Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: ^^BjkBurak^^ Team
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar ben bu aralar drought takımlarından sıkıldım ve daha farklı takımlar yapmaya karar verdim. İşte biraz önce yaptığım takımım:

Spiritomb
Ability:İnfiltrator  İtem:Leftovers  Nature: Careful
EV dağılışı: 252def, 252spdef, 4hp
Saldırılar
-Shadow Sneak
-Sucker Punch
-Will-O Wisp
-Curse
Açıklama: Spiritombu ilk defa deniyorum. İlk olarak Spiritomb ile rakibe Will-O Wisp yapıyoruz ve atackını indiriyoruz. Böylece daha az zarar alıyoruz. Sonra Spiritomb'un hızı çok düşük olduğu için rakipe ilk vuran Shadow Sneak veya Sucker Punch kullanıyoruz. Baktık yenileceğiz. O zaman Curse ile rakiba ciddi zararlar veriyoruz.


Floatzel
Ability: Swift Swim  İtem: Life Orb  Nature: Jolly
EV dağılışı: 252Atk, 252Spd, 4Hp
Saldırılar
-Aqua Jet
-Waterfall
-Ice Punch
-Crunch
Açıklama: Ben burda Floatzel'i bir sweeper olarak kullanmak istedim. Rakibe en çok damage yapacak saldırımızı seçeceğiz. Eğer rakibimiz yüksek hızımıza rağmen yine bizden hızlıysa Aqua Jet yapalım.


Latios
Ability: Levitate  İtem: Leftovers  Nature: Timid
EV dağılışı: 252Spatk, 252Spd, 4Spdef
Saldırılar:
-Calm Mind
-Draco Meteor
-Thunderbolt
-Ice Beam
Açıklama: Öncelikle savaşa calm mind ile başlamalıyız. Böylelikle Spatk ve Spdef artar. Sonra rakibe Thunderbolt veya Ice beam ile saldıralım. Maçlarda gerekmedikçe Draco Meteor kullanmaktan kaçının bence. Çünkü Spatack'ımızı 2 derece düşürüyor.



Electivire
Ability: Motor Drive  İtem: Choice Scarf  Nature: Adamant
EV dağılışı: 252Atk, 252Spd, 4Hp
Saldırılar:
-Thunder Punch
-Ice Punch
-Earthquake
-Cross Chop
Açıklama: Ben Electivire'rı Sweeper olarak kullanmak istedim. Choice Scarf sayesinde hızımız artıcak ve ilk vurabileceğiz. Ice Punch zayıf olduğumuz Ground ve Grass tipine karşı Super Effective vurur. Thunder Punch bir Stab vuruşudur. Electivire'ın Atack gücü ile birleşince Defence'i kötü olan pokemonlara rahatlıkla tek atabilir. Diğer saldırılar ise güçlü olan saldırılardır onları da seçebilirsiniz.


Espeon
Ability: Magic Mirror  İtem: Leftovers  Nature: Modest
EV dağılışı: 252Spatk, 252Spd, 4Hp
Saldırılar:
-Psychic
-Shadow Ball
-Hp-Fire
-Toxic
Açıklama: Psychic stab vuruşudur rakibe müthiş zararlar verir. Shadow Ball Ghost ve Psychic tipine karşı iyi bir silahtır. Hp-Fire Bug tipine karşı iyi bir saldırıdır. Toxic ile Dark ve diğer tiplere karşı büyük avantajınız olur.


İnfernape
Ability: İron Fist  İtem: Life Orb  Nature: Jolly
EV dağılışı: 252Atk, 252Spd, 4Hp
Saldırılar:
-Thunder Punch
-Fire Punch
-Mach Punch
-Earthquake
Açıklama: Infernape benim her zaman favorimdir. Her yerde kullanırım. İron Fist ability'si ve Life Orb sayesinde Thunder Punch, Fire Punch ve Mach Punch saldırıları çok tehlikeli olur. Earthquake ise çok güçlü bir saldırı olduğundan kullanmak istedim.


Görüşlerinizi bekliyorum :pika:
Görüşlerini söyleyen yok mu? :S
İyi bir Ofansif Gravity takımı olmuş. Söylenecek fazla birşey yok. Oynayıp görmek lazım...  Tek hatası var. O da Floatzel... Takım Rain takım değilki Swift Swim kullanırsan ability'siz oynamış sayılırsın...
Floatzel yerine nasıl bir pokemon alabilirim.
(13-01-2012, 03:22 PM)^^BjkBurak^^ link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Floatzel yerine nasıl bir pokemon alabilirim.

Eğer ofansif istiyorsan Gyarados olabilir. Electric türünde saldırı alacağını hissettiğin an Electivire'e geçersen Electivire'ni de güçlendirmiş olursun. Güzel taktik  Onion021
İnfernape'nin Fire Punch veya Mach Punc saldırısı yerine Fire Blast kullanmanı öneririm.Floatzel yerine ise Gengar,Heatran veya Volcarano öneririm.
(13-01-2012, 03:54 PM)bondbrutus link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:İnfernape'nin Fire Punch veya Mach Punc saldırısı yerine Fire Blast kullanmanı öneririm.Floatzel yerine ise Gengar,Heatran veya Volcarano öneririm.

Mach Punch, Fire Punch "Fiziksel" yani Phsycally Offensive(Ofansif) saldırıdır. Yani pokemonun Atk statlarına bağlı olarak vurur. Ama Fire Blast Special yani Özel Ofansif bir saldırıdır. Yani pokemonun SpA statlarına bağlı olarak vurur. Bu yüzden böyle bir değişim asla yapılmamalı...
Tamam Gyarados yapacağım ama dragon dance Gyarados mu yapayım?
(13-01-2012, 06:01 PM)^^BjkBurak^^ link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Tamam Gyarados yapacağım ama dragon dance Gyarados mu yapayım?

bence öyle yap :)
Spiritomb'un EV'lerini çok kötü vermişsin. Genel bir kural olarak Pokemon'un iki defansını da arttırmak için önce HP fullenir, sonra EV'ler defanslara bölünür. Spiritomb'da defansları eşit olsun istiyorsan 252 HP/184 Def/72 SpDef Careful kullan. SpDef ağırlıklı istiyorsan 252 HP/252 SpDef/4 Def olsun.

Floatzel yerine DDGyara iyi olur, evet.

Calm Mind kullanacaksan Draco Meteor yerine Dragon Pulse kullan. Calm Mind'la Draco Meteor'u birlikte kullanmak mantıksız.

Fiziksel Infernape kullanacaksan kesinlikle Flare Blitz ve Close Combat kullan. Earthquake ve Fire Punch yerine kullanabilirsin.

Espeon ve Electivire iyi.
Sayfalar: 1 2