Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash Ketchum (Taslak)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
frknk
Dikkat!
Bu konu Spoiler İçermektedir.


Ash Ketchum

[Resim: 185px-Ash_BW.png]

Yaş - 10
Cinsiyet - Erkek
Göz Rengi - Kahverengi
Saç Rengi - Siyah
Şehri - Pallet Town
Bölgesi - Kanto
Akrabaları - Delia Ketchum, Bilinmeyen Dedesi
İlk Görüldüğü Bölüm - Pokémon - I Choose You!
Türkçe Seslendirmen - Ahmet Taşar
İngilizce Seslendirmen - Veronica Taylor, Sarah Natochenny
Japonca Seslendirmen - Rica Matsumotu


Ash Ketchum(Japonca: Satoshi) Anime'nin ve Electric Tale of Pikachu(Pikachu'nun elektirk kuyruğu) mangasının baş kahramanıdır. Japonca'da ismini Pokemon'un yaratıcısı Satoshi Tajiri'den almaktadır. İngilizce'de soyismini ise "Gotta Catch 'em All" ilkesinden almaktadır. Bu düstur Türkçe'de "Hepsini yakalamalıyım" anlamına gelir.


Anime'de Ash
Ash'in yaşamındaki temel hedefi, dünyanın en iyi pokemon ustası olmaktır. Bu hedef ilk bölümden son bölüme kadar aynıdır ve her bölgede Ash adeta yeni bir başlangıç yapmıştır. Ash 10 yaşında Kanto Bölgesinin Pallet kasabasından seyahatine başlamıştır. Sıcak kanlı, iyi niyetli ve bir o kadar inatçı, aceleci bir antrenördür. Seyahatine başlarken biçare Pikachu'yu seçmiş, başlangıçta bu küçük pokemon ile epey zorlansada ileriki bölümde mükemmel birer dost olmuşlardır. Her şeyin başladığı gün saatini kazara kırmış ve ilk pokemonunu almak için epey geç kalmıştı. Bunun sonucu olarak 3 standart başlangıç pokemonunu diğer antrenörlere kaptırmış ve Prof. Oak'ın elindeki son pokemon olan Pikachu'yu almıştır.  Ancak Ash'in hedefine ulaşmak için öğrenmesi gereken daha çok şey ve yürümesi gereken çok fazla yol var.
  İlk pokemonunu şansının yardımıyla yakalamıştı. Kesinlikle savaşmak konusunda hiçbir şey bilmiyordu. Aynı şekilde ilk rozetlerininde birçoğunda şansı ona yardım etmiş ve hatta bazılarını savaşmadan kazanmıştır. İlk olarak Teğmen Surge' ün Raichu'su karşısında pikachu'su ile yaptığı savaşta gerçek bir zafer kazanmıştır. Bundan sonra çocukluğundan beri kendisine rakip olarak gördüğü ve bazen züppe tavırlar sergileyen Gary Oak ile sürekli olarak karşılaşacak. Ve çoğu zaman Gary'nin bir adım gerisinde olacaktır.
  Bundan sonra hedefine ulaşmak için daima yeni pokemonlar yakalayacak yeni turnuvalara katılacaktır. İlk sekiz rozetini tamamladıktan sonra ilk turnuvası olan İndigo Lig'ine katılacak ve burayı 5. Round'dan elenerek tamamlayacaktır -Gary'nin bir adım önünde-  Böylece ilk katıldığı ligi ilk 16 içerisinde bitirmiş oluyor. Daha sonra Orange League(Portakal Turnuvası)'den galibiyet ile ayrılmıştır.
  3.Sezondan sonra animenin gidişatı eğey değişmiştir. Özellikle Ash'in Pokemon yetiştirme yeteneği oldukça gelişmiştir. Ash buradan sonra ciddi, aceleci ve hırslı bir şekilde yoluna devam etmiştir. Seyahati boyunca birçok yer gezmiş ve birçok arkadaş edinmiştir. Dostları, ailesi, destekçileri ve pokemonları ona karşı oldukça vefalıdır. O pokemonların birçok gizli yeteneklerini keşfetmiş, alışılmışın dışında birçok strateji geliştirerek rakiplerini mağlup etmeyi başarmıştır. Bunlara örnek vermek gerekirse Charizard'ın Blastoise ile yaptığı savaşı yeterli olur. Başlangıçta Gary pokemon yakalama konusunda Ash'e göre daha eğitimliydi. Daha sonra Ash yavaş yavaş onu geçmeye başladı ve bunu Johto League Silver Conference'ta açık şekilde görme şansımız oldu. Pokemonlarıyla olan ilişkisi onun olgunlaşmasını sağlamıştı.
  Johto liginden sonra anime oldukça farklı bir boyut kazandı ve Ash en iyi dostları Misty ve Brock'la yollarını ayırdı. Gary'nin yaptığı gibi Pikachu hariç bütün pokemonlarını Prof. Oak'a bırakarak Hoeen yoluna koyuldu. Daha sonra yeniden Brock'la bir araya gelen Ash'in yanında artık iki farklı yoldaşı daha vardı. May ve kardeşi Max... Ash artık yeni bir maceraya girmişti ve her geçen gün yeni şeyler öğrendi.
  Ash, birçok efsanevi pokemonla yakın bir bağlantı sağlamıştır. Mewtwo, Ho-oh, Lugia, Latias, Azelf, Shaymin, Giratina, Arceus, Victini, Reshiram ve Zekrom dahil...  Ash aynı zamanda birçok "Contest"e de katıldı. Hoeen bölgesinde daha çok May'in katıldığı yarışmaları izleyen Ash, Sinnoh bölgesindeki yarışmalara katılmıştır.
  Ash, Sinnoh bölgesine başladıktan kısa bir süre sonra bütün rozetleri toplamayı başardı. Sinnoh ligindede büyük bir başarı ile savaşlarını sürdürdü. İlk dördün içinde ligi bitirdi. Uzun bir süreden sonra ilk kez Paul'a yenilen Ash, burada da gayet iyi bir maç çıkardı. Buraya kadar Tobias'ın Darkrai'sini malup etmeyi başarmıştı. Savaşı kaybetmiş olsada, bu savaş onu pokemonlarına her zamankinden daha yakın hale getirmiştir. Bu ligin bitiminde bir hüzünlü ayrılık daha yaşandı. Ash, Brock ve Dawn kendi hayallerinin peşinden koşmak için ayrıldılar. Ancak Ash'in bundan sonraki yolculuğunda tekrar Brock'u göremedik.
  Best Wishes serisinde Ash, annesi ve Prof. Oak Unova bölgesine gitmek için yola çıktılar. Bir savaşı kaybettikten ve efsanevi Zekrom'un gücünü gördükten sonra dahada olgunlaşan Ash, Unova bölgesindede yeni bir başlangıç yaptı ve yeni pokemonlar yakalamak için maceralara atıldı. Burada yeni dostlar edindi.


