Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Bitki Türü - Grass Type
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[Resim: 2rzdjpy.png]

Bitki türü, 17 türden biridir. En önemli bitki türü antrenörleri Celadon Şehri'nden Erika, Eterna Şehri'nden Gardenia ve Striaton Şehri'nden Cilan'dır.

Toplamda 75 bitki türü Pokemon vardır. Bu, bütün Pokemonların %11.56'sıdır ve bitki türünü en yaygın 4. tür yapar. Bu 75 bitki Pokemon'unun sadece 3'ü efsanevidir (Celebi, Shaymin, Virizion).

İlk 3 nesilde, saldırıların Special veya Physcial olması saldırının kendisine değil de türüne bağlı iken, bitki saldırıları Special Attack vuruyordu.

Karakteristik Özellikleri
Ofansif olarak, bitki türü iyi bir tür değildir. 17 türden 7si bitki türlerine dayanıklıdır ve bitki türleri sadece 3 türe karşı iyi vurur, buna ek olarak bitki saldırılarının vurmamasını sağlayan Sap Sipper gibi bir ability de vardır. Bu yüzden bitki saldırıları ofansif Pokemonlarda genelde Su/Toprak türlerini vurmak dışında pek tercih edilmez. Bitki saldırılarının bir kötü tarafı da pek güçlü bitki saldırısı olmaması, güçlü bitki saldırılarının da kötü yan efektleri olmasıdır. Leaf Storm kullanan Pokemon'un Special Attack'ını yarıya indirir, Wood Hammer kullananın da canını götürür, Petal Dance şaşırmaya sebep olur, Solarbeam hava güneşli değilse kullanılması 2 tur sürer, Frenzy Plant kullandıktan sonra ise bir tur beklemek zorunludur. Power Whip ve Seed Flare en iyi bitki saldırılarıdır, ama pek az Pokemon tarafından öğrenilirler.

Defansif olarak ise bitki Pokemon'larının hem iyi hem kötü tarafları vardır. Toplamda 5 türe zayıf olmalarına rağmen bu türlerin sadece 2si yaygındır (ateş ve buz). Zehirli, böcek ve uçan saldırılar nadiren gözükürler. Buna ek olarak zehirli türü de olan bitki Pokemon'ları vardır; bu Pokemonlar böcek ve zehirli türlerine olan zayıflıklarını kaybederler. Son olarak, bitki türünün dayanıklı olduğu 4 türün hepsi son derece yaygındır. Öbür taraftan, neredeyse her su Pokemon'u Ice Beam gibi bir buz saldırısı da öğrenebildiğinden bitki Pokemonlarının suya dayanıklı olması pek şey ifade etmez. Ayrıca aynı zamanda zehirli türü de olan bitki türlerinin toprak saldırılarına karşı dayanıklılığı kaybolur. Her ne kadar bu yüzden çoğu bitki Pokemonları iyi defansif Pokemonlar olmasa da Leech Seed, Stun Spore, Sleep Powder/Spore gibi saldırılar sayesinde bitki Pokemonları iyi birer "annoyer" olabilirler. İyi defansif bitki türlerine örnek olarak Celebi, Ferrothorn, Amoongus, Whimsicott gibi Pokemon'ları verebiliriz.

Bütün Bitki Pokemon'larının Stat Ortalamaları
[Resim: 4ijvgi.png]

En Gelişmiş Bitki Pokemon'larının Stat Ortalamaları
[Resim: 14e6gs7.png]

Bitki Türünün Savaş Özellikleri
[Resim: qowy1j.png]

Tüm Bitki Saldırıları
[Resim: 2l9ph8z.png]

Show Content

Diğer Notlar:
*Bitki türü, kaya türü ile birlikte, en çok zayıflığa (5) sahip türdür.
*7 zayıflığı olan bütün Pokemonlar bitki türüdür.
*Bitki, en çok tür tarafından dayanıklı olunan türdür. (7 tür bitkiye dayanıklıdır)
*Taş ile en çok Pokemon'u gelişen tür bitki türüdür (11). Leaf, Sun, Water ve Shiny Stone'ları ile gelişen bitki türleri vardır.
*Bitki türüne karşı 4 katı zayıf olabilecek her tür kombinasyonu (Su/Toprak, Su/Kaya, Kaya/Toprak) kullanılmıştır. Aynı şey su, psişik ve uçan için de geçerlidir.



