Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Advance Trainer ile Trainer ve GYM Leader Datasıyla Oynamak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Evet, arkadaşlar Advance Map eğitiminin ardından bir de advance Trainer konusunda sizlere yardımcı olacak bir eğitimi bende hazırlayayım dedim. İşe ilk olarak A-trainer üzerinden herhangi bir trainer'in veya salon liderinin POKEMON Verilerini değiştirerek başlayalım. Bu eğitimi hiç script(oyunun gidişatına etki eden betik kodlar) işlerine girmeden yapalım.

[Resim: spxb.png]

İlk iş olarak programımızı açalım daha sonra File->Open ROM seçeneğinden değişiklik yapacağınız ROM' u seçelim.Ben Firered Seçtim

[Resim: sq20.png]

Resimde gördüğünüz gibi bir şey çıkacak ortaya. Oyundaki Trainer ve GYM liderlerinin tamamı listelenecek. Burada şöyle bir durum var. İsim kısmında herhangi birşey yazmayan Trainerlarla oyun içerisinde karşılaşmayacaksınız. Yani onları dikkate almayın.  Trainerimizin genel bilgilerinin olduğu bölümde O trainerin Trainer statüsü, Adı ve Parasal gücünü göreceksiniz.(Parasal gücü değiştirdiğinizde, o Trainer Statüsündeki Tüm Trainerların parasal gücü(Money Rate) artacaktır. Yani siz "BUG CATHER" olan birisinin Money Rate ini 20 yaptığınızda oyundaki tüm BUG CATHER'ların statüsü 20 olur...) Pokemon Data kısmında ise malum bizi ilgilendiren bu Trainerların POKEMON bilgileri yer alıyor. items kısmıda resimde yazdığım gibi o trainer' in savaş sırasında kullanabileceği itemler yer alıyor.
Bir de not eğer bir trainer datalarını değiştirdikten sonra "SAVE" tuşuna basmadan başka bir trainere geçerseniz yaptığınız tüm değişiklikler siliniceketir. O yüzden değişiklikleri tamamladıktan sonra kaydetmeyi unutmayın.

Şimdi isterseniz Bizim PEWTER CITY GYM Leaderi Kazanova BROCK' un pokemonlarını değiştirelim.

[Resim: sq84.png]

Şimdi gördüğünüz Gibi "BROCK" un trainer kodu 19E Bu kodlar size arama sırasında kolaylık sağlar. Genelde Oyunun Sevii Adalarına kadar ki kısmına kadar belli başlı Pokemon Trainer türlerinden olan Trainerlar hep alt alta sıralanmış. Tüm GYM Liderleri alt alta gördüğünüz gibi. Evet Hemen BROCK' un POKEMON DATA kısmına gelelim..

[Resim: sqc1.png]

Böyle Bir Menü çıktı. Pokémon Amount Kısmı, Brock' un savaşta kaç pokémon kullanacağını belirtir. "2" Gördüğünüz gibi. Bunu 6' ya kadar çıkartabiliriz. Yapalım. Yapınca "Repoint Needed" şeklinde bir uyarı belirdi.
Bunu düzeltmek için Repoint Kısmına tıklayalım.


[Resim: sqg3.png]

Böyle bir menü açıldı. Bu bizim Offset Sayfamız. Bu menüde "SUGGESTED" yazan mtin kutusu içerisindeki tüm yazıyı "NEW OFFSET" yazan metin kutusuna yapıştıralım.(Bunu neden yaptığımızı ilerde kodlarla çalışmaya başladığımızda anlatacağım.)Tamam, Artık Rahat Rahat Brock'un pokemonlarıyla oynayabiliriz.

İstersek "Dual Battle" Tikiyle Maçı, İkili maç haline de getirebiliriz.

[Resim: sqml.png]


Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi Pokemonumuzu belirleyelim. Daha sonra iş bu pokémonun yapacağı hamlelere geliyor.


[Resim: sqpj.png]


-Eğer No Item/Default Attack yapmışsanız. Bu pokémon seviyesince kullanabileceği hamlelerden 4' ünü yapar ve hiç bir "item" taşımas
-Eğer No Item/Custom Attack yapmışsanız, Bu pokémon bir "item" taşımaz ama sizin seçeceğiniz herhangi bir 4 hamleyi yapar. (Magikarp'a Hyper Beam bile yaptırabilirsiniz.)
-Cutom Item/Default Attack seçeneği ise, tahmin ettiğiniz üzre Standart salsırılar ancak kullanıcının seçeceği bir item verir rakip pokémona...
-ve son olarak Custom Item/Custom Attack, "item" i ve hamleleri de siz belirlersiniz.

