Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Alakazam
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 65.png]
Alakazam
[Resim: psychic.png]

Ability;
Magic Guard: Dolaylı saldırıları engeller.
Synchronize: Status olduğunda rakibide Status yapar.
Inner Focus: Flinch (Flinch olduğunuz tur rakibe vuramazsınız) olmayı engeller.

Statlar
55 / 50 / 45 / 135 / 85 / 120


Genel Bakış;
  Alakazam, ofansif bir psychic pokemonu arayanlar için iyi bir seçim gibi görünüyor. OU(OverUsed) listesindeki 50 pokemondan birisidir. Takımlarda Sweeper olarak iyi iş görebiliyor. Tek tür olması onun için pek avantaj sağlamıyor. Ancak dezavantajıda fazla değil. Yalnızca Fight ve Psychic pokemonlara karşı düşük hasar verirken Bug, Dark ve Ghost türü pokemonlara etkili vuruşlar yapabiliyor. Geriye kalan 12 türe ise normal etki edebiliyor.
  Statlarına baktığımızda SpA'sı ve Spe'i bakımında harika gibi görünsede önce vuramadığı takdirde çok büyük hasarlar alacaktır. Defansif statları vasatın altında olduğundan diğer ofansif pokemonlardan daha hızlı olmak zorunda. Ayrıca Priority önceliği bulunan bir saldırı alırsa çok HP kaybedecektir. Bu pokemonu kullanırken bunları gözönünde bulundurmalı ve takım arkadaşlarınıda iyi seçmelisiniz.
  Yükselticiler kategorisinde sıkça kullanılan Calm Mind move'una sahip. Kullanması zor olsada kullandıktan sonra saldırıları daha etkili olurken aldığı hasarda azalacaktır. Her türe Super effective yapabilmek için Shadow Ball, Psyshock/Psychic, Focus Blast kombinasyonu kullanılabilir. Bu kombinasyon Substitute ile ve Calm Mind ile kullanılabiliyor.
  Klasikleşmiş ability'lere sahip olan bu pokemon en iyi performansı Magic Guard ile veriyor. İstendiği takdirde kullanılabilecek 3 farklı ability'e sahip olması ona pek birşey katmıyor.


Örnek Stratejiler;

Substitute + 3 Attacks

~ Substitute
~ Psychic / Psyshock
~ Focus Blast
~ Shadow Ball 
İtem;Life Orb / Focus Sash
Ability;Magic Guard
Nature; Timid
EVs; 4 Def / 252 SpA / 252 Spe

Yüksek hızı ile bu diziliş çoğunlukla defansif pokemonlar karşısında avantajlı olacaktır. Substitute bastığınızda bir Chansey'in onu kırması için birkaç el gerekecektir. Bu süre içerisinde uygun saldırı seçilip rakip pokemon KO yapılır. Kendisinden hızlı pokemonlar için Focus Sash seçilebilir. Böylece OHKO olmayacaksınız ve ölmeden önce rakip pokemonu indirme şansına sahip olacaksınız.


Offensive Calm Mind
~ Calm Mind
~ Psyshock / Psychic
~ Focus Blast
~ Shadow Ball 
İtem; Life Orb / Focus Sash
Ability; Magic Guard
Nature; Timid
EVs; 4 Def / 252 SpA / 252 Spe

Bu diziliş ile Calm Mind basarak pokemonunuzun hayatta kalma süresini arttırabilirsiniz. Ve bunun yanında verdiğimiz 252 SpA EV'leriyle ve Calm Mind yükseltmesiyle birçok pokemona OHKO yapabilirsiniz. Bu dizilişte Life Orb kullanmak daha mantıklı görünüyor.
Çoktandır bir inceleme yazamıyorum, bari ben de bir şey ekleyeyim:

TrickSpecs Alakazam
~ Trick
~ Psyshock
~ Focus Blast
~ Shadow Ball
Item: Choice Specs
Ability: Magic Guard
EV: 252 SpA/252 Speed/4 HP
Nature: Timid/Modest

Alakazam'ı başka bir kullanma şekli. Bu haliyle Alakazam tam bir "wallbreaker" oluyor, yani rakibin defansif Pokemon'larını indirmeyi amaçlayan bir Pokemon. Alakazam'ın zaten çok yüksek Special Attack statı Choice Specs sayesinde hayvani boyutlara ulaşıyor (nature Modest'se 607!). Psyshock psişiğe dayanıklı olmayan hemen hemen her Pokemon'u en fazla 2 vuruşta indirebilecek güçte; Psyshock, rakibin defans statına vuran bir saldırı, o yüzden bu Alakazam normalde Special Attack kullanan Pokemon'ları durdurabilen Blissey ve Snorlax gibi Pokemon'ları da Psychock'la indirebiliyor. Focus Blast; Ferrothorn, Heatran, Hydreigon, Magnezone gibi Pokemon'lar için, Shadow Ball ise Latiler, Celebi ve Jellicent için. Trick ise rakibin bir Pokemon'unu durdurmak için ideal bir saldırı ve oyun sonlarında Alakazam'ın saldırı değiştirmesini de sağlıyor.

Buna ek olarak isterseniz Psyshock/Focus Blast/Shadow Ball/Energy Ball ile Life Orb da kullanabilirsiniz. Life Orb recoil'i Magic Guard tarafından engellendiğinden ve Life Orb da Special Attack'ınızı arttırdığından Choice Specs kullanıyormuşsunuz gibi blöf yapabilirsiniz, bu özellikle oyun sonlarında çok işe yarar. Onun için oyun başlarında sürekli aynı saldırıyı kullanın ki rakip oyun sonlarında sizin en son kullandığınız saldırıya dayanıklı bir Pokemon attığında büyük bir sürprizle karşılaşsın. (Örn: Psyshock'dan sonra Hydreigon)
teşekkürler güzel olmuş,geçen gende uu olan espeon,alakazamı figthinglerin çoğalmasından tekrar ouda görmek güzel  :)
607 mi? Harbiden inanılmaz.
ben alakazamla ne zaman subsitute yapsam aynı el kırılıyo subsitute pokemon onlinedadaha mı farklı çalışıyo acaba?
Pek po oynamışlığım yok ama yinede belirteyim. Psychic türün normalde dark türüne etkisiz vurup fight türüne etkili vurması gerekiyor.
Küçük bir hata mı oldu yoksa po da durum farklımı acaba?
(08-02-2012, 09:08 PM)nightshade link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Pek po oynamışlığım yok ama yinede belirteyim. Psychic türün normalde dark türüne etkisiz vurup fight türüne etkili vurması gerekiyor.
Küçük bir hata mı oldu yoksa po da durum farklımı acaba?
öyle ama ikincil türüne de bağlı.Mesela fightingin yanında steel türündeyse pokemon,etkili vurmak yerine ona normal vurur.
(08-02-2012, 08:32 PM)Pocket Monsters link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ben alakazamla ne zaman subsitute yapsam aynı el kırılıyo subsitute pokemon onlinedadaha mı farklı çalışıyo acaba?

Yoo, Pokemon Online'da Substitute doğru çalışıyor. Problem Alakazam'da. Alakazam'ın defansları 55/45/85. Special yönden çok kötü değil, ama fiziksel yönden berbat. O yüzden Substitute'u rakibin Pokemon değiştireceğini düşünüyorsanız kullanın.