Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Vaporeon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 134.png]
Vaporeon
[Resim: water.png]

Ability;
Water Absorb,
Water türünde saldırı alırsa HP'sinin %25'ini doldurur.
Hydration, Yağmurlu havada her tur Status'ünü iyileştirme ihtimali vardır.

Statlar;
130 / 65 / 60 / 110 / 95 / 65

Genel Bakış;
  Vaporeon, Wish hareketi ve yüksek HP base statıyla harika bir destek pokemonu olabiliyor. Türünün vermiş olduğu defansif karakteristik özelliğiyle devasa güce ulaşmış saldırılar haricinde OHKO olmaz. Fiziksel defansif statlarının düşük olmasının yanında iyi denebilecek SpD ve defansif bir pokemon için harika sayılabilecek SpA'a sahiptir.
  Wish dizilişi için gerekli Protect ve bir başka defansif hareket Substitute ona büyük avantajlar sağlıyor. Substitute kullanımına çok uygun bir pokemondur. Aynı zamanda bütün defansif su pokemonlarının kullandığı saldırı Scald'u var. Toxic ve Roar gibi rakibe sorun yaratabilecek hareketleri de bulunduruyor. Aynı zamanda Acid Armor hareketi ile Baton Passer olarak kullanılabilir. Ve bu pokemon için fazla tercih edilmeyen Rest, Priority öncelikli Quick Attack, Sleep Talk, Shadow Ball, Yawn gibi hareketleride mevcuttur.
  Bu pokemon iki adet kullanılabilir ability'e sahiptir. Rain takımlar için kullanılabilecek Hydration ability'sinin yanında Water Absorb ability'sini de bulundurmaktadır. Eğer rain takımda kullanılmıyorsa Blaziken/İnfernape tarzı pokemonlar için iyi bir takım arkadaşı olur. Örneğin İnfernape kullanırken rakibinizin Water türünde bir saldırı kullanacağını tahmin ettiğinizde Vaporeon'u çıkarırsanız Water Absorb ability'si ile HP'sini 1/4'ini dolduracaktır.
  Vaporeon fiziksel defansı haricinde kusursuz sayılabilecek bir defansif pokemondur. 130 HP statı ve 95 SpD statıyla kullanışlı olabiliyor. EV kullanımı ile fiziksel saldırılara karşı zaafınızı bir nebze kapatabilirsiniz. Aynı zamanda 110 SpA base statıyla Scald saldırısından tam verim alacaksınız. Rakibinizi yaktığınızda onun için gerçekten sorun olacak...
  Water türü genel olarak defansif kullanıma uygun bir türdür. Tek tür olması onun için avantaj yada dezavantaj yaratmıyor. Sadece Electric ve Grass türü saldırılara karşı dikkat edilirse sorun yaşanmayacaktır.


Vaporeon @ Leftovers
Evs : 248 HP / 252 Def / 8 SpD
Bold Nature

~ Wish 
~ Protect 
~ Scald 
~ Roar / Ice Beam / Toxic 

Yorumlar;
  Bu pokemon için iki farklı diziliş vereceğim ve ikiside takımınız için destek dizilişi olacak. Taktiklerinizi uygulamak için iyi bir pokemondur.
  Wish ile hem kendisi hemde takımı için sağlam bir HP doldurucu olacak. Protect yalnızca Vaporeon'un Wish'ten faydalanabilmesi için koyulmuştur. Wish bastıktan sonra hemen pokemon değiştirirseniz pokemonunuzun HP'sinin büyük bir kısmını doldurabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta rakibinizin vurup vurmadığıdır. Eğer 5 HP'niz kaldıysa siz pokemon değiştirdiğinizde HP'niz dolamadan KO olursunuz. Genellikle Chansey gibi fazla hasar veremeyen pokemonlara karşı kullanılabilecek bir taktiktir.
  Scald bu dizilişin etkili hareketlerinden birisidir. %30 yakma şansı büyük avantaj sağlar. Aynı zamanda yüksek bir SpA'a da sahip olmanız bu saldırıyı dahada güçlendirecek. Son saldırınız için ise üç farklı seçim verilmiştir. Roar ile rakip pokemonu beğenmediğinizde değiştirebilirsiniz ve Spikes, Toxic Spikes, Stealth Rock'tan tam verim alabilirsiniz. Aynı zamanda rakip stat yükselticisi kullandığında da statlarını sıfırlayabilirsiniz. Yada zayıf olduğunuz Grass türüne karşı etkili bir vuruş Ice Beam'i kullanabilirsiniz. Yada onun yerine Toxic kullanıp özellikle defansif pokemonların sonunu getirebilirsiniz.


