Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: #016 Pidgey
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
PIDGEY #016

[Resim: 016Pidgey.png]

Animede Pidgey:
[Resim: Casey_Pidgey.png]

Mangada Pidgey:
[Resim: Oak_Pidgey_Adventures.png]



[Resim: acbia0.jpg]


Adı :Pidgey
Orjinal Adı :Poppo
Element :Kuş - Normal
Tür :Mini Kuş Pokémon
Yeteneği :Keen Eye Yada Tangled Feet
Gizli Yeteneği :Big Pecks
Pokedex Numarası :Kanto :#016 Johto :#010 Hoenn :#218
Boyu :30 cm
Ağırlığı :1800 gr


Pidgey yada Japonca İsmi ile "poppo" Pokémon' un 1. nesil oyunlarda tasarlanmış bir kuş pokémondur. Evrimine 18. seviyede Pidgeotto' ya dönüşerek başlar ve 36. Seviyede Pidgeot olarak tamamlar.

[Resim: mhep7c.jpg]

Pidgey, küçük ve tombul bir kuş olarak tanımlanabilir. Gövdesinin üst kısmı kahverengi alt kısımları ise ten rengidir. Ayaklarının ikiside pembedir. Sıradan kuş tüyleri vardır. Evrim Sonrası halleri de aynı özelliği taşır. Göz kenarlarına ışığı kırıp görüşü arttırmak için siyah lekeler bulunur. Diğer tüm kuş pokémonlara göre küçüktür.(Tailow, Starly, Spearow ve Pidove' e göre) -ilginçtir ki tüm u pokémonlar kendi bölgelerine hastır. Pidgey pençeli ayakları sayesinde yerde küçük böcekleri yakalar.

[Resim: n471hh.jpg]

Pidgey, navigasyon ve düşman saldırılarını sezmek için kullandığı güçlü bir önseziye sahiptir. Bu şekilde hem avcılardan kaçar hemde gideceği yeri bulur. Bu özellikleri onların postacı olarak kullanılmasına sebeğ olmuştur.

Genel olarak uysal bir pokémon olarak bilinir. Rakip bir pokémon karşısında savaşmayı değil eğer yapabiliyorsa kaçmayı seçer. Ufak boyu uzun çalı ve otların arasında rahalıkla kamufle olmasını sağlar. Eğer savaşa mecbur kalırsa Sand-Attack yada Gust gibi saldırılara başvurur. Ama genel olarak bundan hoşlanmaz, eğer sıkıştırılırsa hızlı ve sürpriz saldırılarla rakibini ekarte eder. Genelde genç ve deneyimsiz antrenörlerin favori tercihidir. Ama yanında bir de sorun getirir. Pidgey' in yüksek önsezisi sayesinde eğiticisinin maç içerisindeki hissiyayını sezebilir. panikleyen bir eğitici pidgey' inin maçta büyük sorunlar yaşamasına ve hatta ciddi yaralar almasına sebep olacak şekilde dikkatinin dağılmasına sebep olabilir.


[Resim: 2dtpxty.jpg]

Pidgey, sık görülen bir pokémondur. Dolayısıyla pek çok yerde görülebilir. Genelde ormanların yüksek kesimlerinde yaşamayı tercih eder. Genelde Rattata' larla birlikte sürü halinde yaşarlar. Doğal yaşam alanları Kanto ve Johto olmasına rağmen Sinnoh' tada görülebilirler.

[Resim: 23u8qjn.jpg]

Pidgey genelde Caterpie, Weedlee ve Wurmple gibi küçük böceklerle beslenir.

[Resim: dxz9k5.jpg]

[Resim: xf6u.png]

[Resim: 2n7gy7d.jpg]

[Resim: xf73.png]

[Resim: w7n5o3.jpg]

[Resim: xf7j.png]

[Resim: 2uxtq49.jpg]

[Resim: 33csp68.jpg]

1. Jenerasyon

[Resim: xf7r.png]




3. Jenerasyon

[Resim: xf8j.png]


4. Jenerasyon

[Resim: xf8p.png]


5.Jenerasyon

[Resim: xf8w.png]


[Resim: 2djqu07.jpg]


1.Jenerasyon

[Resim: xf98.png]


3. Jenerasyon

[Resim: xf9h.png]


4. Jenerasyon

[Resim: xf9s.png]


5. Jenerasyon
[Resim: xf9y.png]


devam edecek...