Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Amoonguss
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: amoonguss.jpg]

Türü: Bitki/Zehirli

Base statları: 114/85/70/85/80/30

Ability'leri:
Effect Spore: Eğer rakip bu Pokemon'a temas eden bir saldırı kullanırsa %30 ihtimalle felç olma, uyuma veya zehirlenme ihtimali vardır.
Regeneration: Bu Pokemon değiştirildiğinde canı %33.3 iyileşir.

Amoonguss, iyi defansları ve Regeneration ability'si sayesinde iyi bir defansif Pokemon. Buna ek olarak rakibi zora sokacak Spore, Stun Spore ve Toxic status saldırılarını öğrenebiliyor. Bitki/Zehirli türü ise böyle bir Pokemon için fena değil: uçan, ateş, buz ve psişik saldırılarına zayıfken dövüşçü, su, bitki ve elektrik saldırılarına karşı dayanıklı. Kötü yanları ise iyi ofansif saldırılar öğrenememesi ve ofansif statlarının düşük olması.

Amoonguss'u nasıl kullanabileceğimize bakalım:

Specially Defensive
~ Spore
~ Clear Smog
~ HP Ice/Fire
~ Giga Drain / Stun Spore
Item: Leftovers
Ability: Regeneration
Nature: Sassy
EV: 252 HP/252 SpDef/4 Def

Bu set ile Amoonguss; Starmie, Rotom-W, Tentacruel, Conkeldurr, Breloom gibi Pokemon'ları kolayca durdurabiliyor. Spore setin en önemli saldırısı ve rakibin bir Pokemon'unu savaş dışı bırakıyor. Clear Smog, Bulk Up Conkeldurr ve SD Breloom'u durdurmak için gerekli. Giga Drain, Amoonguss'un en iyi vuran saldırısı ve canınızı yükseltmenizi sağlıyor. Stun Spore ise rakibin bir Pokemon'unu uyuttuğunuzda rakip Pokemon değiştirdiğinde rakibin bir Pokemon'unu daha oyun dışı bırakmanızı sağlıyor. Hidden Power seçimi size kalmış: HP Ice ejderha Pokemon'larını vurmanızı sağlarken HP Fire Ferrothorn için.

Diğer Seçenekler: Stun Spore yerine Body Slam kullanılabilir. Synthesis, Amoonguss'un tek can yükselten saldırısı olduğundan kullanılabilir, ama Sandstorm varken az can yükselttiğinden pek güvenilir değil ve Regeneration varken pek de gerekli değil. Payback, Gengar'ı vurmak için kullanılabilir. Substitute, rakibi uyuttuktan sonra risk almadan ne yaptığını görmek için Stun Spore ile kullanılabilir; ama o zaman maalesef tek saldırı için yeriniz kalıyor. Rakibin ne yapacağını görmek ve Leftovers'dan yararlanmak için Protect kullanılabilir. Toxic ve Venoshock birlikte kullanılabilir. Eğer Breloom ile çok problem yaşıyorsanız Gastro Acid kullanılabilir. Özel defans yerine fiziksel defansa ağırlık veren bir set kullanılabilir.