Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 011 - Charmander! The Stray Pokémon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Charmander! The Stray Pokémon
Japonca Adı : The Lost Pokémon: Charmander
Türkçe Adı  : Kayıp Pokémon Charmander


[Resim: genizet.png]

Yeni Pokémon’uyla birlikte Ash ve arkadaşları Vermilion Şehri’ne gitmeye çalışırlar. Ama gene kaybolurlar. Ash, elindeki haritaya göre patikayı takip ederlerse oraya varacaklarını söyler. Tam yola çıkacaklarken bir kayanın üzerinde bir Pokémon görürler:

Charmander: Doğumundan itibaren kuyruğunun ucu yanan bir canlıdır. Söylentiye göre bu alev sönerse Charmander ölür.

Ash, Charmander’ı yakalamak için PokéTopu’nu fırlatır ama Charmander kuyruğuyla onu geri savurur. Brock, tekrar denemesini söyler. Ash, bir daha PokéTopu’nu atar. Bu sefer yakalar ama Charmander birkaç saniye sonra dışarı çıkar. Pikachu nedenini anlamak için onunla konuşur. Sonra da gelip bizimkilere anlatır. Meğer Charmander’ın bir sahibi varmış ve kayanın üzerinde onu gelip almasını bekliyormuş.

Kahramanlarımız, Charmander’ı orada bırakıp Pokémon Merkezi’ne giderler. Bu sırada şiddetli bir yağmur başlar. Brock da Charmander’ın ne yaptığını merak eder. Acaba sahibi onu almış mıdır diye düşünürken yan masadan gülüşmeler gelir. Charmander’ın sahibi olan Damian isimli çocuk arkadaşlarına Charmander’ı bir kayanın üzerinde bırakıp onu terk ettiğini anlatır. Onu güçsüz bulduğunu bu yüzden bir daha geri almayacağını söyler. Brock buna çok sinirlenerek çocuğun yakasına yapışır. Gidip o Charmander’ı alacaksın der. Fakat çocuğun buna hiç niyeti yoktur. Brock dışarıdaki yağmuru hatırlayıp Charmander’ın alevinin sönmesinden korkar.

Böylece kahramanlarımız yağmurluklarını giyerek Chamander’ın yanına giderler. Zavallı Charmander hala sahibinin gelmesini beklemektedir. Kuyruğundaki alev sönmesin diye bir yaprağın altına sığınmıştır ama bu pek işe yarıyor gibi görünmez. Onu tek başına gören Spearowlar saldırmaya başlarlar ama Pikachu’nun Şimşek Şoku tam zamanında Charmander’ın imdadına yetişir. Alevin çok küçüldüğünü gören Brock, yağmurluğunu çıkarıp Charmander’ın üzerini örter ve onu hızlı bir şekilde Pokémon Merkezi’ne getirirler. Hemşire Joy onu hemen muayene eder. Bizimkiler dışarıya çıkıp Charmander’ın iyileşmesini beklerler. Bir süre sonra acilin ışığı söner ve Charmander normale döner.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Charmander

Sabah olunca Brock, telaşla gelip Misty ve Ash’i uyandırır. Onlar daha ne olduğunu soramadan Brock, Charmander’ın gittiğini söyler. Onun Damian’ı beklemek için tekrar o kayaya gittiğini anlamaları çok vakitlerini almaz. Brock hayal kırıklığına uğrasa da yollarına onsuz devam etmeleri gerektiğini kabullenir.

Roket Takımı bu kez de karşımıza otomatik bir çukur açıcıyla çıkar. Güzelce bir çukur açıp bizimkileri tuzağa düşürürler. Ama Pikachu dışarıda kalır. Roket Takımı üzerine elektrik geçirmeyen bir kıyafet giyerek Pikachu’nun yanına gelir. Pikachu korkudan Şimşek Şoku saldırısı yapar ama fayda etmez. Çareyi kaçmakta bulur ama bu sefer de Roket Takımı’nın balonlu silahına yakalanır. Bu balonda elektrik geçirmediği için; Pikachu pes eder. Ash, Pikachu’nun zor durumda olduğunu anlayarak çukurdan çıkmaya çalışır ama nafile. Sürekli düşmekten başka bir şey yapamaz. Roket Takımı, Pikachu’yu alıp gitmek üzereyken arkadan biri gelir. Bu Charmander’dan başkası değildir. Pikachu’yu hemen bırakmalarını ister. Roket Takımı onu ciddiye almaz ama güçlü bir alev saldırısının ardından onun ne kadar ciddi olduğunu anlarlar ve Pikachu’yu bırakıp hızla kaçarlar. Ash, ona teşekkür eder ve onlarla gelmesi için teklifte bulunur.

Bu sırada ağaçların arasından Damian çıkar. Charmander’ın ne kadar güçlü olduğunu görüp onu geri almaya geldiğini söyler. Charmander, Ash ile Damian arasında kalır. Brock, Damian’ın onu terk ettiğini, bunu tekrar yapabileceğini hatırlatır. Damian işini şansa bırakmamak için Charmander’a PokéTopu’nu fırlatır. Ancak kararını vermiş olan Charmander, PokéTopu’nu kuyruğuyla Damian’ın suratına geri yollar. Sonra da Pikachu’yla beraber ona saldırırlar ve Damian “Anneciğim!” diyerek oradan kaçar. Brock, Ash’e Charmander’ın tam ona göre bir Pokémon olduğunu ve alması gerekenin o olduğunu söyler. Bunun için Ash, Charmander’a bir PokéTopu atar ve Charmander da seve seve içine girer.

Böylece Charmander, bu yolculukta Ash ve arkadaşlarına katılır. Belki de kaybolmak o kadar kötü bir şey değildir. Özellikle dostlarınla kaybolduğunda; ama tabi arkadaşlarınla doğru yolu bulmak en iyisidir.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Hemşire Joy
Damian


[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani004.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Damian: [Resim: rsiconani004.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani021.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Ash, kötü mualeme görmüş bir Charmender yakalar.





[Resim: bymanga.png]