Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 014 - Electric Shock Showdown
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Electric Shock Showdown
Japonca Adı : Electric Battle! Kuchiba Gym
Türkçe Adı  : Elektrik Şok Gösterisi


[Resim: genizet.png]

2 hafta kaybolduktan sonra, kahramanlarımız Vermilion Şehri’ne ulaşırlar. Misty köpüklü bir banyonun, Brock temiz kıyafetlerin, Ash de yeni bir rozetin hayalini kurar. Ancak ortada tuhaf bir sorun olduğunu fark ederler. Pikachu yerde bitkin bir şekilde uzanmaktadır. Onun açlıktan bu hale geldiğini düşünürler ve hep birlikte Pokémon Merkezi’ne giderler.

Ash, Pokémonlar’ını iyileştirmesi için Hemşire Joy’a verir. Bu sırada Pokémon Merkezi’ne acil bir hasta gelir. Hemşire Joy bunun gelen 15. hasta olduğunu söyler. Bu Pokémonlar, Vermilion Şehri Spor Salonu’nda maç yapıp bu hale geliyorlarmış. Ash de bu salonda maç yapmaya karar verir. Bu sırada Pikachu’nun iyileştiğine dair bir sinyal gelir. Pikachu, bu yaralı Pokémonlar’ı görünce maç yapmak istemez ama Ash korkak olmamasını söyleyerek onu ikna eder.

Ash, arkadaşlarıyla spor salonuna gelir. Teğmen Surge çok uzun boylu olduğu için kahramanlarımız ondan daha da korkmaya başlarlar. Teğmen Surge ve arkadaşları Pikachu’yla dalga geçerler. Ash onlara neden benim Pikachu’mla dalga geçiyorsunuz dediğinde Teğmen Surge sana göstereyim diyerek kendi Pokémon’unu sahaya yollar:

Raichu: Elektrik elemanlarından bir fare Pokémon. Raichu, Pikachu’dan gelişmiştir. 10O..O00 volttan daha fazla bir enerjiyle şok edebilir. Bu enerji bir Dragonite’in bilincini kaybetmesine yetebilir.

Pikachu ve Raichu sahadaki yerlerini alırlar. Maç, Pikachu’nun Şimşek Şoku saldırısı ile başlar. Ancak bu şoktan hiç etkilenmez. Üstüne üstlük kendisi öyle güçlü bir Şimşek Şoku saldırısı yapar ki Pikachu ayağa kalkmakta güçlük çeker. Ash onu geri çağırır ama Pikachu savaşmakta direnir. Teğmen Surge, Raichu’ya Mega Yumruk ve peşinden de Mega Tekme saldırısı yapmasını söyler. En sonda güçlü bir Şimşek Şoku saldırısı ile maçı bitirir.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Raichu

Pikachu, gözlerini Pokémon Merkezi’nde açar. Ancak vücudundaki yaralar haricinde gururunda da yaralar açılmış gibi duruyordur. Ash ona güvendiğini gayret edince kazanabileceklerini söyler. Bu sırada Hemşire Joy gelerek kazanmalarının bir yolu olduğunu söyler. Bunun da şimşek taşıyla gerçekleşebileceğini söyler. Bu taş sayesinde Pikachu’yu Raichu’ya dönüştürebilirmiş. Ash bunu Pikachu’ya sorar ve o da bunu istemediğini belirtir. Raichu’yu kendisi olarak yenip hem Ash’in hem de kendisinin gururunu kurtaracağını söyler. Tabi bunları Meowth’ın camın dışarısındaki çevirisinden anlarız.

Kahramanlarımız yola koyulur fakat yollarını 3 kişi keser. Bunlar bizim kötülerimiz Roket Takımı; ama bu sefer bizi şaşırtıp iyilik yaparlar. Ash ve Pikachu’ya tezahürat yapıp o Raichu’ya gününü göstermelerini söyleyerek giderler.

Salona varırlar ve maç yeniden başlar. Roket Takımı da camın dışındaki yerini alır. Raichu, Pikachu’ya kuyruğuyla defalarca vurmaya başlar. Sonra Vücut Çarpması saldırısı yapar. 2. kez Vücut Çarpması saldırısı yapacakken Pikachu son anda kaçar. Ash, Pikachu’ya Çeviklik saldırısı yapmasını söyler. Böylece Raichu’nun Vücut Çarpması saldırılarından rahatça kurtulur. Bundan sıkılan Teğmen Surge, Raichu’dan Yıldırım saldırısı ile bu işi bitirmesini ister. Bu saldırı ile bütün salon yerle bir olur. Fakat Pikachu kuyruğunu topraklama için kullanarak kendini bu saldırıdan korur. Teğmen Surge, bir Yıldırım daha ister ama Raichu tüm enerjisini bir önceki saldırıda harcadığı için bu saldırıyı gerçekleştiremez. Böylece Pikachu üst üste saldırılar yaparak Raichu’yu yener. Teğmen Surge Ash’i tebrik eder ve ona hak ettiği Şimşek Rozet’ini verir.

Ash ve Pikachu etkileyici bir performans göstererek bir Şimşek Rozeti kazandı. Yine de amaçlarına ulaşmaktan çok uzaktaydılar. Tıpkı Roket Takımı gibi. Bu yüzden maceramız burada sona ermiyor.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Hemşire Joy
Teğmen Surge


[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


James: [Resim: rsiconani109.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Teğmen Surge: [Resim: rsiconani026.gif]


Diğer Eğitmenler & Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani010.gif][Resim: rsiconani016.gif][Resim: rsiconani019.gif][Resim: rsiconani027.gif][Resim: rsiconani043.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Pikachu, spor salonu liderini yenmek için Raichu'ya dönüşmeyi kabul etmez.
- [Resim: 03.gif]Ash, Teğmen Surge'ü yener ve Şimşek Rozeti kazanır.





[Resim: bymanga.png]
eline sağlık çok güzel olmuş...