasyonu, ideal statlar, güzel abilityler, ve harika bir movepool. Bu pokemonu kullanmak için daha birçok sebep var. OU'da ki köşesinde ilginç görünümü ile rakiplerinizi şaşırtacaksınız. Bu pokemonda tek başına koca takımları alacak potansiyel var. Yalnız zayıf noktalarını öğrenmek şart. Aksi halde bu pokemonu verimli olarak kullanamazsınız.
  Zayıf noktaları; Bu pokemonun kötü taraflarından birisi hızının çok düşük olması. DD basmadığınız sürece bu eksiği gidermek pek kolay olmuyor. Yada Bulk Up basıp daha dayanıklı bir ofansa sahip olabiliyor. Bunun dışında Choice olarak kullanmak hiç mantıklı değil. Bu pokemonda kullanacağımız dizilişler tek saldırıdan ibaret değil. Ve sürekli pokemon değiştirmek istemeyen kullanıcılar için tasarlanmıştır. Bu pokemona sorun çıkarabilecek rakiplerinden bahsetmek gerekirse, Hippowdon, Skarmory, Swampert gibi Fiziksel Stall pokemonlar başta gelir. Tek atmanız neredeyse imkansızdır ve size oldukça fazla hasar verirler. Hatta Status yapıp oyundan düşürebilirler. Genel olarak Fight ve Flying saldırılarına dikkat etmelisiniz. Karşınıza Conkeldurr, Terrakion, Virizion, Staraptor gibi ofansif pokemonlar çıkarsa kaçmak zorunda kalırsınız. Trick, Encore, Perish Song move'larına da dikkat edin.
  Dark / Fight türünün tek örneği olarak diğer Fight pokemonlarının korkulu rüyası olan Psychic saldırılarına karşı bağışıktır. Dark ve Ghost saldırılarından da az zarar alıyor. Bunun yanında fazla bir katkısı olmasa da Rock türüne karşıda dayanıklığı bulunuyor. Ancak Dark türü olması onun Fight'a karşı zaafı olmasını sağlıyor. Ve bu yüzden Conkeldurr karşısında her zaman çaresiz kalıyor. Fight türü olduğundan Flying türüne karşı da zayıf. Ancak bu size fazla sorun çıkarmayacaktır. DD ile kazandığınız hızdan sonra vurduğunuz Ice Punch rakibinizde büyük hasar oluşturacaktır.
  Statları ofansif bir pokemon olması için yeterli olmasa da Scrafty iyi bir sweeper'dır. Düşük hızı, yüksek defansı ile Bulk Up kullanarak Stall Ofansif bir pokemona dönüştürülebilir. Ancak bunun yerine Conkeldurr kullanmak daha mantıklı. SpA ve HP statları değerlendirilmeye alınmayacak kadar önemsiz durumda...
  Movepool'u birçok farklı türden güçlü saldırılar barındırıyor. Özellikle Fiziksel Ice, Dark, Fight türü saldırılarının bulunduğu bir diziliş karşısında pek çok takım duramaz. Bunların yanında DD ve Bulk Up yükselticileri var. OHKO yapamayacağı bir rakip karşısında kurtacısı olacak Dragon Tail saldırısı var. Böylece rakip pokemonu değiştirip girdiğiniz zor durumdan sıyrılabilirsiniz.
  3 adet kullanışlı ability'si bulunuyor. Intimidate diğerlerine göre kullanışsız duruyor. Moxie ile ofansif Shed Skin ile defansif bir diziliş yapabilirsiniz. Moxie her pokemon indirdiğinizde Atk'ınızı arttırır. Shed Skin ise Status'ünüzü iyileştirmek her tur uğraşır. Ve %30 şansıyla birkaç turda iyileşmiş olursunuz.


~ Dragon Dance 
~ Hi Jump Kick / Drain Punch 
~ Crunch 
~ Ice Punch
 
İtem: Life Orb / Lum Berry / Leftovers
Ability: Moxie
Nature: Jolly
Evs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

  DD ile tek yükseltmede orta derece hızınız ve yüksek Atk'ınız olacak. Eğer birkez daha basabilirsiniz, söylemeliyim ki maçı almaya çok yakınsınız demektir.
  Hi Jump Kick, Life Orb kullanarak tam ofansif bir diziliş yapabilirken; Drain Punch, Lum Berry / Leftovers kullanarak daha az ofansif bir diziliş yapabilirsiniz. Tavsiyem daha az ofansif olmanızdır. Ayrıca HP'nizi de yükselterek daha fazla pokemona vurabilirsiniz. Rakipleriniz çoğu zaman Crunch, Ice Punch saldırıları beklemeyeceğinden sürpriz saldırılar alacaktır.


~ Bulk Up 
~ Drain Punch 
~ Crunch 
~ Dragon Tail 

Item: Leftovers
Ability: Shed Skin
Nature: Careful
Evs: 252 HP / 8 Atk / 248 SpD

Daha defansif bir diziliş... Bulk Up ile hem ofansınıza katıkıda bulunacak hemde defansınızı arttıracaksınız. Drain Punch ile HP'nizi yükseltip Shed Skin ile Status'ü iyileştireceksiniz. Crunch ile Ghost ve Psychic pokemonlarına OHKO yapıp Dragon Tail ile OHKO yapamayacağınız pokemonları değiştirebileceksiniz. Rakiplerinizi delirtebilecek bir diziliş...