Vaporeon @ Leftovers
Evs: 244 HP / 136 Def / 128 Spe
Bold Nature

~ Baton Pass 
~ Substitute 
~ Acid Armor / Wish / Aqua Ring 
~ Scald / Roar 

Yorumlar;
  Bu dizilişte anahtar rol Baton Pass'a aittir. Önceki diziliş gibi destek bir diziliştir ancak farkı HP yüksetmeye yönelik değil de stat yükseltmeye yönelik olmasıdır. Ancak dilerseniz Wish yada Aqua Ring kullanarak diğer pokemonlarınızın HP'sine yatırım yapabilirsiniz. Ama ben kesinlikle Acid Armor'u tavsiye ederim. Özellikle defansif pokemonlar seçerseniz Vaporeon mükemmel bir destek pokemonu olur. Acid Armor defansınızı %100 yükselten bir harekettir. Baton Pass bastığınızda pokemon değiştireceksiniz ancak statlarınız sıfırlanmayacak.
  Diğer hareketleriniz Substitute, Scald yada Roar olacak. Substitute ile kuklanız uzun süre dayanacak ve taktiğinizi uygulamanız kolaylaşacak. Son seçiminiz size kalmış.

Diğer Ayarlar;
  110 SpA statlarıyla Choice Specs kullanımına uygun bir pokemondur. Kendi saldırının yanında Hidden Power Fire yada Hidden Power Electric kullanılabilir.

Karşılanması;
  Özellikle Ferrothorn ve Shaymin, Breloom, Virizion, Thundurus, Zapdos gibi pokemonlarla karşılanabilir. Karşınızda bu pokemon varsa öncelikle Baton Passer olup olmadığını anlamanız gerekir bu yüzden sürekli olarak saldırın ve Substitute yapıp yapmadığına bakın.
  Aynı zamanda Toxic vuracağını hissettiğinizde Magic Bounce Espeon kullanırsanız kendisini zehirlemiş olur...
 
Kendin gidip bi gazete falan çıkar artık bu ne enerji  :) yazılarını beğeniyle takip ediyorum ;D diğer yazıları da bekliyoruz (Y)
(16-01-2012, 08:44 PM)Pocket Monsters link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Kendin gidip bi gazete falan çıkar artık bu ne enerji  :) yazılarını beğeniyle takip ediyorum ;D diğer yazıları da bekliyoruz (Y)

Böyle düşünmene sevindim. Bu hevesle daha hızlı yazarım artık :D
Hydration Wall
~ Rest
~ Scald
~ Toxic / Ice Beam
~ Roar / Wish / Rain Dance / Acid Armor / Haze
@ Leftovers
Nature: Bold
Ability: Hydration
EV: 248 HP, 252 Def, 8 Speed
veya 248 HP, 252 Def, 8 SpDef

Rain takımlarında kullanılabilecek bir set. Vaporeon, iyi defansları sayesinde hemen hemen her Pokemon'un 1-2 saldırısına dayanabilir ve Rest + Hydration ability'si sayesinde canını 1 turda %100 iyileştirebilir. Eğer bu seti Toxic Spikes ile birlikte kulllanırsanız rakibinizi çıldırtabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, canınız düştüğünde Rest yapmak ve rakibinizin Pokemon'larının Toxic'den düşmesini izlemek.

Eğer takımınız Toxic Spikes kullanmıyorsa bu Vaporeon da Toxic kullanabilir, ama o zaman SubDD Dragonite'ı yenemezsiniz. Toxic kullanmıyorsanız 8 speed EV'sini SpDef'e kaydırın. Son saldırıda stat-upper'ları durdurmak ve rakibinizin entry hazard'larından daha çok canının düşmesini sağlamak için Roar kullanabilirsiniz, veya Rest'in PP'si düşük olduğundan aynı zamanda Wish de kullanabilirsiniz. Kullanabileceğiniz diğer saldırılar rakip kendi weather Pokemon'unu atarsa Rain'i geri getirmek için Rain Dance, Baton Pass takımlarını ve rakibin son kalan Pokemon'unun stat boost'ları durdurmak için Haze, veya Vaporeon'un defansını daha da arttırmak için Acid Armor.

Bu seti Ferrothorn, Tentacruel, Toxicroak, Reuniclus, SubCM Latias/Latios gibi Vaporeon'un dokunamayacağı Pokemon'ları indirdikten sonra kullanmaya başlayın.

Hydration Tank
~ Surf / Hydro Pump
~ Ice Beam
~ HP Grass
~ Rest
@ Life Orb
Nature: Modest
Ability: Hydration
EV: 252 SpA, 212 Def, 44 Speed

Vaporeon, aynı zamanda 110 base Special Attack'a da sahip. Rakibinizi şaşırtmak için böyle bir set de kullanabilirsiniz. Vaporeon, beklediğinizden daha iyi vuracaktır. Canınız düştüğünde Rest yapıp canınızı 1 turda tekrar fulleyebilirsiniz.