Not: Bir pokemon için No Item/custom Attack derken başka bir pokemonun için örneğin bir No Item/Default Attack diyemessiniz. Yaptığınız seçim diğer tüm Pokémonlar için geçerli olacaktır.

Eğer Custom Attack Demişseniz;

[Resim: squu.png]

Resimdeki gibi atakları belirlersiniz. illaki 4 hamleyide kullanmak zorunda değilsiniz. (-) işaretini eğer hamle olarak belirlerseniz, Bu işaret seçili Atağın boş olduğunu gösterir.

Bu şekilde 6 Pokémonu da istediğiniz gibi belirledikten sonra "SAVE" tuşuna basmayı unutmayın. yoksa yaptıklarınız kaybolur.

Son Olarak, oyundaki Trainerların (Hangisinin-Hangisi ) olduğunu nasıl anlayacağım derseniz ben bunu iki şekilde yapıyorum(Belki daha kolay yolu vardır.)Eğer Advance Map programınız yoksa bu kısmı biraz zor. Önceden teker teker tüm trainerlarla savaşın.(Bunu yaparken o trainerin Statüsünü ve Adını kaydedin ve daha sonra tekrar ayarlayın.)

Ama Advance Map programınız varsa bu kısmı biraz daha kolay. İlk olarak şu programı indirin ve rardan çıkarın.

Alıntı:https://www.fileserve.com/file/4Fsjsb5/p...g2-1-1.zip

Daha sonra advance map' e girin. Oradan ilk olarak. Settings ->Choose Script Editor' den. bu inidirip kurduğunuz programı seçin. Daha sonra üzerinde değişiklik yaptığımız ROM' u açın. Biraz bekletecek daha sonra sol köşede "From Header" Seçeneğine Tıkalayın. Bir sürü numaralandırılmış klasör ismi çıkacak karşınıza. Onların içinden "3" tıklayın. Genelde Tüm şehir ve Route' lar "3" klasörünün içinde, Viridian Forrest, Mt.Moon gibi yerler ise "1" klasörünün içinde. Tamam klasör "3" ü seçtiniz. Buradan artık mapları göreceksiniz. PEWTER CITY' ı seçin ilk. (Haritası yüklenecek.) Haritanın üsütünde(bu sırada sakın haritaya tıklamayın) "EVENTS" Diye bir düğme var ona tıklayın. daha sonra. Tüm Ewentleri göreceksiniz. Resimdeki gibi:


[Resim: sr6t.png]

Pewter girişinin yanındaki "W" ye çift tıklayın. Böylece PEWTER GYM' e girin.(Diğer Yol "6" numaralı klasörün "2" numaralı Haritası [Haritalar her zaman "0" dan başlar.])Evet içerde bir sürü "P" yazısı göreceksiniz. Brock en sondaki "P" Ona gelip bir defa tıklayın. Yandaki menüdeki seçeneklerde OPEN SCRIPT yazısı var ona tıklayın. Önceden yüklediğimiz program açılacak.


[Resim: srbl.png]

Resimdeki gibi işaretli olan 0x19E kısmını Advance Trainerden hatırladınız. değil mi? Brock' un Trainer ID' si bu işlemi oyundaki tüm trainerlar için kullanabilirsiniz.

NOT: Bu kodları kopyalayıp, Trainer olmayan insanlara yapıştırmak yeni bir Trainer eklemenizi sağlamaz o yüzden sakın denemeyin. Yeri gelince Sıfırdan Trainer Eklemeyi de anlatacağım ilerde. Bir küçük not da Borck' un Trainer ID' sini aldığımız satırın başında "Trainerbattle" yazıyordu eğer tıkladığınız karakterde böyle bir ibre yoksa, bilin ki o kişi ile tıkladığınız yerde savaşmıyorsunuz.

Uzun ve zor gibi gelebilir ama hiçte öyle değil. Tüm detayları anlatmaya çalıştığı için böyle, anlamadığınız yada merak ettiğiniz başka şeyler olursa çekinmeden hem özel ileti yoluyla hemde, mesaj olarak ulaşın. Yardımcı olmaya çalışalım...


Ahm_Porgrammer
Eline sağlık, güzel olmuş :)
Bende open script açılmıyor
Öncesinde dediğim program kurulu olacak ve Advance Map'den Settings ->Choose Script Editor kısmından dediğim programı seçeceksin, sçince sana bi evet/hayır sorusu gelecek "hayır" seçeneğini seçeceksin. Daha sonra gelecektir.(Tabi ben 1.95 versiyonuyla yaptım belki 1.92 de olmuyordur...)
Çok sağol oldu
Linki verebilir misin  Smile