Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: #004 Charmander
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
CHARMANDER #004
[Resim: charmander.gif]

[Resim: acbia0.jpg]

Japonca Adı :Hitokage
Türü :Ateş
Tipi :Sürüngen Pokemon
Yeteneği :Blaze
Hidden Ability :Solar power
100 lvl. puanı :1.069.860
Kanto Dex :
004
Johto Dex :234
Hoenn Dex :206
Boyu :60cm
Ağırlığı :8500gr
Evrim Öncesi Hali :Yumurta
Evrim Sonrası Hali :Charmeleon

Charmander, 1. jenerasyonda tasarlanmış ateş pokémonudur. Squirtle ve bulbasaur ile birlikte üç başlangıç pokemonundan biridir. 16. Seviyede Charmeleon' a dönüşerek evrim macerasına başlayan Charmender, 36. seviyede Charizard olarak evrimini tamamlar.

[Resim: mhep7c.jpg]

Charmender büyük olasılıkla bür kurbağa türü olan semender(kuyruklu kurbağa) ve antik bir dinazor olan theropods baz alınarak tasarlanmıştır. Charmender el ve ayaklarında dört adet pençeye sahiptir. Bu pençeler ona Dragon Claw ve Slash gibi saldırıları yapmasını sağlar. Charmender' in kuyruğunda doğumundan itibaren yanan bir alev mevcuttur. Bu alev sönecek olursa Charmender ölür. -Neyseki Anime ve oyunlarda bu asla olmamıştır. Charmender her ne kadar sevimli gözüksede kullandığı saldırılar oldukça yıkıcı ve tehlikelidir.


[Resim: n471hh.jpg]

Charmender ateşi kullanarak nefes alır. Buda ona ateş saldırıları yapabilme imkanı sağlar. Ancak bu saldırıların gücü direkt olarak Charmender' in kondüsyonu ve sağlığıyla alakalıdır. Zaman içinde Flamethrower ve Fire Spin yapabilecek kadar güçlenir. Charmender pençelerini kullanarakta saldırabilir ancak bu saldırıları ateş gücü kadar güçlü değildir.

Charmender, duyguları en kolay okunan pokemondur. Bunun sebei kuyruğundaki alevlerin charmender' in duygularına göre tepki vermesidir. Örneğin kuyruğundaki alevin aniden şiddetlenmedi Charmender' in kızdığını gösterir ve belkide bir Öfke saldırısı yapacaktır. Doğada çok nadir görülen bir türdür. Genelde başlangıç pokemonu olmasından dolayı Laboratuarlarda yetiştirilir. Charmender genelde uslu bir pokemon olmasına rağmen yetiştirilmesi en zor olan başlangıç pokemonudur.
Charmender başlangıçta squirtle ve bulbasaur' dan zayıf olsada zaman içinde içlerinde en güçlü olanı haline gelir. Diğer başlangıç pokemonları gibi sadakatiyle bilinir.



[Resim: 2dtpxty.jpg]

Charmander' ler doğal yaşamda çok nadir bulunurlar. Bazen akftif volkanlar gibi çok sıcak alanlarda bir araya toplanırlar. Gelişimlerini genelde sarp dağlarda tamamlarlar. Gelişiminin son hali olan Charizard' ların en yoğun olduğu bölge korunmuş bir doğal yaşam parkı olan "Charisific Vadisi" dir.


[Resim: 23u8qjn.jpg]

Bir çok pokemon gibi hem et ile hemde ot ile beslenir. Doğal yaşamda ise küçük gruplar halinde avlanırlar ve yemeklerini toplu olarak yerler.


[Resim: dxz9k5.jpg]

[Resim: nerdej.jpg]



[Resim: 2n7gy7d.jpg]

[Resim: statsdo.png]




[Resim: 2uxtq49.jpg]

[Resim: 33csp68.jpg]

[Resim: lvlchar.png]




[Resim: 2djqu07.jpg]

[Resim: 18493665.png]




[Resim: 14btdgh.jpg]

[Resim: charmevrim.png]



[Resim: 2u8knic.jpg]

Charmender bir kurbağa türü olan semender baz alınarak tasarlanmıştır. (Anfibi canlıların vücut yapısı, burun yapısı ve kuyruk kısmı ile). Charmander' in gizli yeteneği olan solar power bir semender türü olan "Ambystoma maculatum" dan gelmektedir. Bu canlı bilinen ilk fotosentetik hayvan özelliğini taşır.

Charmender ismiyse "char" ve "salamander" kelimeleriyle oluşturulmuştur.

Ambystoma maculatum Resmi:

[Resim: 437070391_3cb0b80324.jpg]


Son olarak;
-Charmander ulusal pokédex' teki ilk Ateş türü pokemondur.
-Charmender en uzun ateş türü başlangıç pokemonudur.
-İlk jenerasyonda Charmander evrim geçirmeden önce "leer" saldırısını öğrenebilmekteydi. Ancak diğer jenerasyonlarda "leer" in yerini "Scary Face" almıştır.
-Charmander' in seviye atlayarak öğrendiği "metal claw", 5. jenerasyonla birlikte yetiştiricilik ile öğrenilmeye başlanmıştır.
-Charmender evrim geçirmemiş pokemonlar içerisinde en uzun isme sahip olanıdır.

Ahm_programmer