Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 006 - Clefairy and the Moonstone
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.

[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Clefairy and the Moonstone
Japonca Adı : Clefairy and the Moon Stone
Türkçe Adı  : Clefairy ve Ay Taşı


[Resim: genizet.png]

Geçen bölümde Ash ve Pikachu hayatlarının en büyük mücadelesini verdiler ve bir Pokémon Lideri’ne karşı maç yaptılar. Ash bir Cesaret Rozeti kazandı ve böylece Pokémon Ligi Şampiyonası’na katılabilmek için ilk adımı atmış oldu. Pokémon Lideri Brock’un da katılımıyla Ash ve arkadaşları yolculuklarına devam ediyorlar. Ama onlar Pewter Şehri’ni terk ederken içlerinde bundan sonraki maceralarının bu dünyanın dışında olacağına dair bir kuşku var.

Ash ve arkadaşları Moon Dağı’na doğru tırmanırlar. Bu gizemli yer hakkında pekçok çarpıcı ve garip hikayeler anlatıldığını biliyorlardı. Ve gruptakiler anlatılanların hepsinin doğru olduğunu keşfetmek üzereydiler.

Moon Dağı’na yaklaşırlarken Brock bu dağın hikayesini anlatmaya başlar. Tarih öncesi zamanlarda bu dağa çok büyük bir meteorun çarptığına inanıldığını ve bu meteorun adının da Ay Taşı olduğunu söyler. Bu sırada bir adama uçan Pokémon’ların saldırdığını görürler. Bu Pokémonlar:

Zubat: Süpersonik güçleri olan uçan bir Pokémon’dur. Zubat mağaralarda yaşar ve günışığında dışarda uçmaktan nefret eder.

Ash, adamı kurtarmak için Pikachu’nun Şimşek Şoku saldırısını yapmasını ister. Böylece Zubatlar mağaranın içine kaçarlar. Adam onlara minnettar olur ve Pikachu’yla Ash arasındaki arkadaşlığın çok değerli olduğunu söyler. Ash, adama bayım diye seslenince adam, bana bayım deme benim adım Seymour ve ben bir bilim adamıyım diyerek kendini tanıtır.

Seymour, bizimkileri mağaraya sokar ve birilerinin bu mağaraya saldırdığını her tarafı ışıklandırdığını anlatır. Bu ışıklar mağarada yaşayan Pokémon’ları kötü etkilediğinden buna bir son vermek için buraya geldiğini söyler. Misty, insanların buraya neden saldırdığını sorar. Seymour da bunun Ay Taşı yüzünden olduğuna inandığını söyler. Bu Ay Taşı’nı hiçbir kaşifin bulamadığını ve saldırganlarında bunu aradığını söyler. Ancak bu Ay Taşı’nın Pokémon’lara ait olduğunu ve bu yüzden de kimsenin onu almasına izin vermemeleri gerektiğini de belirtir. Böylece kahramanlarımız da Ay Taşı’nı koruma görevini üstlenmiş olur. Tam bu sırada yanlarından bir Pokémon geçer:

Clefairy: Bu sevimli Pokémon, dost canlısı ve barışçıldır. Moon Dağı’nın içinde yaşadığına inanılır. Bununla birlikte insanlar tarafından fazla görülen bir Pokémon değildir.

Clefairy’nin korkulu sesini duyunca bizimkiler koşar ve karşılarında her zamanki gibi Roket Takımı’nı bulurlar. Meğer mağaradaki saldırganlar onlarmış. Brock onlara buradan gitmelerini söyler ama Roket Takımı bunu kabul eder mi? Tabi ki de hayır. Hemen Pokémon’larını gönderip savaşa başlarlar. Ash Butterfree, Brock da Zubat gönderir. Ash, Zubat’ı görünce çok şaşırır. Çünkü Brock, onu daha yeni, mağaraya girmeden yakaladığını söyler. Koffing, Duman saldırısı yapar. Butterfree Hortum, Zubat da Çifte Takım saldırısı ile karşılık verir. Zubat bir Süpersonik saldısırı yaparak onların kafasının karışmasını sağlar. Butterfree de en güçlü Hortum saldırısını kullanarak onları mağaradan atar.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Clefairy

Bu sırada Meowth, Clefariy’nin peşine düşer. Elindeki Ay Taşı’nı vermesi için onu tehdit eder. Clefairy’nin imdadına Seymour ve Misty yetişir. Misty, Staryu’yu gönderir ve Yıldız saldırısı yaptırır. Peşinden de Su Tabancası saldırısı ile onun sonunu getirir.

