Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ateş Türü - Fire Type
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 2zfog11.png]


Ateş türü 17 elemental türden biridir. Ayrıca oyunlardaki başlangıç pokemonlarının elemental türlerinden biridir. Göze çarpan Ateş türü eğitmenleri:  Cinnabar Adası’ndan Blaine, Lavaridge Kasabası’ndan Flavery, Sinnoh’un Elit Dörtlüsü’nden Flint ve Striaton Şehri’den Chili. Dördüncü nesilin öncesinde tüm Ateş saldırıları özel türdeydi.



KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ

DEFANS
Çoğu Ateş türü pokemonun defansif özellikleri iyi değildir. Yani karşılarına toprak, kaya ve su pokemonları çıktığında fazla dayanamazlar. Genellikle de Ateş türü pokemonlar maçları bayılmadan tamamlayamazlar. Ejderha+Ateş türü olan Reshiram haricinde diğer Ateş türü pokemonlar su tipi saldırılara karşı dayanamazlar.  Ateş pokemonları içinde birbirine zıt iki türü bir arada bulunduran dört pokemon vardır. Larvesta, Volcarona, Numel ve Camerupt.

OFANS
Ofansif yönden Ateş türü pokemonları çok güçlüdür. Böcek, Buz, Çimen ve Çelik türlerine karşı da üstünlüğü olduğundan çoğu pokemona karşı tehlike oluşturan bir türdür. Özellikle yüksek defansif özelliklere sahip Çelik pokemonlarını yenmek için kullanılan en güçlü türdür. Ateş türü saldırılarına en dirençli türler: Ejderha, Kaya, Toprak ve Su’dur. Ateş türü saldırılarıyla bilinen bir türdür. Saldırılarının yüksek güçleri ve rakipler için status problemleri oluşturabilecek yan etkileri vardır. En güçlü Ateş türü saldırıları: Overheat, Eruption, Flare Blitz ve V-Create’dir. Su pokemonlarına karşı koz olarak çoğu Ateş pokemonun hareket havuzunda Çimen türü saldırılar da bulunur.

MİKTAR
48 Ateş pokemonu içinden evrimini tamamlamış 26 pokemon vardır. Bunlardan 6’sı efsanevi pokemon, 5’i de başlangıç pokemonudur. Yani bu da şu anlama geliyor ki geriye sadece 15 yakalanabilecek Ateş pokemonu kalıyor. Bu yüzden Ateş pokemonları nadir bulunan pokemonlardır. Bölgelere göre dağılımlarına baktığımızda Sinnoh da diğer bölgelere göre daha az bulunuyorlar. En çok bulundukları bölge ise Hoenn. Bunda bölgelerin iklim özellikleri etkilidir. Sinnoh bölgesi soğuk, Hoenn bölgesi ise ılımandır.

ATEŞ POKEMONLARININ ORTALAMA STATLARI
[Resim: Overall.png]

SON EVRİMİNDEKİ ATEŞ POKEMONLARININ ORTALAMA STATLARI
[Resim: FullyEvolved.png]

SAVAŞ ÖZELLİKLERİ
1. Jenerasyon
[Resim: Gen1.jpg]

2. Jenerasyon ve Sonrası
[Resim: Gen1-Onward.png]

ATEŞ TÜRÜ SALDIRILARI
[Resim: ru8xud.png]


ATEŞ TÜRÜ POKEMONLAR
5. Jenerasyon itibariyle 48 adet Ateş türü pokemon vardır. Bu bütün pokemonların %7.40'ı demektir. Ayrıca en yaygın dokuzuncu elemental türdür.

Tek Tür Ateş Pokemonları
Spoiler:
[Resim: FirePokes.png]

Birincil Ateş Türü Pokemonları
Spoiler:
[Resim: Fire-Primary.png]

İkincil Ateş Türü Pokemonları
Spoiler:
[Resim: Fire-Secondary.png]

ANİMEDE ATEŞ TÜRÜ
[Resim: Paul_Magmortar.png]
[Resim: Ash_Torkoal_Tory.png]
[Resim: Entei_anime.png]
[Resim: Darmanitan_anime.png]
cok guzel olmus ellerıne sağlık ateş pokemonlarını cok severim keyifle okudum
gerçekten şahane çalışmalarınız var tüm pt ekibinin ellerine sağlık ..