Animede Bitki Türü
[Resim: Ash_Bulbasaur.png]
[Resim: Ash_Turtwig_Razor_Leaf.png]
[Resim: Torterra_Frenzy_Plant_2.png]
[Resim: Snivy(pokemon_anime).jpg]
diğerleri daha ayrıntılıydı ama olsun buda güzel . Zaten çimen türünü bu kadar güçsüz yapmalarına sinir oluyorum :S hersey çimene iyi vuruyor çimen herseye kötü vuruyor :S En sevdiğim pokemonlar grass ve poison tipi benim ama takımımda fazla bulunduramıyorum çünkü fazla yararları olmuyo :S
(13-09-2011, 02:35 AM)CeYHunKinG link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:diğerleri daha ayrıntılıydı ama olsun buda güzel . Zaten çimen türünü bu kadar güçsüz yapmalarına sinir oluyorum :S hersey çimene iyi vuruyor çimen herseye kötü vuruyor :S En sevdiğim pokemonlar grass ve poison tipi benim ama takımımda fazla bulunduramıyorum çünkü fazla yararları olmuyo :S

Yarın saldırılar ve animeden resimler eklenecek onun haricinde eksiği yok.
Bitki türünün zayıflığı konusunda; yapımcılar da bunun farkında ve bu yüzden chlorophll yada growth gibi özellikler ekleniyor. Aslında iyi düzenlendiğinde çok güçlü bir tür olabiliyor. Poison türü ise çok az kullanılır. Ama onlar da kullanılmaz değil. Sıkça kullanılan Toxicroak ı tercih edebilirsin. Hatta daha önce weezing kullanan birisine rastlamıştım. Aslında oldukça etkiliydi...
(13-09-2011, 02:53 AM)frknk link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Yarın saldırılar ve animeden resimler eklenecek onun haricinde eksiği yok.
Bitki türünün zayıflığı konusunda; yapımcılar da bunun farkında ve bu yüzden chlorophll yada growth gibi özellikler ekleniyor. Aslında iyi düzenlendiğinde çok güçlü bir tür olabiliyor. Poison türü ise çok az kullanılır. Ama onlar da kullanılmaz değil. Sıkça kullanılan Toxicroak ı tercih edebilirsin. Hatta daha önce weezing kullanan birisine rastlamıştım. Aslında oldukça etkiliydi...
takımımda toxicroark bulundurmaya çalışıyorum weezingde topraktan etkilenmediği için güçlü olabiliyo . Çimen türüne ne gibi özellikler ekleniyo daha ayrıntılı anlatırmısın?
(13-09-2011, 04:10 AM)CeYHunKinG link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:takımımda toxicroark bulundurmaya çalışıyorum weezingde topraktan etkilenmediği için güçlü olabiliyo . Çimen türüne ne gibi özellikler ekleniyo daha ayrıntılı anlatırmısın?

Çimen türü aslında güçsüz bir tür değil. Mesela Breloom gibi bir pokemon var. Ofansif olarak güçlü olmasının yanında SubPunch olarak kullanılabiliyo. Yada dediğim gibi chloropyhll pokemonları güneşli havada iki kat daha hızlı oluyor. Ve bitki pokemonları Sleep Powder, Spore gibi uyutuculara da sahip. Defansif olarak uygun olmasalarda ofansif olarak kullanışlı oluyolar.
(13-09-2011, 12:28 PM)frknk link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Çimen türü aslında güçsüz bir tür değil. Mesela Breloom gibi bir pokemon var. Ofansif olarak güçlü olmasının yanında SubPunch olarak kullanılabiliyo. Yada dediğim gibi chloropyhll pokemonları güneşli havada iki kat daha hızlı oluyor. Ve bitki pokemonları Sleep Powder, Spore gibi uyutuculara da sahip. Defansif olarak uygun olmasalarda ofansif olarak kullanışlı oluyolar.

ayrıca çoğu Leech Seed gibi hareketlerle rakibinin canını çalabilir... :D
(13-09-2011, 12:35 PM)HarLequin link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ayrıca çoğu Leech Seed gibi hareketlerle rakibinin canını çalabilir... :D

Evet. Mesela yağmurlu havada Rain Dish ability'si olan Ludicolo.. Ama o Giga Drain kullanıyo. Daha çok hasar daha az sömürü :)
Aslında bir sürü iyi bitki Pokemon'u var takımında kullanabileceğin:

-Ferrothorn en iyi defansif Pokemonlardan biri.
-Breloom, yüksek attack statı ve Spore sayesinde çok iyi bir Pokemon.
-Celebi, hem ofansif hem de defansif olarak kullanılabilecek iyi bir Pokemon. Aynı şey Shaymin ve Virizion için de geçerli.
-Serperior, ability'si sayesinde çok iyi bir Pokemon.
-Amoonguss ve Tangrowth, iyi defansif Pokemonlar.
-Rain takımlarında Ludicolo kullanılabilir.
-Whimsicott, Prankster ability'si sayesinde takımındaki takımınızdaki açıkları kapatmak için kullanılabilir.
-Sun takımlarında Venusaur, Sawsbuck, Shiftry, Exeggutor gibi Pokemon'lar kullanılabilir.
saolun bildiğim iyi oldu soul silvera başladım ben yeni bunları yakalamaya çalışıcam :D
(13-09-2011, 07:17 PM)CeYHunKinG link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:saolun bildiğim iyi oldu soul silvera başladım ben yeni bunları yakalamaya çalışıcam :D
SoulSilver'da bunların içinden sahip olabileceğin sadece Breloom, Exeggutor, Tangrowth, Ludicolo, Shiftry ve Venusaur, haberin olsun.

Bu arada saldırıları da ekledim.
Sayfalar: 1 2