Brock Pokémonlar’a özel yaptığı yiyeceği verirken Pikachu da Clefairy ile konuşur. Ne olduğunu anlamadan ikisi birden ayaklanırlar ve dağın tepesine doğru yola çıkarlar. Ash ve arkadaşları da nereye gittiklerini merak ederek onları takip eder. Yolun sonunda bir mağara görürler. Mağaranın içinde ise Ay Taşı’nı. Böylece anlatılan efsanenin gerçek olduğunu anlamış olurlar. Bu sırada Clefairy elindeki son Ay Taşı parçasınıda yerine koyar ve mağaradaki bütün Clefairyler ortaya çıkar. Hep birlikte dans edip şarkı söylemeye başlarlar. Ash, Pikachu’ya Clefairyler’in ne yaptığını sorar. Pikachu da sessiz film oynar gibi hareketlerle anlatmaya çalışır. Anlamaları uzun sürse de en sonunda Clefairyler’in Ay Taşı’na taptığını anlarlar. Bu sırada işleri berbat etmek üzere Roket Takımı gelir. Hemen Pokémon’larını yollarlar. Onlara karşı da Ash Pikachu’sunu, Brock da Onix’i yollar. Koffing, Duman Perdesi saldırısı ile her tarafı duman yapar ve kimse hiçbir şey göremez. Ash dumanı yok etmek için Pidgeotto’yu seçer. Ama dumanlar dağıldığında bir de bakarlar ki Ay Taşı yerinde yoktur. Brock, Roket Takımı’nı takip etmesi için Onix’i gönderir.

Roket Takımı, dağdan aşağı son gülen iyi güler diyerek inerken birden önlerine Onix çıkar. Bu sırada Onix’in yerin altındaki yolundan Clefairyler ve Seymour çıkar. Parmaklarını sallayarak Metronom saldırısı yaparlar ve Roket Takımı’nı ait olduğu yere yani gökyüzüne gönderirler. Gökyüzünden ufak parçalar halinde Ay Taş’ı düşer ve bunlar Clefairyler’in üzerine gelerek onları evrimleştirir. Bu Pokémon:

Clefable: Clefairyler’in erişkin hale gelmiş formudur. Bu eşsiz yaratıklar dünyanın en nadir bulunan Pokémonlar’ıdır.

Bilim adamı Seymour Clefairyler’le burada kalmaya karar verir ve kahramanlarımız da Cerulean Şehri’ne doğru yola çıkarlar. Ash yol tabelasında bir yazı görür: Gary buradaydı! Ash bir aptal! Ash, sana gününü göstereceğim diyerek koşar adımlarla yola koyulur.

Böylece Ash rakibini yakalamak için koşmaya başlar. Acaba zafere doğru mu koşuyor, tehlikeye mi yoksa felakete mi? Bunu kimse bilemez. Bunu bilebilmek için gelecek bölümde mutlaka burada olmalısınız.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Seymour


[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani012.gif][Resim: rsiconani017.gif]


Brock: [Resim: rsiconani041.gif][Resim: rsiconani095.gif]


Misty: [Resim: rsiconani120.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani023.gif]


James: [Resim: rsiconani109.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani027.gif][Resim: rsiconani035.gif][Resim: rsiconani036.gif][Resim: rsiconani041.gif][Resim: rsiconani046.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Brock bir Zubat yakalar.
- Misty'nin Staryu'su ilk kez görünür.





[Resim: bymanga.png]