Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Heracross
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 214.png]
Heracross
[Resim: bug.png][Resim: fighting.png]

Ability;
Swarm,
HP 1/3'inin altına indiğinde Bug tipi saldırılar %50 güçlenir.
Guts, Status(Paralyz,Poison,Confuse,Burn) olduğunuzda Atk %50 artar.
Moxie, Rakibinin pokemonlarından birisini KO yaparsa Atk'ı %50 artar.

Statlar;
80 / 125 / 75 / 40 / 95 / 85

Genel Bakış;
  Bug ve Fighting türüyle ideal statları ve iyi saldırılarıyla UU Tier'ın tercih edilmeye değer pokemonlarından birisidir. Psychic pokemonlara karşı zaafı olan Fighting türü pokemonların Stab Bug saldırıları ve Night Slash gibi bir Dark saldırıya sahip olması onu diğer Fighting türü pokemonlardan farklı kılıyor. Aynı zamanda harika ability'lere de sahip olması çok güzel. Bu pokemon fiziksel saldırılar için harika! Hemen her takıma uyum sağlayabilen Heracross'un HP'si ve SpD'ı da çok düşük sayılmaz. Aynı zamanda hızıda ideal.


Heracross @ Choice Band
Ability : Moxie
EVs : 4 HP / 252 Atk / 252 Spe
Adamant Nature

~ Megahorn 
~ Close Combat 
~ Stone Edge 
~ Night Slash / Pursuit 

Yorumlar;
  85 Spe ve 125 Atk base statları ile Choice Band kullanımına uygun bir pokemondur. Moxie ability'si sayesinde savaştıkça güçlenen bir pokemonunuz olacak. Bu dizilişte en çok dikkat edilmesi gereken nokta hıza 252 Spe EV'si vermek olmalıdır. Birçok Choice Band kullanıcısına sorun yaratan hız sorunu çözülmese bile orta hızda olmanız size avantaj sağlar.
  Megahorn gibi güçlü bir Bug saldırısı Psychic pokemonlarının korkulu rüyası olacak. Accuracy'si biraz düşük olsada 120 gücü ile harika bir saldırıdır. İkinci saldırınız Close Combat olmalı. Yalnız bu saldırıyı kullandıktan sonra pokemon değiştirmelisiniz. Dezavantajları olmasına rağmen Dark, Steel, Rock, Normal ve Ice türü pokemonlara çok yüksek hasar vereceğinden kullanılmalıdır. Üçüncü saldırı ise Stone Edge olmalı. Bu saldırı ile Bug, Fire, Flying ve Ice türü pokemonlara fazlaca vurursunuz. Fire'a karşı x4 zayıflığınız olduğunu düşünürsek oldukça avantajlı olduğunu görürüz. Aynı zamanda Uçan pokemonlar içinde harika bir saldırıdır. Son saldırınız ise Dark türünde bir saldırı olmalı. Bunun için Night Slash yada Pursuit tercih edebilirsiniz...


Heracross @ Toxic Orb / Leftovers
Ability : Guts / Moxie
EVs : 16 HP / 240 Atk / 252 Spe
Adamant / Jolly Nature

~ Megahorn 
~ Close Combat 
~ Stone Edge / Night Slash 
~ Facade / Substitute 

Yorumlar;
  Bu dizilişte aslında iki farklı diziliş yatıyor. Herşey son saldırınızla alakalı olarak gelişiyor. Eğer Facade seçerseniz iteminiz Toxic Orb, Ability'niz Guts ve Natureniz Jolly olmalı. Ancak Substitute seçerseniz iteminiz Leftovers, abilityniz Moxie, natureniz Adamant olmalı.
  Önce Toxic Orb taktiğimizi açıklamak isterim. Toxic Orb ile status olduğunuzda Guts ability si devreye girer. Böylece Atk'ınız x1.5 artar. Facade, status olduğunuzda iki kat güçlenen bir saldırıdır. Yani toplamda x2.5 daha fazla vuracaksınız.
  Eğer Substitute kullanırsanız Leftovers seçmelisiniz. Böylece ofansınızın oldukça iyi olmasının yanında defansınızı da bir kaç tur sağlama almış olacaksınız.
  Diğer saldırılar zaten önceki dizilişte anlatıldığı için anlatmaya gerek görmüyorum.


Heracross @ Leftovers
Ability : Moxie
EVs : 208 HP / 104 Atk / 196 Spe
Jolly Nature

~ Bulk Up 
~ Megahorn 
~ Low Kick 
~ Stone Edge 

Yorumlar;
  Bu defa biraz daha defansif bir diziliş görüyoruz. Bulk Up ile defansınızı arttırırken Atk'ınıza da katkıda bulunabilirsiniz. 208 HP EV'si ile daha sağlam bir pokéniz olabilir. 196 Spe EV'si ve Jolly Nature ile birçok pokemondan daha hızlı olacaksınız. 104 Atk EV'si de saldırırken ihtiyacınız olacak olan gücü size verecek. Bulk Up yükseltmesinden sonra daha çok verim alabileceksiniz.
  Bu defa saldırılarımızda Close Combat yerine Low Kick tercih ediyoruz. HP daha önemli ve defansif olarak daha sağlam olmalısınız. Rakibiniz kaşısında olabildiğince uzun süre kalmalısınız. Bu yüzden Low Kick'i tercih ediyoruz.
  Moxie Ability'si ile savaştıkça güçleneceksiniz. Bulk Up'a katkıda bulunacaksınız. Böylece defansınız daha sağlam olurken ofansınızda gittikçe güçlenecek.


Heracross @ Choice Scarf
Ability : Moxie
EVs : 4 HP / 252 Atk / 252 Spe
Adamant / Jolly Nature

~ Megahorn 
~ Close Combat 
~ Stone Edge 
~ Night Slash / Pursuit 

Yorumlar;
  Choice Band dizilişinden tek farkı daha az Atk, daha fazla hızınızın olmasıdır. Nature seçiminiz burada biraz daha önemli hale geliyor. Daha hızlı olmak isterseniz Jolly, daha güçlü olmak isterseniz Adamant seçebilirsiniz. Saldırıları zaten anlattık.


Karşılanması;
  İnfernape, Darmanitan yada Blaziken gibi pokemonlarla kolaylıkla karşılanabilir.
Swords Dance
~ Swords Dance
~ Close Combat
~ Megahorn
~ Stone Edge / Facade
@ Flame Orb / Leftovers
Ability: Guts
Nature: Jolly / Adamant
EV: 252 Atk, 252 Speed, 4 Def

Heracross, aynı zamanda Swords Dance da öğreniyor. Flame Orb + Swords Dance'dan sonra Heracross inanılmaz derecede güçlü oluyor (Adamant nature ise 1149, +2 Haxorus'dan bile daha güçlü!) ama kötü yanı, Heracross'un hızı iyi bir sweeper olmak için yetersiz ve Lucario, Scizor gibi Pokemon'ların aksine iyi bir priority saldırısı öğrenemiyor. Bu Heracross'u oyunun başlarında saldırıp kaçarak kullanın. Oyunun sonlarında, rakibinizin daha hızlı Pokemon'larını indirdikten veya felç ettikten sonra Swords Dance yapın ki rakibinizin takımını kolayca indirebilin.

Item olarak Heracross'u çok güçlü yapmak için Flame Orb kullanmanız önerilir ama canınızın gitmesini istemiyorsanız Leftovers da olabilir. Leftovers kullanacaksanız Stone Edge, Flame Orb kullanacaksanız Facade kullanın. Hız için Jolly, daha iyi vurmak için Adamant.