Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: #019 Rattata
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[align=center] RATTATA #019

[Resim: 019Rattata.png]

[Resim: acbia0.jpg] 

İsim: Rattata
Tür: Normal
Tip: Fare Pokemon
Yetenekler: Run Away yada Guts Gizli Yetenek: Hustle
Pokedex Numaraları: Kanto #019 - Johto #017 - Hoenn #221
Ağırlık: 3.5 kg
Yükseklik: 0.3 m

Rattata (Japonca ismi ile Koratta) 1. Jenerasyona ait Normal türü bir pokemondur.Rattata 20. seviyede ilk evrimi ve son evrimi olan Raticate'e evrimleşir.

Ayrıca Pokemon Rumble'deki tek başlangıç pokemonudur.

[Resim: mhep7c.jpg]

Rattata küçük ve sıradan bir kemirgendir.Onun en önemli özelliği büyük ön dişidir.Kemirgenler gibi dişleri ömrü boyunca sürekli büyür ve kemirerek aşınır.Rattata'nın sırt kısmındaki kürkü mor,karın kısmındaki kürkü krem rengidir.Bu renklenme (üst kısmı koyu,alt kısmı açık) küçük hayvanlarda bir korunma mekanizmasıdır.

[Resim: n471hh.jpg]

Rattata'nın basit yaşam ihtiyaçları onları her türlü ortamda yaşamalarına olanak sağlar.Çok hızlı çoğalırlar bu sayede yeni bir alana hemen kolonize olabilirler.Ayrıca çok hızlıdır ve dişleri sürekli büyür.

[Resim: 2dtpxty.jpg]

Rattata doğada ovalarda ve savanada yaşar.Ancak hayatta kalma yetenekleri sayesinde her türlü yerlerde yaşayabilir.Kanto,Johto ve Sinnoh bölgesinde oldukça yaygındır.

[Resim: 23u8qjn.jpg]

Rattata'da söz konusu yemek olduğunda hiç seçici değildir ve nerdeyse yenilebilir herşeyi yerler.Ancak favorisi Chilan Berry'dir.

Animenin ilk bölümünde Rattata ile ilgili Ash'in Pokedex'i ''Rattata peynir,fındık,meyve ve Berry sever .... ve aptal gezginlerden yiyecek çalar.'' demiştir.

DEVAM EDECEK...