Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: #027 Sandshrew
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
SANDSHREW #027

[Resim: 220px-027Sandshrew.png]

Anime' de Sandshrew
[Resim: 200px-AJ_Sandshrew.png]

Manga' da Sandshrew
[Resim: Professor_Oak_Sandshrew_EToP.png]


Adı :Sandshrew
Orjinal Adı :Sand
Element :Yer
Tür :Fare Pokémon
Yeteneği :Sand Veil
Gizli Yeteneği :Sand Rush
Pokedex Numarası :Kanto :#027 Johto :#048 Hoenn :#112
Boyu :60 cm
Ağırlığı :12 kg



Sandshrew, Yer türünden bir pokémon' dur. Seviye 22' de Sandslash' e evrilir.

[Resim: mhep7c.jpg]
Sandshrew, sahip olduğu pullu vücudu sayesinde iyi bir savunmacıdır. Derisi genelde kuru olmakla beraber kum veya toprak rengindedir. Bu renk çöllerde ona iyi bir kamuflaj yeteneği kazandırmıştır. Basketbol topu gibi kıvrılarak bu kamuflaj ve savunmayı daha da güçlendirebilir.

Sandshrew, saldırılarını genellikle pençeleri aracılığıyla yapar. Bu saldırılar kimi zaman kurbanın üzerinde zehirli bir etki bırakabilir. Sandshrew' un erkek ve dişi bireyleri arasında bir fark bulunmamakla birlikte doğadaki dağılımları eşittir.



[Resim: n471hh.jpg]
Sandshrew' un sahip olduğu yeteneklerin diğer pokémonlarla karşılaştırılması zordur. Ancak Sandshrew' lar, toprak ve kum üzerinde ortalama pek çok pokémondan daha fazla kontrol ve etki sahibidirler.

Doğada çoğu zaman savunma durumundadırlar. Zamanlarının çoğunu avcılardan kaçmak için yeraltı sistemleri açmakla geçirirler. Buda onların daha çok yeraltı canlıları olduğu anlamına gelir. Kumu ve toprağı kendilerine avantaj sağlayacak şekilde kullanmasını iyi bilirler.

İyi bir eğitmen tarafından yetiştirilen bir Sandshrew bu savunma güdüsünü atıp daha atılgan bir hale gelebilir. Öyle ki, iyi bir Sandshrew, suya karşı hassas olmasına rağmen bu hassasiyeti üzerinden atabilir ve suda da ölümcül olabilir.

Sandshrew' lar iki ayak üzerinde durar ne varki koşmaları genelde dört ayak üzerinden olur.



[Resim: 2dtpxty.jpg]
Sudan hoşlanmazlar. Kuru ve sıcak ortamlara adapte olmuşlardır. Genelde mağaralarda da yaşadıkları görülmüştür. Genel yaşam alanları Kanto, Johto ve Hoenn olmasına rağmen Sinnoh' ta da görüldükleri olmuştur.

[Resim: 23u8qjn.jpg]
Genelde suya fazla ihtiya duymazlar. Derileri gerekli minarelleri toprak ve sudan sağlayabilir. Genellikle avcılıkla yaşarlar.


[Resim: dxz9k5.jpg]

[Resim: 81vh.png]


[Resim: 2n7gy7d.jpg]

[Resim: 81vs.png]


[Resim: w7n5o3.jpg]

[Resim: 81vw.png]


[Resim: 2uxtq49.jpg]

[Resim: 33csp68.jpg]
[Resim: 81w5.png]

[Resim: 2djqu07.jpg]
[Resim: 81wr.png]

[Resim: 1zlwrb7.jpg]
[Resim: 81wy.png]


[Resim: 14btdgh.jpg]

[Resim: 81x1.png]


[Resim: 7jg8.png]

[Resim: 81xk.png]


[Resim: 2u8knic.jpg]


Sandshrew Pokedex' teki ilk yer pokémonudur.

Sandsrew gelişmişi Sandslash, Rattata, Raticate, Pikachu ve Raichu ile birlikte "Fare Pokémonu" olarak bilinen tek pokemondur.

"Sand Attack" Her ne kadar daha sonradan(II. Jen' itibariyle) Yer türü hareket olsada, Sandsrew hiçbir "yer" türü hareketi seviye atlayara öğrenemez.

Üstteki Durum III. Jenerasyonda değişmiş olup 3. Jenerasyondan itibaren Sandshrew hasar verebilen yer türü saldırılarını öğrenmeye başlamıştır.



Sandsrew' un tasarımına gelecek olursak eğer, Sandshrew' un bir "Pangolin" den tasarlandığını görürüz. Sandshrew ve gelişmişi Sandslash' in sahip olduğu keskin pençeler, zehirlilik ve pul yapısı tam anlamıyla Pangolin' i işaret eder.

Bir Pangolin Resmi :
[Resim: Pangolin_borneo.jpg]

Pangolin hakkında daha fazla bilgi için :https://tr.wikipedia.org/wiki/Pangolin

Son olarak isim köküne gelirsek, Sandsrew' un ismi ingilizce kum demek olan SAND ve "sivri faregiller" kelimesinin ingilizce karşılığı olan SHREW kelimesinin kombinasyonuyla oluşturulmuş.

ahm_programmer