Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Golurk
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 623.png]
Golurk
[Resim: ground.png][Resim: ghost.png]

Ability;
Iron Fist,
Yumrukların gücünü arttırır.
Klutz,  Bu pokemon eşya kullanamaz ve eşyaların etkilerindende etkilenmez.
No Guard, Hiç bir saldırıda ıskalamaz.

Statlar;
89 / 124 / 90 / 55 / 80 / 55

Genel Bakış;
  Beşinci jenerasyon bizlere yepyeni bir Ghost türü pokemon getirdi! Ancak diğer Ghost türü pokemonlar ondan pek hoşlanmamış olmalı. İlginç türü ve yüksek Atk base statı ile çok farklı bir Ghost tipi anlayışı ortaya çıkarıyor. Tam üç türe bağışık ve üç türe karşıda dayanıklı olmasının yanında beş türe karşı zayıflığı var.
  Statlarını inceleyecek olursak; Türünün yanında harika sayılmasada iyi defansif statları var. 89 HP / 80 Def / 80 SpD statlarıyla iyi bir savunmaya sahip olan Golurk'un en büyük avantajlarından birisi 124 Atk Base statına sahip olmasıdır. Aynı zamanda Iron Fist abilitysi ile harika yumruklar atabiliyor. SpA'ının düşük olması onun fiziksel olarak kullanılmasını gerektiriyor.
  Güçlü Ground, Rock ve Fight türü saldırılara sahip olması onun için harika. Aynı zamanda Stab Ghost vuruşlarıda çok güçlü. Özellikle Iron Fist ability'si ile kullanıldığında Shadow Punch harika hasarlar verebiliyor.


Golurk @ Choice Band
Ability : Iron Fist / No Guard
EVs : 208 HP / 252 Atk / 48 Spe
Adamant Nature (+Atk, -SpA)

~ Earthquake
~ Stone Edge
~ Hammer Arm
~ Shadow Punch / Toxic 

Yorumlar;
  Atk base statı ile Choice Band ile kullanılmaya gayet müsait bir pokemondur. Dizilişte oldukça güçlü saldırılar barındırıyor. Earthquake ve Shadow Punch'tan STAB aldığı için çok avantajlı saldırılardır. Aynı zamanda rakibiniz Dark türü olursa Hammer Arm ile onun sonunu getirebilirsiniz. Ve bir diğer güçlü vuruş olan Stone Edge, Rock türüdür ve uçan pokemonlar için birebirdir. Tercihe bağlı olarak Shadow Punch'ın yerine Toxic kullanabilirsiniz. Avantajlarının yanında Iron Fist kullanımını azaltacağından ben tavsiye etmiyorum. Eğer Toxic kullanırsanız abilityi de No Guard yapın.


Golurk @ Leftovers
Ability : Iron Fist
EVs : 252 HP / 252 Atk / 4 Def
Adamant Nature(+Atk, -SpA)

~ Substitute
~ Earthquake
~ Focus Punch
~ Toxic / Stone Edge / Shadow Punch 

Yorumlar;
  Iron Fist abilitysi ve ideal HP base statı ile SubPunch kullanımına uygun bir pokemondur. Substitute genellikle en azından 2-3 tur dayanacaktır. Sizde o süre zarfında rakibinizi indirmiş olabilirsiniz. Focus Punch Substitute olmadığında kullanılmaması gereken bir saldırıdır. Ancak çok güçlüdür ve Substitute sayesinde yan etkilerini kaybettiğinden harika bir silah oluyor. Fight türü saldırılara dayanıklı bir pokemonla karşılaştığınızda kullanabileceğiniz iki saldırı daha var. Earthquake STAB aldığı için tek tercih olarak verilmiştir. Son saldırıda tercih size kalıyor. Toxic ile rakibinizi yavaş yavaş halledebilirsiniz. Yada Earthquake ile vuramayacağınız Flying türü pokemonlara karşı Stone Edge çok güçlü bir saldıır olur. Yada onun yerine bir diğer Stab ve yumruk saldırısı olan Shadow Punch kullanabilirsiniz.


Rock Polish @ Life Orb
Ability : Iron Fist / No Guard
EVs : 4 HP / 252 Atk / 252 Spe
Adamant Nature(+Atk, -SpA)

~ Rock Polish
~ Earthquake
~ Stone Edge
~ Shadow Punch / Substitute 

Yorumlar;
  Eğer Choice Band olarak kullanamadıysanız bu diziliş tam size göre! Harika bir yükseltici olan Rock Polish ile hızınızı arttırıp daha büyük bir tehlike olabilirsiniz. Earthquake her dizilişte kullandığımız güçlü, Stab, Ground türü saldırımızdır. Stone Edge'de her dizilişte kullandığımız, Earthquake ile vuramayacağınız Flying türü pokemonlara vurabileceğiniz güçlü Rock türü saldırıdır. Son saldırı için iki tercih verilmiştir. Eğer Shadow Punch seçmeyecekseniz Iron Fist kullanmayın. No Guard kullanarak riskleri kaldırabilirsiniz. Substitute ile kullanıldığında da etkili bir pokemon olabilir.


Karşılanması;
  Poison Heal Gliscor, Eviolite Dusclops, Cofagrigus gibi pokemonlar ile karşılanabilir.