Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: #005 Charmeleon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
CHARMELEON #005
[Resim: sqjpty.png]

[Resim: acbia0.jpg]
Japonca Adı: Lizardo
Türü :
Ateş
Tipi :Alev Pokemonu
Yetenekleri :Blaze Gizli :Solar power
100 lvl. puanı :1.069.860
Kanto Dex :005
Johto Dex :235
Hoenn Dex :207
Boyu :110cm
Ağırlığı :19kg
Evrim Önceki Hali :Charmander
Evrim Sonrası Hali :Charizard

Charmeleon, ilk kez 1.jenerasyonda oyunlarda ve animede boy göstermiş bir "Alev Pokémonu"' dur. Evrimine 16. Seviyede Charmander' den evrimleşerek başlar ve 36. Seviyede Charizard olarak tamamlar. 


[Resim: mhep7c.jpg]
Charmeleonda evrim öncesi hali olan Charmander gibi iki ayaklı sürüngen görünümündedir. Ancak vücudunun rengi Charmander' e göre daha koyudur ayrıca evrimden sonra kafatasında güçlü bir boynuz görünümlü bir çıkıntı oluşur. Charmender ile ortak yanlarıysa kuyruklarında taşıdıkları alevleridir. Ayrıca Charmeleon' ların pençeleri Charmender' lara göre daha sivri ve büyüktür.

[Resim: n471hh.jpg]
Charmeleon' da Charmander gibi aleviyle nefes alır ve ateşi Charmander' e göre daha sıcaktır. Bunun doğal sonucu olarak kuyruğundaki alev Charmender' e göre daha büyüktür. Taşıdığı pençeleri güçlü "Slash" saldırıları yapmasını sağlar ayrıca kuyruğunu kullanarak sağlıklı bir yetişkini devirebilir.

Charmeleon inatçı ve asabi kişiliği ile bilinir. Kendini büyük görmek gibi bir huyuda vardır. Bu sebeple bazen eğiticilerine itaat etmez ve emirleri dikkate almazlar. Bu özellikleri Charmeleon' ları en zor eğitilen pokémonlardan biri yapmıştır. Ancak iyi bir eğitimden sonra zorlu bir rakip ve sadık bir dost haline gelirler.

Doğada, Charmeleonlar evrim geçirmeye hazır oldukları zaman çeşitli yerlere rastgele seyahat etmeye ve olabildiğince rakiple karşılaşmaya gayret ederler.

[Resim: 2dtpxty.jpg]
Doğada çok nadirdirler. Genelde aktif volkanların ve sarp kayalıkların yakınlarında görülürler. Buna rağmen bazen terkedilmiş mağdenler ve karanlık vadilerde görüldükleri de olmuştur. En yoğun yaşam alanları Kanto bölgesidir.

[Resim: 23u8qjn.jpg]
Hepçildirler. Gruplar halinde avlanmayı seçerler.

[Resim: dxz9k5.jpg]
[Resim: 33ueds1.jpg]

[Resim: 2n7gy7d.jpg]
[Resim: dokrvk.png]

[Resim: w7n5o3.jpg]
[Resim: 1079gsn.png]

[[Resim: 2uxtq49.jpg]/center]
[align=center][Resim: 33csp68.jpg]
[Resim: whe82w.png]

[Resim: 2djqu07.jpg]
[Resim: align%5D]

[align=center][Resim: 14btdgh.jpg]
[Resim: align%5D]

[align=center][Resim: 2u8knic.jpg]
Charmeleon, küçük bir dinazor ve semender karışımı bir pokémon olarak tasarlanmıştır. İsim kökü ise inglizce bukalemun anlamına gelen "Chameleon" dan türetilmiştir. Bunun kanıtı olarak ta Bukalemunlar gibi Charmeleon' da kuyruğunu bir silah olarak kullanabilmesi verilebilir.

Son olarak
-Charmeleon tüm pokémonlar içinde Charizard, Moltres, Flareon ve Infarnape ile birlikte "Alev Pokémonu" olma özelliğini taşıyan tek pokemondur.

-Charmeleon ve onun evrim ailesi doğumundan itibaren alev taşıyan tek pokémondur.

-1. Jenerasyonda Charmeleon seviye atlayarak "Leer" saldırısını öğrenebilir ne varki 3. Jenerasyonla birlikte "leer" 'in yerini "Scary Face" almıştır.

ahm_programmer