Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 013 - Mystery Of The Lighthouse
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Mystery Of The Lighthouse
Japonca Adı : Bill's Lighthouse
Türkçe Adı  : Fenerdeki Gizem


[Resim: genizet.png]

Dostlarımız ormanda dolanıyorlar ve sanırım yine yollarını kaybetmişler. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Ash, doğup büyüdüğü Pallet Kasabası’nı terk edeli uzun zaman oldu. Böylece Pokémon yolculuğuna da başlamış oldu. Daha şimdiden Pokémon Ligi’ne katılabilmek için 2 değerli rozet kazandı. Bir Pokémon eğitmeninin lige katılabilmesi için 6 tane Pokémon’u eğitmesi gerekir. Ash’in Pokémonlar’ı: Pikachu, Pidgeotto, Butterfree, Bulbasaur, Charmander ve Squirtle.

Ash koşarak sonunda ormandan çıkar ve çok güzel bir kumsala gelir. Burada bir Pokémon görür:

Krabby: Görünüşe aldanmamak lazım. Küçük ama marifetli bir Pokémon’dur.

Ash ona bir PokéTopu fırlatarak onu yakalar. Ancak PokéTopu’nu eline aldığında bir anda ortadan kaybolur. Ash, bu durumdan hiçbir şey anlamaz. Meğer eğitmenler yanlarında sadece 6 Pokémon taşıyabiliyorlarmış ve yeni yakaladığı Pokémonlar Profesör Oak’ın yanına gidiyormuş. Ash, Krabby’nin durumunu merak ettiği için Profesör’ü aramak ister. Bunun için etrafta telefon ararlar. Bir deniz feneri görünce hepsi çok sevinir. Ash, telefon edebileceği için, Brock nerede olduklarını öğrenebilecekleri için Misty de uyku tulumu olmadan rahat bir yatakta uyuyabileceği için çok mutlu olur.

Geceye doğru deniz fenerine varırlar. Zili çaldıklarında kendisini göremedikleri bir kişiyle konuşup içeri girerler. Ash, telefonun karşısına geçip Profesör Oak’ı arar. Krabby’sinin iyi olduğunu görünce rahatlar ama Profesör ona torunu Gary’nin iri bir Krabby yakaladığını söyleyince morali bozulur. Profesör’e bir deniz fenerinden aradığını söyler. Böylece burasının genç bir Pokémon araştırmacısı olan Bill’in deniz feneri olduğunu öğrenirler. Arkalarına baktıklarında Bill’i görürler. Fakat bu işte bir gariplik vardır. Çünkü bir insan yerine Pokémon görürler. Ancak bunun Kabuto kostümü giymiş Bill olduğunu anlamaları uzun sürmez. Bu kıyafetin içinde sıkışıp kalmıştır. Ash, ona kıyafeti çıkarması için yardım eder. Bu kostümleri giymesinin nedeni de Pokémonlar’ı daha iyi anlayabilmekmiş.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Krabby

Bill Pokémonlar hakkında bilgiler vermeye başlar. Dünyada 150 milyondan fazla Pokémon türü varmış. Ash’e Pokémon eğitmeni olduğundan, onları görme olanağı olduğu için çok şanslı olduğunu söyler. Kendisinin de şuan aramakta olduğu bir tane Pokémon türü olduğunu söyler. Bizimkiler bu türün hangisi olduğunu merak ederler. Bill de onlara göstermek için onları deniz fenerinin tepesine çıkarır ve onu anlatmaya başlar: “Belki de gelmiş geçmiş Pokémonlar’ın en büyüğü. Yaşayan Pokémonlar’ın en büyüğü. Bugüne kadar onu gören kimse olmamış. Çok uzun yıllardan beri dünyayı dolaşıp duruyor ve sürekli bir dost arıyor. O çok yalnız. Üstelik bu dünyada kendi türünde bir tek Pokémon daha yok. Bir gece okyanustan gelen garip bir sesle uyandım. Seninle tanışmak istiyorum diyordu. Okyanustan deniz fenerine sesleniyordu, hadi arkadaş olalım diye.” Bill tekrar geldiğinde onunla tanışmak istediğini anlatır.

Tam bu sırada onun sesi tekrar duyulur ve okyanusa baktıklarında onlara doğru yaklaşan kocaman bir Pokémon görürler. Bill de ona deniz fenerinin ışığıyla sinyal gönderir. Pokémon tam onlara yaklaşmışken Roket Takımı devreye girip her şeyi mahveder. Bu nadir bulunan Pokémon’u yakalamaları gerektiğine inanıp ona saldırırlar. Pokémon da buna sinirlenip deniz fenerine saldırır. Roket Takımı’nı bir kuyruk darbesiyle gökyüzüne postalar. Bill ona durmasına söyler ama Pokémon durmaz. Oradan hızlı bir şekilde uzaklaşır.

Sabah olduğunda Ash ve arkadaşları yollarına devam etmek için oradan ayrılmaya karar verirler. Bill burada kalıp o Pokémon’u bekleyeceğini söyler. Böylece vedalaşıp ayrılırlar.

Zaman içinde size bu gizemli Pokémon hakkında bilgi vereceğiz. Ne kadar çok araştırsak da onlar hakkında ne kadar az bilgimiz olduğunu göreceğiz. Bu yüzden kahramanlarımızın Pokémon dünyasına yaptığı inanılmaz gezi devam etmek zorunda.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Profesör Oak
Bill


[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani004.gif][Resim: rsiconani007.gif][Resim: rsiconani012.gif][Resim: rsiconani017.gif][Resim: rsiconani098.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Gary: [Resim: rsiconani098.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani149.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Ash, bir Krabby yakalar.
- Ash, Bill ile tanışır ve kocaman, gizemli bir Pokémon görür.





[Resim: bymanga.png]
DEV POKEMON ???
Pokemonun küçükken bana karmaşık duygular yaşatan bölümlerinden biridir bu bölüm.Hem ürpertici hem de çok güzel bir bölümdü.
ben hep sıkılırdım bu bölümde