Ailesi
Ash, 10 yaşına gelip yolculuğuna başlayana kadar annesiyle birlikte yaşayan bir tek çocuktu. Babası hiç tanıtılmadı. Anime'den babasının bir zamanlar Pallet Kasabası'ndan yola çıkan bir antrenör olduğunu anlıyoruz.  Ve o halen yaşıyor. Bir senaryo yazarına göre Ash'in babası halen bir bölgede antrenörlük yapıyor ve aynı yazara göre seride tanıtılacak, bunun için Ash'in biraz daha olgunlaşması bekleniyor.


Pokemonları;
  Ash, antrenör olarak yakaladığı birçok pokemonuyla arkadaş olmaya çalışmış ve onlara iyi davranmıştır. Onun eğitim felsefesinde pokemonların her birinin birer birey olduğu vardır. Güçlükleri aşmak için dostluk ve sıkı çalışma gereklidir.


Unova'da Kullanığı Pokemonları

[Resim: Untitled-2-5.png]

Prof. Oak'taki Pokemonları

[Resim: Untitled-3-3.png]

Yetişmesi İçin Bıraktığı Pokemonları

[Resim: Untitled-9-1.png]

Durumu Bilinmeyen Pokemonları

[Resim: Untitled-10-2.png]

Serbest Bıraktığı Pokemonları

[Resim: Untitled-5-5.png]

Takas Ettiği Pokemonları

[Resim: Untitled-6-2.png]

Başkasına Verdiği Pokemonları

[Resim: Untitled-7-2.png]

Yakalamadığı Pokemonlar

[Resim: Untitled-8-2.png]



[b]Kazandığı Rozetler


Kanto
[Resim: 180px-Ash_Kanto_Badges.png]
Kaya Rozeti
Çağlayan Rozeti
Şimşek Rozeti
Bataklık Rozeti
Gökkuşağı Rozeti
Ruh Rozeti
Volkan Rozeti
Toprak Rozeti


Portakal Ligi

[Resim: 180px-Ash_Orange_League_Badges.png]
Mercan Göz Rozeti
Deniz Yakut Rozeti
Deniz Kabuğu Rozeti
Yeşim Taşı Yıldızı Rozeti



Johto Ligi

[Resim: 180px-Ash_Johto_Badges.png]
Esinti Rozeti
Kovan Rozeti
Yalın Rozet
Sis Rozeti
Fırtına Rozeti
Mineral Rozeti
Buz Rozeti
Yükselen Rozet


Hoeen League

[Resim: 180px-Ash_Hoenn_Badges.png]
Taş Rozeti
Boğum Rozeti
Dinamo Rozeti
Sıcak Rozet
Denge Rozeti
Bulut Rozeti
Zihin Rozeti
Yağmur Rozeti


Battle Frontier

[Resim: 180px-Ash_Symbols.png]
Bilgi Sembolü
Yüreklilik Sembolü
Taktik Sembolü
Şans Sembolü
Ruh Sembolü
Yetenek Sembolü
Cesaret Sembolü


Sinnoh League

[Resim: 200px-Ash_Sinnoh_Badges.png]
Karaelmas Rozeti
Orman Rozeti
Çakıl Rozeti
Bataklık Rozeti
Kalıntı Rozeti
Maden Rozeti
Buz Rozeti
Fener Rozeti


Unova League

[Resim: 200px-Ash_Current_Unova_Badges.png]
Üçlü Rozet
Basit Rozet
Böcek Rozeti
Yıldırım Rozeti

Kariyeri


Pokemon Lig Kariyeri

İndigo Conference(Kanto) – Top 16
Silver Conference(Johto) – Top 8
Ever Grande Conference(Hoeen) – Top 8
Lilly oft he Conference(Sinnoh) – Top 4


Pokemon Turnuva Kariyeri

Orange League – Şampiyon
Battle Frontier – Şampiyon

[/b]
Eline sağlık, güzel olmuş ancak;

"Bu ligin bitiminde bir hüzünlü ayrılık daha yaşandı. Ash, Brock ve May kendi hayallerinin peşinden koşmak için ayrıldılar. Ancak Ash'in bundan sonraki yolculuğunda tekrar Brock'u göremedik.

Bu kısımda May değil de Dawn olması gerekmiyor mu?
Hakkaten Glicor' a ne oluyor?
(13-11-2011, 04:53 PM)ahm_programmer link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Hakkaten Glicor' a ne oluyor?

Bi ara onu bi eğitmene bırakıyordu yanılmıyorsam, ondan sonra Sinnoh Ligi'nde tekrar ortaya çıkıyordu.
Bundan sonra Oak'a mı gönderildi yoksa tekrar o eğitmene mi gönderildi bilinmediği için Durumu Bilinmeyenler bölümünde bulunuyor :)
Hmm, anladım durumu belirsiz falan yazınca dedim kaçtımı?  :rock:  Thirst
(13-11-2011, 04:38 PM)XTRM link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Eline sağlık, güzel olmuş ancak;

\"Bu ligin bitiminde bir hüzünlü ayrılık daha yaşandı. Ash, Brock ve May kendi hayallerinin peşinden koşmak için ayrıldılar. Ancak Ash'in bundan sonraki yolculuğunda tekrar Brock'u göremedik.

Bu kısımda May değil de Dawn olması gerekmiyor mu?

Evet. Hata düzeltilmiştir. Şuan taslak üzerinde çalışıyorum birkaç şey daha eklenecek. O yüzden pek dikkat etmemişim.
Harika olmuş bayıldım :) Henüz 7. sezondaydım fakat ilerdeki turnuvalar hakkındada ister istemez bilgi sahibi oldm :)  Sweat
(13-11-2011, 06:15 PM)PikachuxD link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Harika olmuş bayıldım :) Henüz 7. sezondaydım fakat ilerdeki turnuvalar hakkındada ister istemez bilgi sahibi oldm :)  Sweat

Bende 7. sezondayım. :) Ama konunun başına Spoiler içerir yazayım :)
Yha bende eskiden hiç  izlememiştim ama bulbapedia,serebii derken sonunda full izleyenlerden daha bilgili oldum
Pokemonlarında staraptor,torterra,infernape,buizel ve gible onlarıda eklemeyi unutma :)
Sayfalar: 1 2